1 Mayıs 2008 Perşembe

İNCİRLER BİTMEDEN REÇEL YAPIN


İncir mevsimi geldiiiiiii...

Her sene spesiyalim olan incir reçelini tekrar yaptım. Tarifini merak eden arkadaşlar benim eski yazılarıma bakabilir ya da buradan ulaşabilirler.

Yapacak olan akadaşlara dikkat etmeleri gereken unsurları hatırlatayım:
İncirleri daha ufak iken alıp hemen reçeli yapmanızı tavsiye ederim. Bu aralar tam zamanı. İleriki günlerde incirler daha olgunlaşıp, irileşince içindeki çekirdekler de büyüdüğü için reçelinizin tadını, rengini, görünümünü bozacaktır. Hem de çekirdekleriyle yenmesi hiç hoş olmaz.

Kızımın okuldan en iyi arkadaşlarından biri incir reçelini çok seviyormuş, renginden dolayı. Eee... Hak vermemek elde değil. Bizim de evde hem tadına hem de rengine bayılarak yediğimiz reçellerden biri. Her ne kadar sevgili kızım sevmese de... (Evladım biraz arkadaşlarını örnek alsan...)

Yapmak isteyen arkadaşlara kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum.

40 yorum:

  1. Işıl'cığım canım bayılırım ben incir reçeline ..bayağı da zahmetlidir...
    ellerin dert görmesin..
    bu arada ben de kızıma günlükten sesleneyim ....senin yazını okuyunca görünce aklıma geldi....süper...::)))
    yine bu arada seni kampanyaya davet ediyorum canım....
    uygun olduğunda günlüğüme bir bakabilirsen çok sevinirim canım...
    sevgilerimle,
    ilkay

    YanıtlaSil
  2. Işıl'cığımmm,

    Taze taze, canlı canlısını da görmüş biri olarak; benim şimdiye kadar gördüğüm en canlı renkli, en berrak incir reçeli senin yaptığın diyorum, başka söze de gerek yok:)))

    Ellerine sağlık canımmm,

    Sımsıcak sevgiler, öpücükler.....

    YanıtlaSil
  3. okadar güzel görünüyorki inanamıyorum şu renge :) bakmaya doyamam ben bunu bırak yemeyi :)) eline sağlık daha önce hiç yememiştim ama denemek isterim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Isil'cigim,
    Benim neredeyse en sevdigim receldir incir recxeli, ellerine saglik, harika olmus.

    Guzel bir gun diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  5. ışın ablam en sevdiğim reçeldir
    enfes görünüyor canım benim eğer bulabilirsem mutlaka deneyeceğim ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Işıl ablacığım şahane olmuş bayıldım... Ne kadar güzel bir görüntü vermişsin... Hiç tadmadığım bir tat bu... Başkent pazarlarında hiç rastlamadım incirin bu haline...

    Elleine sağlık sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Işılım, enfessss olmuş tek kelimeyle, mutlaka yapacağım tarifini :)
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  8. ne kadar güzel olmuş ışılım harika valla ellerine sağlık reçel sevmeyen ben rengine ve görüntüsüne vuruldum...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. En sevdiğim reçel incir reçeli. Ama hiç bu kadar parlağını güzel renklisini görmemiştim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. İncir reçelini bende bir kez yemiş ve kızın gibi sevmemiştim:))
    Ama çok güzel gözüküyor hiç bu kadar canlı renklerde görmemiştim.Tabağa'da bayıldım ayrıca.Ellerine sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. evvettt


    annemin başına ekşimeliyim incir reçeli içni evde tencere tava kaldırmalıyım:)

    YanıtlaSil
  12. Işılcığım - Harika olmuş incir reçeli. Özellikle ilk fotoğrafa vuruldum. Ellerine sağlık.
    Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. ışıl ablacım yorumun ve ince detaylar için çok ama çok teşekkürler..

    mantarı açıkçası haşlamak gibi değilde hani o bıraktığı suyu alması için öyle yapıyordum ayrıyetten su koymuyorum ama senin dediğin gibide yapacağım eminim güzel olucaktır,tekrardan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. ayy pasta suslemek icin harikalarrrrrrr ellerine saglik canicmim

    YanıtlaSil
  15. nefis görunuyor canım ellerine sağlık iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  16. ay pek güzel durmuş tadıda enfestir eminim.

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel kokar ama!
    Ellerine sağlık Işıl'cığım.

    YanıtlaSil
  18. Işılcım incir reçeli harika oluyor. aah, bir incir bulabilsem burada hemen yapacağım.

    YanıtlaSil
  19. ay onlar ne kadar güzel olmuş öyle dizim dizim ellerine sağlıklar

    YanıtlaSil
  20. Işıl Hanım her sene incir zamanı bir adet incir satıcısı Romen(!) bir bayan bulurdum, pek şeker ama kıran kırana bir pazarlık sonrası 100-200 incir alır kayınvalideme yollardım :) Onlar da bana reçel olarak dönerdi gelirken. Şimdi nerdeee...
    Yeşili de ne kadar güzel görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. çok güzel oolmuş bu sene bunu mutlaka yapıcam

    YanıtlaSil
  22. İlkay'cığım,

    Çok teşekkür ederim bu güzel kampanyaya davetin için.Bloğunu ziyaret ettim ve kızınla birlikte yaptığın herşeyi çok beğendim. Ancak bu aralar çok yoğun olduğumdan sadece bununla yetinebildim.
    İnşallah ilerki günlerde bu davetine katılabilirim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  23. Didem'ciğim,

    Çok teşekkür ederim iltifatların için. O gün akıl edip de sana da getirmediğime çok üzüldüm. İnşallah en kısa zamanda görüşürüz de sanada tattırırım.

    Ben de seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  24. Ayşegül'cüğüm,

    Beğenmene sevindim. Tadı da rengi kadar güzel oluyor. Umarım incirler bitmeden alıp denersin.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Aybike'ciğim,

    Ah, keşke yakın olsak da sanada verebilsem. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

    Benden de sevgiler,

    YanıtlaSil
  26. Ezgi'ciğim,

    İnşallah Kuşadasında da vardır bu incirlerden. Reçelden çok tatlı gibi yenebilmesi ve pasta süslemelerinde de kullanılıyor olması benim çok hoşuma gidiyor.
    Çok teşekkür ederim canım.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  27. Aysel'ciğim,

    Maalesef ya bazı şehirlerde bilinmiyor bu incirlerden reçel yapıldığı. Bir Ankaralı olarak ben de Egeli olan kayınvalidemde görmüş ve yemiştim yıllar önce.O günden beri ben arayıp bulup yapmaya çalışıyorum.
    Yabani incirlerden yapılıyor bu reçel. Pazarlarda bulamazsan incir ağaçlarına bir göz gezdir belki o şekliyle bulabilirsin.

    Benden de sımsıcak sevgiler canım,

    YanıtlaSil
  28. Feyzam,

    Beğenmene sevindim canım. Yapmak istiyorsan elini çabuk tut. Çünkü sezonu çok kısa.

    Ben de seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  29. Gönülüm,sağol canım. Bu reçelden çok tatlı gibi de yenebiliyor. Belki bunun tadını seversin belli mi olur canım.

    Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

    Seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  30. Esin'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim.
    Biraz zahmetli görünse de tadı ve rengi verilen emeklere değiyor.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  31. Pelin'ciğim,

    Kızım hiç tatlı sevmiyor hatta ve hatta yemiyor. Son zamanlarda kayısı marmelatının tadına baktı da
    biraz biraz ondan yemeye başladı.
    Sen hazır olanlardan mı yedin bilmiyorum ama inciri sevmiyorsan da yapacak bir şey yok.
    Ama bunun tadına baktırmayı çok isterdim sana da.

    Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  32. Zeynep'ciğim,

    Herhalde bu aralar sınavların var ki annemin başına ekşiyip yaptıracağım diyorsun. Yoksa ben biliyorum sen de çok güzel yaparsın canım. Annen yapmazsa ben sana getiririm tatlım. Sen üzülme.

    Seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  33. Burçin'ciğim,

    Çok teşekkür ederi canım. Beğenmen beni mutlu etti. Ama iş fotoğraflara gelince seninkilerin yanında adı bile söylenmez.
    Ben de sana (bir hafta rötarla da olsa) güzel bir hafta sonu diliyorum canım.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  34. Nihan'cığım,

    Ben de bazen pasta süslemekte bazen de biscottilerin içerisinde bile kullanıyorum bu reçelleri. Çok hoş bir aroma veriyor, çok haklısın.

    Kucak dolusu sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  35. Aylin'ciğim,
    Çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  36. Tijen'ciğim,

    Çok haklısın, piştikten sonra ev bir hafta boyunca miss gibi incir reçeli kokuyordu. Antalyada da var değil mi canım. Hem de ne güzelleri vardır.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  37. Pelin'ciğim,
    Çok teşekkür ederim canım.
    Bloğuna geldim, ziyaret ettim ama nerde oturduğun konusunda fikir sahibi olamadım. Satılmıyorsa bile yabani incir ağaçları vardır diye düşünüyorum. Onlardan toplayıp kendin soyup da yapabilirsin.

    Keşke İstanbulda olsan da sana getirebilsem.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  38. Ayşe'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım. Beğenmen beni mutlu etti.

    Kucak dolusu sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  39. Esra'cığım,

    Ben de Kadıköy çarşısı içinde bulunan Romen hanımlardan alıyorum genellikle. Ancak bu sene bir kez tesadüf ettim ve hemen aldım. Önceleri benim de kayınvalidem yapardı, bize verirdi. Ancak şimdi İstanbul'da oturmadığından yıllardır kendim yapıyorum incir reçelimi. İş başa düşünce herşey yapılıyor öyle değil mi? Bak sen oralarda neler yapıyorsun.
    Umarım bolca geziyorsundur şu aralar.

    Kucak dolusu sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  40. Elif'ciğim,

    Yapmak istiyorsan aman elini çabuk tut. Hemen ya büyürler ya da bitiverir.Sezonu epey bir kısa oluyor bunların.

    Şimdiden kolay gelsin diyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe