9 Ekim 2007 Salı

KURABİYELER (MACARONLAR)








Daha önce de belirttiğim gibi, sessiz bir blog takipçisiyken Bizim Pastane 'den öğrendiğim macaronlarla karşınızdayım. Arada bir bloglardan öğrendiklerimi sizlere sunarak nostalji yapmayı düşündüm.
Bunlar geçen sene yaptığım ve fotoğrafladığım ilk macaronlardı. Bu enfes kurabiyeleri yiyen bütün misafirler tadına bayıldı. Özellikle bizim evde fıstıklı olanlar çok daha fazla beğeniliyor.
Her ne kadar görüntü olarak Zinnur'unkiler kadar başarılı olmasalar da tadlarını ben de beğendim. Tarif vermiyorum. Sevgili Zinnur bloğunda çok detaylı anlattığından yapmak isteyenler oraya bakabilirler.

3 yorum:

  1. Sevgili Blogcular,

    İçinizde yapıp yiyenlere ya da ilk tarif babasına dicek bir sözüm yok; önlerinde saygıyla eğiliyorum, ama bu makaronları tanımayanlara iki çift sözüm olacak :

    Ayol, siz bunları görüntüsünden bi şeye benzetemediniz belki, sıradan kurabiye dediniz ama inanın ben 2 kere denk geldim Işıl Ablanın kardeşinin evinde ( becerikiz kardeşi, arkadaşım olur da !) vee ''Hımmmmmm ! Oh my GAT bu ne TAT '' deyip, utanmasaydım ve kalsaydı, ( sakın yanlış anlamayın; gönlü de eli de zengin olan Işıl Abla az yapmamıştı lakin onca tuzlulardan çatlayana kadar yememize rağmen, her arkadaş en az 2 tane alınca kalmadı tabiki ) tüm tabağı silip süpürebilirdim.

    Bu arada Zuhalcim, vallahi çok şanslısın böyle marifetli ablan olduğu için. OHH Ne güzel ! arkadaşlarını çağır, ablana da siparişi ver, sonra da utanmadan misafir ağırla! :) Öyle misafiri dedem de ağırlar, hatta ben de ağırlarım sipariş usulü :) Ben anlamam git ablandan öğren bişeyler, artık senin de yaptıklarını yiyelim, Aaaaa !!!!

    Işıl ablacığım ellerine sağlık vallahi çok güzel olmuştu. Yaz başındaki daveti -TATLILARI VE TUZLULARI- hiç unutmıcam

    Bu arada Bayramınızı kutlar sevgiyle yanaklarınızdan öperimmm

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Serappppp,
    Demek öyle ha? Sen bi daha sipariş falan istemezsin ha ? Tamam. Bi daha geldiğinde sana bitki çaylarını veya sade bir neskafeyi vereyim de gör gününü ! :) Hem sen de buralarda okuyup duruyosun ama ben de seni görmedim hiç!
    Ayrıca ben ne kadar öğrenmeye kalksam da mümkün mü canım ablam gibi yapabilmem? Hem bu benim için zevk değil eziyet ve zaman kaybı oluyo. Oysa bak, ne kadar zahmetsiz; siparişi veriyosun, eve kadar gelip servis bile yapıyor ablacım icabında.
    Ahh ah canım ablam, masraflarını bile almıyo, o da ayrı eziklik bende. Şimdi gidip pastaneden alsam olmıcak, alışmışız bi kere ev yapımı lezzetli şeylere ama parasını da alsan ne kadar mutlu etcen beni be ablacığım.

    Serapcım bekliyorum ahududu çayı içmeye, hesabını bi de evde alayım . Tamam ablamı yüceltmişin sağol da insan arkadaşını da harcar mı böylee?

    Sevgili ablacığım herşey için sağol

    YanıtlaSil
  3. Serapcığım merhaba,

    Malum bayram ziyaretlerinden ötürü sana cevap yazmakta geciktim, kusura bakma. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ben bunları yaparken de yedirirken de çok zevk alıyorum. Evet tarif babamız gerçekten çok lezzetli şeyler yapıyor, bana da sadece uygulamak kalıyor. Senin de ablanım canım, ne zaman istersen, hangisinden istersen söyle yine yapar, gönderirim. Hatta bana buyur gel, bizde yiyelim. Çok memnun olurum,
    Zuhal'e gelince, o da beceriklidir ama ablası 'o yorulmasın diye' ona yaptırmıyor. Ehh bi de yapan biri olunca ona fırsat kalmıyor. Sen haber ver gel bak neler yapacaktır sana da.
    Serapcığım ben de senin geçmiş bayramını kutlar daha nice güzel bayramlar dilerim.

    Canım kardeşim Zuhal,
    Öyle masraf falan gibi sözleri bir daha duymayayım, gücenirim.
    Sen arkadaşlarını topla bir gün de bize gelin canım. Orda senin de güzel salatalarınla arkadaşlarını
    mutlu edeceğini biliyorum.Organize edin ve haber verin tamam mı canım.
    Seni çok öpüyorum.
    Ablan Işıl

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe