tag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post5803801189459768960..comments2024-01-27T04:14:47.126+03:00Comments on IŞILCA TATLAR: AVUSTURYANIN MEŞHUR PASTASI MALAKOFIŞILCA TATLARhttp://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-13910902485727298252016-05-16T21:44:26.290+03:002016-05-16T21:44:26.290+03:00Teşekkür ederim Müjgancım. Çok sevindim sende de o...Teşekkür ederim Müjgancım. Çok sevindim sende de olmasına bu ansiklopedinin. Bir zamanlar elimden düşürmeden okur, tarifleri de uygulardım. Bu pasta da bu kitaptan ve bizim evin en sevilen pastası oldu.Uzun anlatımlarımın işine yarayacak olmasına çok sevindim. Sevgilerimle...IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-23789712981995320072016-04-24T21:34:28.626+03:002016-04-24T21:34:28.626+03:00Işılcığım nasıl da gözümden kaçmış bu lezzetli pas...Işılcığım nasıl da gözümden kaçmış bu lezzetli pasta�� Gelişim yayınlarının Sofra Ansiklopedisini fasiküller halinde alıp heyecanla ciltlettiğim günlere götürdün beni❤️Ellerine sağlık, verdiğin püf noktaları bu lezzeti yaparken kolaylık sağlayacak bana��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00188983515614211406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-44700968777354112782014-09-17T20:27:53.751+03:002014-09-17T20:27:53.751+03:00Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tarifle...Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.anunturi gratuitehttp://www.anuntul-galben.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-24639044620845272332014-09-17T17:40:58.533+03:002014-09-17T17:40:58.533+03:00So happy for you, it's amazing products, I liv...<br />So happy for you, it's amazing products, I live in Bucuresti / Romania - anunturi gratuite so hopefully one day `ll be able to do it myself, lots of love and hugs happy to welcome you in this great day of anunturi gratuite. Pupiciii byeeeeanunturi gratuitehttp://www.anuntul-galben.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-4815430860196132822014-09-03T13:38:25.121+03:002014-09-03T13:38:25.121+03:00Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle tak...Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..<br /><b><a href="http://www.cay-makineleri.com/" title="cay-makineleri.com, çay makinası, çay makinesi, çay kazanları, çay otomatı" rel="nofollow">www.cay-makineleri.com</a></b>seolarahttps://www.blogger.com/profile/18264867688260936220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-15820017530772994002014-07-06T22:29:35.942+03:002014-07-06T22:29:35.942+03:00Işılcım, ellerine sağlık.
Kolaylaştırıp, detaylar...Işılcım, ellerine sağlık. <br />Kolaylaştırıp, detayların ince ince anlatıldığı bir paylaşımız daha, harika olduğu bir gerçek. <br />Yazılarınızın güzelliği de yaptığınız lezzetler kadar baş döndürücü. Kesinlikle deneyeceğim.<br />Güzel bir tatil diliyorum, yürekten sevgiler.<br />Sarehttps://www.blogger.com/profile/14200638668965827198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-30025198503423812442014-07-05T03:28:26.218+03:002014-07-05T03:28:26.218+03:00Hay yaşa Işıl Ablacığım. Zinnur'un o tekniğini...Hay yaşa Işıl Ablacığım. Zinnur'un o tekniğini okumuştum da burada kullanabilir miyim emin olamamıştım. File badem konusunda da haklısın. O zaman badem alıp deneyeyim ilk fırsatta. Şu farklı bir kakaolu keki deneyeceğim ne zamandır ama kalıp alamadım. Batonda da düzgün olur mu emin olamadım. O da çok denemek istediklerimden.<br />Sana iyi tatiller ablacığım. İyi bayramlar şimdiden.yagizlahayathttps://www.blogger.com/profile/00451415428283276629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-30452961785266557182014-07-05T00:48:58.087+03:002014-07-05T00:48:58.087+03:00Tülin hanımcığım, farklı ve güzel lezzetleri payla...Tülin hanımcığım, farklı ve güzel lezzetleri paylaşmak ve beğenildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Afiyetler olsun. Eminim ki sizin mutfağınızdan ve ellerinizden çok daha güzel bir şekilde çıkacaktır bu pasta.