6) Yetecek miktarda kaşar peyniri
1) Yıkandıktan sonra ikiye kesilen patlıcanların kesilmiş olan yüzleri fırça yardımıyla 2 kaşık yağla yağlanır ve üzerlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra fırının ızgarasında kızartılır. Kızaran yüzleri ters çevrilir diğer yüzleri de hafif kızartılır ve fırın kabına alınır.
2) Temizlenmiş olan tavuk etleri, 1 tatlı kaşığı tuz ve tane karabiber, üzerine çıkacak kadar suyla birlikte bir tencereye konur ve haşlanır.
3)Haşlanan tavuk etleri kemiklerinden ayrıldıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve yine temizlendikten sonra doğranmış olan mantarlarla karıştırılır.
4) Beşamel sos için küçük bir tencereye un konur ve yağsız olarak orta ateşte un kavrulur. (Özellikle yağ koymadım çünkü yemeğe lezzet verecek olan tavuk suyundaki yağın yeterli geleceğini düşündüm). Kavrulan una önce tavuk suyunu ardından da sütü ekleyip karıştırarak beşamel sosu pişirilir. Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra ocağı kapatıp 1 çay kaşığı tuz ve hint cevizi eklenip karıştırılır.
5) Beşamel sos tavuklu malzemenin üzerine dökülür ve harmanlanır.
6) Soğumuş olan patlıcanların orta kısımları çatal yardımıyla biraz açılarak boşluğa tavuklu malzemeden doldurulur.
7) 190 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişme işinin sonuna doğru dilimlenmiş olan kaşar peynirleri üzerine konur ve tekrar fırına sürülür. Ben peynirlerin kızarmasını beklemedim. Çok kısa bir süre sonra fırını kapatıp servis yaptım.
Yanındaki köy biberlerini de yine Selimiye pazarından almıştım.Yemeğin yanında garnitür olsun diye onların da içlerini yine baharat ve bir diş sarımsakla karıştırdığım kaşar loru ile doldurup patlıcanların yanında fırınlamıştım.
Çok çok az yağ kullanarak yaptığım bu yemek lezzetli ancak diyet tarifler arasında yer alabilecek kadar da hafif bir yemek olmuştu.
Ağız tadınızın eksik olmadığı afiyetli günlere...
Canım patlıcana asla hayır diyemem ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilmmm nefis görünüyor harika lezzetli denemek isityorum:)ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBayıldım harika olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Ellerine sağlık canım.Patlıcan aşığı olarak bayıldım.Süper güzel görünüyor.tadını düşünemiyorum bile.
YanıtlaSilSevgilerimle...
ovvv çok güzel çok çok güzelll :) süper görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
çok farklı ve lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende yeni bir blog kurdum sizi de oraya beklerim sevgiler... http://reyhankokulu.blogspot.com/
Patlıcanı zaten çok severim ama bu haliyle herhalde doyamam yemeye..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
oy oy nefis bir yemek olmuş hemde çookk sağlıklı patlıcanı birde böyle pişirmeliyim:)
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
bu aralar yeni makaron denemelerim olmadı ama yapmalıyım çok ara verdim
öpüyorum seni
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilIşılcım, günaydın. Harika görünüyorlar. Patlıcanı çok severiz. Tarla patlıcanları bitmeden, bu tarifi kaçırmamak lazım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
Işılcığım ellerine sağlık.Epey uğraşmıssın ama çok lezzetli bir tarif çıkmış ortaya.Hem görüntüsüde çok güzel.Çokta güzel sunum olmuş..sevgiler..
YanıtlaSilÇok leziz görünüyorlar ışıl hanım..Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbittermutfakta.blogspot.com
Işıl abla'cığım, blogunun yeni halini beğenmene çok sevindim :) Arada bir iki ekleme de yapacağım yine henüz tamamlanmadı. Ellerine sağlık bu leziz görünümlü patlıcan oturtma için. Benim aklım makaronlarda dün yapamadım. Artık senden uygulamalı öğreneceğim. Sevgi ve sağlıkla kal.
YanıtlaSilçok güzel duruyor ellerine sağlık
YanıtlaSil