28 Eylül 2007 Cuma

BLOĞUMA VE MUTFAĞIMA HOŞGELDİNİZ...

2005 yılından beri sessiz bir blog izleyicisiyim. Benim mutfağa olan ilgim çocukluğumda başlamadı. Evliliğimin ilk yıllarında, yaklaşık yirmi beş yıl önce ortaya çıktı. İlk iş yerimdeki şefimin eşinin yapıp bize gönderdiği ve sonra da benim tarifini uygulayıp başarılı olduğum Şeftalili Pasta ile pastacılığa ve yemek yapmaya olan hevesim arttı. O gün bu gündür mutfakta olmaktan büyük keyif alıyorum ve mutfağım zaman zaman benim için bir “terapi odası” oluyor.

İki yıldır kendi deneyimlerimle, takip ettiğim Pastacı, Gelincik Tarlası, Bizim Pastane ve diğer bloglardan edindiğim fikirleri harmanlayarak yeni lezzetler ile mutfağımda zaman geçiriyordum. Şimdi de yakın çevremin ve blogcu arkadaşların teşvikleri (özellikle de sevgili PASTARDA- Burçin’in desteği ve yardımlarıyla) bloğumu açıyorum!

Siz yemek meraklılarıyla bilgilerimi paylaşırken yorum ve önerilerinizin ışığında yemek konusunda ilerlemeyi hedefliyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Işıl YALÇINER

isilyalciner@gmail.com

25 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı olsun.Tecrübelerinizden faylanacağız çok güzel olacak :)

    YanıtlaSil
  2. Aman da Aman ! Benim güzel, marifetli ablam blog da açarmış. O yemyeşil güzel gözlerin ışıl ışıl parlamıştır şimdi başarmanın keyfiyle. :)

    Yıllardır, ''Heba oluyorsun böyle evde, bir pastene aç'' deyip duruyorduk. Pastane açamadın ama blog açtın. HAYIRLI UĞURLU OLSUN.
    Kardeşin Zuhal

    YanıtlaSil
  3. Burçin Hanım,
    Size de, ablama destek olduğunuz için ayrıca sonsuz teşekkür ederim. Uzun zamandır o kadar çok istiyordu ki blog açmayı... Sağolun var olun. Bu pastacılar arasındaki dayanışma , bağ , destek, gözlerimi yaşarttı doğrusu ; özellikle günümüz rekabet koşullarında böylesine samimi, birbirine yardımcı olan insanlar her zaman bulunmuyor.

    Ablamı bir tanısanız, yüreğinin sıcaklığının, pastalarına ve mutfağına nasıl lezzet kattığını anlardınız.

    Arkadaş ve aile toplantılarında sofraya otururken, masanın o estetik görüntüsünü bozmak istemez, yerken de lezzetine doyamazsınız. İşte benim ablam böyle biri...

    Canım ,
    Gelelim sana ; kır düğünü demişsin, ama ben sadece 1 tane pasta gördüm. Aşkolsun yani! İnsan hiç o güzelim kır düğününe ait fotoğraflardan koymaz mı ? O sımsıcak hareketli aile fotoğraflarından koymak kötü bir fikir mi ? Koy gelinle damadın fotoğrafını, maytapların yandığı pastalı birkaç fotoğrafı. Yani benim de hakkım var fotoğrafçın olarak :)) Hatta masaya ait resimler...

    Haydi kolay gele
    Zuhal

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin blog alemine canım.Hayırlı olsun...güzel paylaşımlar ve sıcacık muhabbetler diliyorum....Tabii bir de bol ziyaretçi ve yorum :)....Selam ve sevgiler.....

    YanıtlaSil
  5. Sayfanız hayırlı olsun, gyzel paylasımlar olsun..
    Hosgeldin blog dunyasına, zevkle takip edecim.
    Bol lezzetler olsun:)

    SEvgiler,
    Figen Karavas

    YanıtlaSil
  6. MERHABA IŞIL HNM , İLK ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN BENDE SEVGİLİ BURÇİNİM SAYESİNDE YENİ BİR BLOG AÇTIM KENDİME HENÜZ YENİ EVLİYİM ONUN İÇİNDE SİZİN TECRÜBELERİNİZDEN YARARLANICAM NE MUTLU BANA :) GÜZEL TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM ... SAYFAMA EKLİYORUM SİZİ .. BENDE BEKLERİM ZİYARETİME
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  7. Tekrar aramıza hoşgeldin,bloğun hayırlı olsun Işıl.Kalıcı dostluklara ve sıcacık muhabbetlere..Güzel fikirlerini ve tecrübelerini zevkle takip edeceğim.

    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  8. Zuhalcim ; yorumunu okudum ve çok duygulandım..Gerçekten çok memnun oldum..Işıl'a da söylediğim gibi ; gönül kapısı açık samimi ve dürüst tüm dostlukluara benimde kapım her zaman açıktır..

    Ablanın yüreğindeki güzelliği , gözlerinde ki ışıltıyı görmeden ; ışıl ışıl sesinden anladım ben yüreğinin bu heyecanla çarptığını.Destek olmamak yaptıklarına ve onun güzel yüreğine haksızlık olurdu..

    Asıl ben sizlere teşekkür ederim..Ablanı bu konuda cesaretlendirdiğin için..

    Duygucum ; özellikle de sana..Günümüz gençlerinin genel tavırlarına nazaran , annene vakit ayırıp destek ve yardımcı olduğun için , bir anne olarak sonsuz teşekkürler.

    Işılcım ; şen sesli arkadaşım ; yeni yolculuğunda başarılar diliyorum ve her ihtiyacın olduğunda yanında olacağımı bilmeni istiyorum..Asıl ben sana teşekkür ederim ; beni bulduğun için...

    Hayırlı uğurlu olsun..Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ay mutluluktan uçuyorum. Yorumlarınızı görünce o kadar şaşırdım ki anlatamam. Daha henüz bugün sevgili Burçin'in yardımıyla bloğa birşeyler yazma çalışmaları yaparken bloğunda bana çök güzel bir karşılama töreni yaptı ve benim sizlerle tanışmama neden oldu. Öncelikle Burçinciğime çok teşekkür ederim.
    Sevgili
    Canım kardeşim Zuhal, beni sürekli her konuda destekleyen, cesaret veren duruşun ve sözlerinle burada da eksikliğini hissettirmedin. İyi ki kardeşimsin iyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Neslihan,
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Biz galiba Pınar'ın aracılığı ile gıyaben tanışıyoruz.Siz pasta yarışmasında ikinci olan Neslihan Yalman sınız değil mi? İltifatın beni çok mutlu etti. Görüşmek üzere...

    Merhaba Serinmavi, Hoşbuldum canım.
    Sizi büyük bir keyifle izliyordum.Bundan böyle bloğum aracılığı ile daha sık görüşeceğiz umarım.Bilgisayar özürlü olmamdan ötürüyorumlarım çıkmıyordu. İnş. bundan sonra bu sorunumu da çözerim. Dileklerin için sağol.
    Sevgilerimle...

    Selam Figen,
    Şu bilgisayar işini bir çözsem(Çünkü bu üçüncü teşekkür yazım herkese)çok mutlu olacağım. Ziyaret ettiğin için çok mutlu oldum.Sağol. Herzaman yorumlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Yasemincim,
    Senin de bloğun hayırlı olsun, çok sevindim böyle taze iki blogger olmamıza.Yorumun üzerine hemen girip gezdim sitende.Çöok güzel olmuş. Sanırım sen yemek tecrübelerimden bahsediyorsun.İnş. öyledir çünkü ben bu bilg. işinden sıfırı çekmek üzereyim. Neyse ki Burçin imdadıma yetişiyor. İnan ki yemek yapmak işi şu bilg. işinden çok daha kolay. Ben de sana evliliğinde mutluluklar blog işinde de başarılar dilerim.
    Sevgilerimle...

    Merhabaaa Sevgili Damak Tadı Gül,
    Hepinizi isimlerinizle, blog adlarınızla ve yaptığınız yemeklerle tanıyorum. Çok başarılı, leziz yemekler yapıyorsunuz. Gerçekten 2.5 yıldır hergün sitelerinize girip bilgimi artırmama, yeni lezzetler keşfetmeme neden oldunuz. Bu nedenle sizlere çok yeşekkür ederim. Bahsettiğim gibi yorumlarımın her ne hikmetse çıkmaması biraz gözümü korkuttu ve bu nedenle aranıza katılmakta geciktim. Bundan böyle aranızda olmaktan çok mutlu olacağım.
    Güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Eveeeet Sevgili Burçincim,
    Çay davetinle başlayan yolculuğumuz bak beni nerelere getirdi. Eğer sen bana size bir blog açmamak yazık olur demeseydin ben daha çooook beklerdim ve sadece izlemeye devam ederdim. Bu nedenle sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Herşey o kadar hızlı gelişti ki şu an şaşkın vaziyetteyim. Mutluluktan, heyecandan ne yazdığımı ne yaptığımı bilemiyorum. Ödevlerimi yapmaya başlamışken arka arkaya yorumların gelmesi bu heyecanımı daha da artırdı.Herhalde yakın zamanda biraz sainleşirim. Yoksa ödevlerim yarım kalacak
    Sana binlerce kere teşekkür ederim.
    Görüşmek üzere HOŞCAKAL,