<br />Bloğunuzda yayınladığınızda bana da haber verirseniz çok sevinirim.<br />Ben de size iyi tatiller ve iyi bayramlar dilerim.<br /><br />Sevgi ve selamlarımla...IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-77495068835793104582014-07-05T00:44:51.968+03:002014-07-05T00:44:51.968+03:00Fatmacığım, evet krema çiğ olarak kullanılıyor. Bi...Fatmacığım, evet krema çiğ olarak kullanılıyor. Biliyorum çiğ yumurta konusunda hassassın. Bu pastayı neden unuttuğumu, tarifi yazarken hatırladım. Şu kuş gribi korkusuyla yapmadım yıllardır. Fakat Zinnurdan öğrendiğim teknikle yumurtaları benmari düzeneği üzerinde 70 dereceye kadar ısıtarak( bir yandan da çırparak) yapınca yumurtalardaki brusella tehlikesinin ortadan kalktığını. Bunda da öyle yaptım. Tereyağını şekerin küçük bir kısmıyla çırptım. Kalanını da yumurta sarılarının üzerine ekleyip benmaride çırparak 70 dereceye kadar ısıttım biraz ılınınca da tereyağına kattım. Mascarpon peyniriyle orijinal tiramisu yaparken de aynı tekniği uyguluyorum hep.<br />File bademlerin bu pasta için uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü bademlerin iri parçalar halinde kalması lazım ki o çıtırtılık hissedilebilsin. File bademlerin çoksa öğüterek makaron yapımında kullanabilirsin. Veya hani benim sıkça yaptığım yine Zinnurun şu "farklı bir kakaolu kek" inde de kullanılıyor. Bademli tuil de çok güzel olur.<br />Şimdiden kolay gelsin diyor iyi bayramlar diliyorum. Çünkü bu pazar günü yazlığa gidiyorum ve orada internetle sorunlar yaşıyorum.<br /><br />Sevgilerimle...IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-56281637589242022142014-07-04T17:21:18.571+03:002014-07-04T17:21:18.571+03:00Dilekciğim, böyle uzun iletiler zaman zaman sıkıcı...Dilekciğim, böyle uzun iletiler zaman zaman sıkıcı mı oluyor diye düşünsem de mutfağa ve pastacılığa yeni gönül verenler olabileceğini hesaba katarak özellikli pastalarda detaylı anlatımları tercih ediyorum. <br />Zor bir pasta değil, ben detaylı anlattığım için öyle uzun bir yazı oldu.Senin için çok basit gelecektir, hiç endişem yok. <br />Teşekkür ederim güzel sözlerin ve iltifatların için.<br />Çok sevgi ve selamlar,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-79280314528140057732014-07-04T10:58:51.628+03:002014-07-04T10:58:51.628+03:00Merhaba Işıl Hanım. Öncelikle ellerinize sağlık, t...Merhaba Işıl Hanım. Öncelikle ellerinize sağlık, tadı hala damağımda desem yalan söylememiş olurum. Ayrıca anlatımınız ve fotoğraflar için çok teşekkürler, kitaptakinden daha açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim ve bloğumda yayınlayacağım. Umarım sizin ki kadar lezzetli olur benim ki de. Bu arada şimdiden iyi tatiller..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06924369183979707948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-77927313226657104112014-07-04T09:06:53.220+03:002014-07-04T09:06:53.220+03:00Sanırım gitmedi yeniden yazayım :-) Işıl Ablacım h...Sanırım gitmedi yeniden yazayım :-) Işıl Ablacım hızlıca göz attımda tarife, kreması çiğden mi? Yani pişmeden mi yapılıyor? Birde file bademle olur mu ki? Evde bol miktarda var da :-)yagizlahayathttps://www.blogger.com/profile/00451415428283276629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-60693998566939314172014-07-04T09:05:36.037+03:002014-07-04T09:05:36.037+03:00Gene mi gitmedi acaba yorumum?Gene mi gitmedi acaba yorumum?yagizlahayathttps://www.blogger.com/profile/00451415428283276629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-86340737826996059842014-07-04T09:00:33.134+03:002014-07-04T09:00:33.134+03:00Nefis olmuş, ne kadar detaylı anlatmışsın anlamamk...Nefis olmuş, ne kadar detaylı anlatmışsın anlamamk imkansız.Ama gerçekten uzun gibi,yapmaya başlayınca herhalde sular seller gibi olacak.Eline sağlık,ışıl'cım.Ihlamurcumhttps://www.blogger.com/profile/02787777928332755200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-30012022999775895192014-07-04T01:05:06.743+03:002014-07-04T01:05:06.743+03:00Pırılcığım, çok teşekkür ederim. Biraz uzunca bir ...Pırılcığım, çok teşekkür ederim. Biraz uzunca bir tarif ama iki güne yayarak yapınca yorucu olmuyor. Ben buralarda kedi dili bulamadım, sen belki Adanada bulabilirsin. O zaman çok daha kolay. Pasta ile ilgili görüşlerini bana da bildirirsen çok sevinirim. Zira bu hafta sonu itibariyle yazlığa gidiyorum ve orada int. girmem pek kolay olmuyor.<br />Sana da hayırlı ramazanlar ve kucak dolusu sevgiler...IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-2120780651239196722014-07-04T00:59:43.660+03:002014-07-04T00:59:43.660+03:00Filizciğim, ben eğitimler bitince döndüğünü düşünü...Filizciğim, ben eğitimler bitince döndüğünü düşünüyordum. Tüh, madem buradaydın keşke haber verseydin de misafirim olsaydın canım yaaa. Bu pazar da ben Bodruma gidiyorum. <br />Oralara yolun düşerse beklerim. İletiyi yazarken de aklımdan seni geçirdim inan. Filiz biliyordur bu pastayı dedim hep. Bende seni çok öpüyor sevgilerimi gönderiyorum. Güzel ve bereketli bir yaz dilerim.IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-20035732472057993072014-07-04T00:54:25.383+03:002014-07-04T00:54:25.383+03:00Arzucuğum,
Belki iletilerim biraz uzun oluyor ama ...Arzucuğum,<br />Belki iletilerim biraz uzun oluyor ama emek verilerek yapılan hiçbir şeyin ve malzemenin ziyan olmaması için detaylı anlatmaya çalışıp yapılanın kötü olmasına izin vermemeye çalışıyorum. Hep böyle detaylı anlattığım için de çok sık güncelleyemiyorum, fakat az olsun öz diye düşünüyorum. Umarım siz de beğenirsiniz de pastaya olan övgülerim boşa çıkmaz.<br />Şimdiden afiyet olsun diyor kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum ben de.IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-30014948917121334462014-07-04T00:39:50.110+03:002014-07-04T00:39:50.110+03:00Nurşenciğim, çok teşekkür ederim canım. Beni çok ş...Nurşenciğim, çok teşekkür ederim canım. Beni çok şımartıyorsun. Senin üretkenliğin, hamaratlığın, elinin lezzeti ve hızın yanında çok haff kalırım ama yine de mutlu ediyorsun bu güzel sözlerinle. Yaptığında düşüncelerini öğrenmeyi çok isterim. Sana da hayırlı ramazanlar, çok öpüyorum.IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-19983341770828507572014-07-03T22:28:38.830+03:002014-07-03T22:28:38.830+03:00Işılcım pasta harika, sen de öyle güzel anlatmışsı...Işılcım pasta harika, sen de öyle güzel anlatmışsın ki bu pastayı denemeden haftayı geçiremeyeceğim. Hayırlı Ramazanlar ve sevgiler, Pırıl.Lezzetli Sanatlarhttps://www.blogger.com/profile/01802147090935371609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-24945151248256234952014-07-03T15:23:33.385+03:002014-07-03T15:23:33.385+03:00Ellerine saglik sevgili Isilcigim... Öyle güzel an...Ellerine saglik sevgili Isilcigim... Öyle güzel anlatmissin ki, Türkiye`den döner dönmez deneyecegim... Nasil canim cekti anlatamam..:) Sevgilerimle öpüyorum...petunyalarimhttps://www.blogger.com/profile/04119177609225305542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-20954953233842638222014-07-03T11:01:17.343+03:002014-07-03T11:01:17.343+03:00Merhaba Işıl ablacım. Nefis bir pasta bu. O kadar ...Merhaba Işıl ablacım. Nefis bir pasta bu. O kadar da güzel anlatmışsınız ki yaparken hiç zorlanmayacağım. Ayrıca beni de düşünerek onca yoğunluğunuza rağmen yayınlamanız beni öyle mutlu etti ki. Ellerinize,yüreğinize,emeğinize sağlık. Saygı ve sevgilerimle🌹🌹🌹🌹Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13556913557226856492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-39181547778241132822014-07-03T05:27:25.558+03:002014-07-03T05:27:25.558+03:00Işıl ablacım hemen tarif defterime buyuk bir keyif...Işıl ablacım hemen tarif defterime buyuk bir keyifle ekliyorum ve en kısa zamandada yapacagım..Muhtesem bir pasta olmus,elinuzin degdigi her lezzet devlesiyor..hayırlı Ramazanlar.Sevgiler..Nurşen Aksoyhttps://www.blogger.com/profile/14643739932900317347noreply@blogger.com