tag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post2146681331111230247..comments2024-01-27T04:14:47.126+03:00Comments on IŞILCA TATLAR: YEMEKNAME BULUŞMASI VE EVDE YOĞURT-TEREYAĞ YAPIMIIŞILCA TATLARhttp://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-12213601619418720982013-03-05T09:09:34.209+02:002013-03-05T09:09:34.209+02:00Çok net bir şekilde tarif ermişsiniz teşekkürler b...Çok net bir şekilde tarif ermişsiniz teşekkürler be. De bloglardan bu meşhur sütü öğrenip sipariş verdim inş tutar tereyağım Bade'nin Annesihttps://www.blogger.com/profile/15787491504452324819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-35649716752673637612012-02-12T21:14:15.963+02:002012-02-12T21:14:15.963+02:00Tereyağı yapımında sıcak su kaynar su mu demek. Çü...Tereyağı yapımında sıcak su kaynar su mu demek. Çünkü bir de oda sıcaklığında su ekliyorsunuz yani ikisi karışınca 50-60 derece suyun içine kattığınız kaymakla mı yağ elde ettiniz. Kaymak erimiyor mu? Sıvı yağa donuşmuyor mu? O zaman kasikla toplamak ya da toplammasini sağlamak mümkün mü. Haftada 14 lt. Sut tüketiliyor evimizde ve bu kaymak sorunu basımı ağrıtıyor. Yardımcı olursanız sevinirim:)<br /><br />BeyhanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-66825460054206498222011-12-13T17:54:21.222+02:002011-12-13T17:54:21.222+02:00çok teşekkürler sayenizde yemediğim atmayada kıyam...çok teşekkürler sayenizde yemediğim atmayada kıyamadığım yoğurdumun üstündeki kalın yağ tabakasından çok güzel küçük bir kase tereyağ yaptım ve kendimi çok mutlu hissettim:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-44048191041118720232011-01-24T22:33:29.431+02:002011-01-24T22:33:29.431+02:00Merhaba Tuğçe hanım,
Ben organik yoğurtla hiç dene...Merhaba Tuğçe hanım,<br />Ben organik yoğurtla hiç denemedim ancak Aysun hanımdan süt alanların üye olabildiği çiğ süt grubundaki yazışmalarda bazı arkadaşların Tikveşlinin yoğurtlarıyla da mayaladıklarını okuyorum.İsterseniz az miktarda bir sütü organik yoğurtla mayalayın, olmazsa bir kereye mahsus olmak üzere Tikveşliyle deneyin. Çünkü ondan sonra artık kendi ev yoğurdunuzla mayalayacaksınızdır herhalde.<br />Yoğurtla ilgili bloga eklemem gereken bazı değişiklikleri de öncelikle burada size bildireyim.<br />Önceleri 50-55 derece aralığında mayaladığım yoğurdun biraz kesmikli olduğunu görünce sıcaklığını 47 derecelere kadar düşürdüm. Bir de mayalanma süresi olan 3,5- 4 saati de sıcak bir ortam için 2,5- 3 saate indirince daha katı yoğurtlara sahip oluyorum. Bu bilgileri bir ek olarak iletinin sonuna da ekleyeceğim.<br />Başka sormak istediğiniz konular olursa bildiklerimi paylaşmaktan mutlu olacağım.<br />Kolay gelsin dileklerimle,<br />Sevgiler,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-75784869607682053662011-01-24T15:59:50.012+02:002011-01-24T15:59:50.012+02:00bu yazı öyle makbule geçti ki! gündönümünü ararken...bu yazı öyle makbule geçti ki! gündönümünü ararken buldum, oğluma tereyağını da ben yaparsam harika olur gerçekten :) acaba markette satılan organik yoğurtla mayalasam olur mu?tugce:-)https://www.blogger.com/profile/04820220350657215664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-33086389243362216202010-09-23T20:51:32.980+03:002010-09-23T20:51:32.980+03:00Merhaba Oral,
Cevap için biraz geciktim mi acaba?
...Merhaba Oral,<br />Cevap için biraz geciktim mi acaba?<br />Ağız da denen bu ilk süt çok değerli. İnsanlarda da aynı şey. Bebek doğduktan sonra enzirmesi için anneye verilir ki bebeğin bu ağız (veya kolostrum) sütünü içmesi sağlanır.<br />Kesilen bu sütün katılaşan kısmını öyle yiyebileceğiniz gibi, üzerine biraz bal veya pekmez koyarak ta tüketebilirsiniz. Suyunun ise hiç ziyan edilmemesi gerekiyor.Asıl fayda orada imiş. Yapacağınız hamur işlerine (ekmek, poğaça, kek) ekleyip lezzet katabilirsiniz.<br />Bildiklerim bu kadar. Umarım işinize yarar.<br />Başka bir bilgi bulabilirsem sizi de bilgilendiririm.<br />Afiyet olsun.<br />Sevgilerimle,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-49870669054438012492010-09-23T14:06:11.138+03:002010-09-23T14:06:11.138+03:00BEN DE AYSUN THE SÜTCÜDEN SÜT ALMAYA BAŞLADIM .&qu...BEN DE AYSUN THE SÜTCÜDEN SÜT ALMAYA BAŞLADIM ."DAHA YAĞLİVE YOĞUN SÜT İSTEDİÜİMDE BANA BİR LT.AĞIZ SÜTÜ GÖNDERDİ . NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDİM.DENEME İÇİN BİR ÇAY BARDAĞI DOLUSU KAYNATTİM , KESİLDİ.NELER YAPABİLİRİM.<br /> oraloralhttps://www.blogger.com/profile/11481485138823653325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-49653103159951348052010-04-06T12:59:35.175+03:002010-04-06T12:59:35.175+03:00ısıl hanım tesekkurler.
bende cok heveslendım.aca...ısıl hanım tesekkurler.<br /><br />bende cok heveslendım.acaba ankara da boyle cıg sut satan yerler varmıdır.bılgı verebılırsenız cok sevınırım.<br />gulserenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-53104810314805886582009-08-13T10:12:26.445+03:002009-08-13T10:12:26.445+03:00MERHABALAR,
maalesef günümüzde hiçbir şeyin tadı y...MERHABALAR,<br />maalesef günümüzde hiçbir şeyin tadı yok. teeyağ da bunlardan bir tanesi. tarifiniz için teşekkürler. ancak "yoğurdun üzerine koymuş olduğum kaymak" cümlesini tam anlayamadım. yoğurt yapıldıktan sonra üzerinde oluşan kaymağı mı kastediyorsunuz?<br />teşekkürler, sevgilerUnknownhttps://www.blogger.com/profile/14331939521300978683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-33788073784426878632009-04-22T17:42:00.000+03:002009-04-22T17:42:00.000+03:00Marifetli Işılım..
her parmağından lezzet ve bece...Marifetli Işılım..<br />her parmağından lezzet ve beceri akıyor maşallah.<br /> bana eski günlerimi hatırlattın GÜLcüğümün dediği gibi..<br />her şey evden,<br />her şey elden olurdu.<br /> AFİYET OLSUN CANIM.<br />ELLERİNE SAĞLIK.<br />ÇOK SEVGİLERBir Dut Masalı - nUnUhttps://www.blogger.com/profile/16306887121176811610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-14077329725639131082009-04-22T12:54:00.000+03:002009-04-22T12:54:00.000+03:00Merhaba;
İyi ki geldin de tanışabildik. Dün akşam...Merhaba;<br /><br />İyi ki geldin de tanışabildik. Dün akşam eşime tereyağı nasıl yapılır onu öğrendim diye anlatıyordum. Bugün yazdığını gördüm çok sevindim. Artık daha rahat yaparım :)Devletsahhttps://www.blogger.com/profile/12059538316174827428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-24858655971390370522009-04-22T10:55:00.000+03:002009-04-22T10:55:00.000+03:00Bizde önceden kendi yoğurdumuzu kendimiz yapardık....Bizde önceden kendi yoğurdumuzu kendimiz yapardık..Şimdilerde unuttuk sanırım..))<br /><br />Kaymaklarını değerlendirmen ne güzel olmuş..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-34182997282325936392009-04-21T13:52:00.000+03:002009-04-21T13:52:00.000+03:00Her yaptığını hakkını vererek yapma özelliğine bay...Her yaptığını hakkını vererek yapma özelliğine bayılıyorum... Ne güzel anlatmışsın. Ben de yoğurdu evde yapıyorum aynen senin usulün ile. Bu ara mevsimi olduğu için ve çok daha faydalı olduğu için keçi sütü ile mayalıyorum. <br />Ellerine sağlık Işılcığım. Öpüyorum çok.Burçin'in Denemelerihttps://www.blogger.com/profile/09304961721384895446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-26211459028429642692009-04-21T00:38:00.000+03:002009-04-21T00:38:00.000+03:00Müjde'ciğim,
Çok teşekkür ederim.
Belki biraz da...Müjde'ciğim,<br /><br />Çok teşekkür ederim. <br />Belki biraz daha büyüdüğünde sağlıklısının evde yapılan olduğunu anlatırsan deneyebilir.<br />Benim oğlum da önce biraz mızıkçılık yaptı ama eve başka yoğurt almayınca mecburen yedi. Hatta şimdi çok seviyor.<br />ben de sana güzel bir hafta dilerim.<br /><br />Sevgilerimle,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-46265512800272265902009-04-21T00:33:00.000+03:002009-04-21T00:33:00.000+03:00Benden de sana ve Batu'ya çok çok sevgiler Ayşem'c...Benden de sana ve Batu'ya çok çok sevgiler Ayşem'ciğim.<br />Batu'nun fotoğrafları günlüğüme renk ve neşe kattı. Bundan emin ol.<br />Ne zaman istersen bana bırakabilirsin onu.<br /><br />Sevgilerimle,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-36707739361545309262009-04-21T00:28:00.000+03:002009-04-21T00:28:00.000+03:00İpek'ciğim,
Senin de ellerine sağlık. Gençler bu ...İpek'ciğim,<br /><br />Senin de ellerine sağlık. Gençler bu kültürle büyümedikleri için bilmiyorlar veya zamanları olmadığı için yapamıyorlar. Ama ne güzel senin de yoğurt yapıyor olman.<br />Mayaya bal ekleme işini hiç duymamıştım.Paylaştığın için teşekkür ederim. Bu hafta bir tanesini böyle deneyeceğim, farkı sana yazarım.<br /><br />Sevgiler,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-32358647184646320952009-04-21T00:24:00.000+03:002009-04-21T00:24:00.000+03:00Derya'cığım,
Teknolojiden yeterince faydalanamayı...Derya'cığım,<br /><br />Teknolojiden yeterince faydalanamayınca yüz yüze görüşme isteği ağır basıyor. O nedenle olsa gerek kim, nerde bir toplantı düzenlerse gitmeye çalışıyorum.<br /><br />Benden de sana kucak dolusu sevgiler,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-55657726969189543932009-04-21T00:21:00.000+03:002009-04-21T00:21:00.000+03:00Pelin'ciğim,
Güzel bir toplantıydı gerçekten de.
...Pelin'ciğim,<br /><br />Güzel bir toplantıydı gerçekten de.<br />Teşekkür ederim.<br /><br />Evde böylesine süt ve yoğurt tüketilmesi onların sağlıklı büyümeleri açısından çok güzel.<br />Çok ayrıntılı anlattım hiç denememiş olanları düşünerek. Beceri gerektiren bir şey değil inan, çok rahatlıkla yapabilirsin sen de.<br />Ben de sana güzel bir hafta dilerim.<br /><br />Sevgilerimle,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-9724747287815449802009-04-20T23:46:00.000+03:002009-04-20T23:46:00.000+03:00Işıl Ablacığım ne güzel vakit geçirmişsiniz.İmrend...Işıl Ablacığım ne güzel vakit geçirmişsiniz.İmrendim doğrusu.<br />Keşke benim oğlum da evde mayalanmış yoğurtları sevse de ben de hep yapsam ama nafile.:((<br />Mutlu haftalar...mujdenin denemelerihttp://www.mujdenindenemeleri.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-8341681572865972612009-04-20T23:11:00.000+03:002009-04-20T23:11:00.000+03:00Teşekkür az kelime. Segiler en çoğundanTeşekkür az kelime. Segiler en çoğundanpecetehttps://www.blogger.com/profile/08286777601965686090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-23824827787403379602009-04-20T20:05:00.000+03:002009-04-20T20:05:00.000+03:00Evde ben de yoğurt yapıyorum tabi ki daha cıvık ol...Evde ben de yoğurt yapıyorum tabi ki daha cıvık oluyor. Ben mayaya bir kaşık bal katıyorum, biraz daha katı oluyor.<br />Bilgiler ve püf noktaları için teşekkürler.ipekhttps://www.blogger.com/profile/08974356514197958901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-34047627860284940112009-04-20T14:28:00.000+03:002009-04-20T14:28:00.000+03:00Canımmm ne mutlu sana bazı dostları
yakından tanım...Canımmm ne mutlu sana bazı dostları<br />yakından tanımış oldun.Muhteşem bir<br />gün geçirmişsiniz.Yoğurt ve tereya<br />ğa gelince tek kelimeyle muhteşem..<br />Ellerine,emeğine sağlık kocaman sev<br />giler...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4320470864337142905.post-5512827227317601842009-04-20T10:56:00.000+03:002009-04-20T10:56:00.000+03:00Işıl buluşma harika geçmiş,çok mutlu oldum sizin a...Işıl buluşma harika geçmiş,çok mutlu oldum sizin adınıza.Yoğurt ve tereyağ enfes olmuş,ahh keşke ben de bu beceriyi gösterip yapabilsem.Bizim evde çok fazla süt ve yoğurt tüketiliyor.Hergün 1 kilo süt 1 kilo yoğurt yeniliyor. Evin erkeklerin yedikleri içtikleri sadece bunlar çünkü :))<br />Bu bilgiler hazine kadar değerli,ellerine sağlık..<br /><br />Güzel bir hafta diliyorum..pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.com