    YanıtlaSil
  12. Işıl Hanım aramıza hoşgeldiniz. Ama neden bu kadar geç kaldınız bu güzellikleri bizlerle paylaşmakta. Pastanız çok güzel. Ellerinize sağlık. İnşaallah bundan sonrada görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Azize hanım,
    Ben de hoşbuldum. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için.Gecikmemin sebebi bilgisayar özürlü olmamdan kaynaklanıyordu. Sağolsun Burçincim beni bir derya denize attı ki yüzmeye çabalıyorum. Çünkü başka türlü öğrenilmezmiş yüzme.Sizin yaptıklarınız da çok güzel, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba
    Bloğunuz hayırlı olsun.
    Okula getirdiğiniz harika pastalarınızı yeme zevkine erişebilen kişilerden biri olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.Sadece tatlar değil sunum ve estetik harikaydı. Hatta çilekler simokinli gelecek kadar şıklardı. Tekrar hayırlı olsun diyor Gül Zuhalciğim'e de kucak dolusu sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  15. Fatmacığım çok teşekkür ederim, çok güzel anlatmışsın. Afiyetler olsun. Bu sene de yine okulunuzu öyle ziyaret etmeyi düşünüyorum.
    Umarım sen de sabahcısındır, değilse de bir formül buluruz.
    Ziyaretin ve güzel yorumların için çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. Kocamaaaan bir hoşşşgeldiniz.. :)

    Herşey gönlünüzce olsun.

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Hoşbuldum Zerrinciğim,
    Sağolun, o kadar samimi ve güzel karşıladınız ki mutlu olmamak elde değil.Uzun zamandır seni de sessizce izliyordum. Çok güzel yiyeceklerle beni tanıştırıyorsun.
    Ama şu briyoşları daha az yağla yapmamız mümkün değil mi? Ne zamandan beri aklımda ama benim kolesterol ve lipitlerim tavan yaptığından cesaret edemiyorum.
    İnşallah kalabalık bir misafir gelince yaparım da bana fazla kalmaz. götüşmek üzere,
    Benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. MERHABA CANIM ARAMIZA HOŞGELDİN HARİKA BİR PASTAYLA AÇILIŞ YAPTINIZ BUNDAN SONRASINI DÜŞÜNEMİYORUM ARTIK.İYİKİ GELDİN ARAMIZA GÜZEL PAYLAŞIMLARINI BEKLİYORUZ CANIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  19. selamlar,
    Blogunuz hayırlı uğurlu olsun sizde benim gibi blog dünyasına yeni katılanlardansınız ama kesinlikli daha tecrübelisiniz yaptıklarınıza bakılırsa pastanız falan harika olmuş.ellerinize sağlık bundan sonra sizin sıkı takipcinizim.

    YanıtlaSil
  20. Özlemciğim,
    Ziyaretin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Kusura bakma geciktiğim için, henüz yeni yeni alışıyorum yorum yazmaya.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  21. Canım ablacıgım,
    Yıllardır senin yaptıgın
    o güzel pastaları sadece
    bizler yiyebildiğimiz için
    kendimizi şanslı ama
    bu görsel ve enfes pastaları
    yemekleri göremeyen ve tadamayanlar
    için üzüntü duyardım.
    Yazık oluyor kimseye gösteremiyordum.
    Ama işte beklediğim an geldi.
    Artık herkes görebilecek.
    Bu şölen gibi sofralarını.
    Blogun hayırlı olsun ablacıgım.

    Kardeşin,Yüksel

    YanıtlaSil
  22. Merhaba teyzoşum,

    Blogunu gördüm çok begendim.
    Umarım her şey gönlünce olur.Seni seven yegenin_


    Yunuscan

    YanıtlaSil
  23. iyi günler hocam hayret ettim bu kadar nefis görünen yamek tatlı vs
    tatmışsınız ama formunuzu da korumuşsunuz...ne mutlu size...
    c 9 dan serhat

    YanıtlaSil
  24. selamlar basından sonuna kadar blogunuzu gezdim atlamadan cogunu inceliyerek emeginize yüreginize saglık-sevgiler ışılca hanım-
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil
  25. selamlar-tesadüfen gördüm bakmaya basladım sonuna gelmişim tek tek incelediğimde gördümkü kimi zaman sıkıntılarınızı cogu zaman sevinçlerinizi yaptıklarınıza katmışsınız bizlerle paylaşmışsınız- özünüzde görülüyorki harika tadlar var sofranızda emeginize saglık-umarım her güzel paylaşımlarınızda gerek görsellik adına gerekse tad anlamında hoşluk tadarız blogcular olarak bizler-sevgiyle kalınız hoş kalınız
    ufacık bir dipnot vermek isterim kısaltmalarınızda bircok kişi sayfasına ulaşılmıyor.
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe