1 Ekim 2007 Pazartesi

PATLICANLI KUŞ YUVASI

Benim gibi patlıcanın her türlü yemeğini, oturtmasını, beğendisini, reçelini sevenlerin beğeneceğini umduğum bir tarif bu. Hem ikindi çaylarında hem de ziyafet sofralarınızı süsleyeceğine inanıyorum.

MALZEMELER
  1. 1) 3-4 Adet kemer patlıcanı
  2. 2) 2 adet bostan patlıcanı
  3. 3) 1,5 su bardağı yoğurt
  4. 4) 2 çorba kaşığı mayonez
  5. 5) 3-4 diş sarımsak

6) tuz, kırmızıbiber, kaşar peyniri dilimleri

YAPILIŞI

Bunun için öncelikle çok kısa olmayan orta kalınlıkta kemer patlıcanlar alınır. Patlıcanlar boylamasına bıçak sırtı kalınlığında dikkatlice kesilir. Bu işi çok özenle yapmak gerekiyor.Çünkü bütün olarak kesilmezse rulo yapmamız mümkün olamaz. Kalın dipli büyük bir teflon tavada veya ızgarada orta ateşte hiç yağ ve tuz ilave edilmeden dirilikleri ölüp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen patlıcanlar bir tepsiye düzgünce yatırılır. Diğer tarafta bostan patlıcanlar ateş üzerinde közlenir. Kabukları soyulur ve ılınmaya bırakılan patlıcanlar kücük küçük doğranır ve çatalın arkası ile ezilir. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edilip patlıcanlarla karıştırılır. Soğumuş olan patlıcan dilimleri rulo yapılır ve altına bir parça yeşillik konmuş olan servis tabağına yerleştirilir. İçleri patlıcan salatası ile doldurulup üzerleri kaşar peyniri dilimleri ile süslenir

Ben kışın da bu aperatifi yapmak için kemer patlıcanları dilimleyip, pişirip uzun strafor tabaklara koyup derin dondurucuda saklıyorum. Hazır olan köz patlıcanlarla da içini doldurup yiyiyoruz.

Sizlere de afiyet olsun

15 yorum:

  1. hosgeldin ışıl, pastarda-burcin de gordum acilis haberini. bi hayirli olsuna geldim :) tarifler simdiden harika bakalaim daha ne guzellikler izleyecegiz senden :) ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Işıl,
    Hayırlı uğurlu olsun. Ben de seni linklerime ekliyorum ama bir de sorum olacak. Bir ara linkini eklediğim ancak şu anda ulaşamadığım 'ışıl ışıl tatlar' diye bir site var. Bunun seninle bir ilgisi var mı? (O linki sileceğim çünkü de)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Işıl,
    Çok nefis olmuş patlıcanlı kuş yuvaların.Ayrıca sunumu ise çok zevkli.Ellerine sağlık zevkli Işıl'cığım..


    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Patlıcanlı harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ablacığım,

    Vallahi senin patlıcanlı kuş yuvan fotoğrafından daha güzel aslında. Daha ilk yaptığında bayılmıştım. Ve böyle düşünen tek ben değilim. Kır düğünündeki yemekte, servis yaparken herkes benim arkamdan koşturuyordu ! Yani patlıcanlının arkasından. Benim arkamdan kim niye koştursun ki ? :))
    Alan, '' Ay bu çok güzel olmuş '' deyip, en az 2 kere daha aldı, gözümle gördüm ve anında da bitti.
    Ellerine sağlık CANIM
    Zuhal

    YanıtlaSil
  6. Hoşbuldum Yaseminciğim,
    Sağolsun Burçinciğim bana çok büyük bir jest yaptı ve benim bloğumu ilan etti. Ben sizleri zaten tanıyordum ama sizlerle beni tanıştırma fırsatını bana verdi.
    Beğendiğinize çok memnun oldum.
    Sizlerinde ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Tijen Hanım,
    İsminizi yorumlar bölümümde görünce nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Sizin gibi yemek kültürüne böylesine önem veren,bu konuda birçok kitaplar yazan, sağlıklı beslenmeye insanları yönlendiren ender şahsiyetlerden bir kişi olarak bana hayırlı olsun demeniz beni sevinçten havalara uçurdu adeta.
    Çok teşekkür ederim. İnşallah çok yeni bir blogcu olarak bu işin altından kalkabilirim diye düşünüyorum. Hayır 'ışıl ışıl tatlar' başka bir blogcu arkadaşın.
    Benimle bir ilgisi yok, sadece isim benzerliği.
    Sizi hep izledim, yazılarınızı okudum ve okumaya devam ediyorum.
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum,
    Sevgi ve saygılarımla,

    YanıtlaSil
  8. Gül merhaba,
    Beğenmene çok sevindim. Gerçekten de çok şık duruyorlar sofralarda.
    Görüşmek dileğimle hoşcakal,

    YanıtlaSil
  9. Canım kardeşim,
    Benim hakkımda çok güzel yorumlarda bulunuyorsun ama ben çok mahçup oluyorum inan ki. Diğer blogcu arkadaşların yaptıklarını gördükten sonra inan sen de hak vereceksin.
    Sen galiba düğünde yiyemedin o kuş yuvalarından değil mi? Seni gidi gidi.
    Söz en kısa zamanda yapacağım. Patlıcanlar hazır.
    Canım kardeşim çok teşekkür ederim.
    Ablan

    YanıtlaSil
  10. İsimsiz merhaba,
    Keşke sadece isminizi bıraksaydınız. Çünkü size böyle hitap etmek beni üzüyor. Beğenmene sevindim.
    Hoşcakalın...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Isil,

    Oncelikle hayirli ve ugurlu olsun blog hayatiniz. Sonra da ellerinize saglik, hersey nefis gorunuyor. Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Selam Aybike'ciğim,
    Taaaaa Amerikalardan, Teksas'tan gönderdiğin selamın beni çok mutlu etti. Ziyaretin ve dileklerin için çok teşekkür ederim. Sanal alem nelere kadir diyor ben de sana sevgilerimi gönderiyorum,
    Hoşcakal,

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Işıl,
    Onca övgüyü hak ediyor muyum bilmiyorum ama hep söylüyorum, yok aslında birbirimizden farkımız. Burada hepimiz komşuyuz, birbirimize sevgi ve saygı duyuyor, birbirimizden öğreniyor, hep birlikte gelişiyoruz. Bundan güzel ne var? (Link için teşekkürler)

    YanıtlaSil
  14. Nihayetinde fırsat bulup blog ziyaretleri ve yorumlarıma vakit ayırdığım ilk fırsatta , sana ziyarete geldim Işılcım..Patlıcanı pek sevmem ama görüntü süper..Ellerine sağlık çok şık bir ikram olmuş..
    Öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Tijen,
    Bu sözcükleri hak etmek ne demek, çok daha fazlasını yazacağım ancak yanlış anlaşılmaktan korktuğum için
    bu kadarla yetiniyorum.
    Öğrenmek, gelişmek konusuna gelince evet çok haklısın. 2,5 yıldır o kadar çok şey öğrendim ki blogcu arkadaşlardan , bunları daha sonra sırasıyla göstereceğim.
    Bütün arkadaşların bu sıcacık karşılaması (daha önce de izliyordum ama)gerçekten inanılması güç bir olay.
    Tekrar görüşmek üzere diyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe