21 Ocak 2014 Salı

İZMİR MAKARON EĞİTİMLERİ

 Makaron eğitimleri için gittiğim İzmir ve Kuşadasından yeni dostlar kazanıp, güzel anılarla döndüm. Sevgili Dilek'in (Ihlamurcum) makaron eğitimleri için İzmir'e de bekleriz diyen yorumuyla şekillendi bu süreç. İyi ki de davet etmiş güzel ve zarif arkadaşım. Bloglarımız aracılığı ile sanal olan dostluğumuzu böylesine güzel bir ortamda pekiştirmek ve tanışmaktan çok mutlu oldum.. Böyle bir fırsatı yarattığın için çok teşekkür ederim Dilekciğim. Ayrıca tatlı hediyenle de beni çok mahcup ettin.
Hemen hepsi pastacılığa gönül vermiş, blog sahibi olan  Dilek ve Petek hanım gibi ailesine,dostlarına güzel pasta ve yemekler yapanların yanı sıra bu işi daha ilerilere götürerek  çok genç yaşına rağmen bir pastane sahibi olan Burcu (Cocolade)da vardı öğrencilerim arasında.
İlk gün sevgili Dilek, Petek hanım, Şermin hanım, ve Burcu ile makaronlar yaptık. Misspastam'ın sahibi sevgili Aylin'in atölyesinde çok neşeli ve güzel sohbetler eşliğinde çalışmak benim için çok keyifliydi. Sevgili Aylin bizlere atölyesini açtı ve  rahat ettirmek için elinden geleni yaptı. Onun için kendisine çok teşekkür ederim.
 Çalışırken fotoğraf çekme işini hep unutuyorum Ancak eğitim bitip de yaptığımız makaronlar kutulara yerleştirildikten sonra aklıma geliyor fotoğraf. İşte bu da günün son karesi. Siz İzmirli güzel hanımlarla tanışmak ve birlikte olmak çok eğlenceli ve keyifliydi. Hepinize çok teşekkür ederim.



İkinci gün ise atölye sahibi sevgili Aylin, Avusturyadan eğitimler için gelen Aylin'in öğrencisi olan ve gelmişken makaron eğitimi de almak isteyen Neriman hanım ve Nadide hanımla makaronlar yaptık.
Neriman hanım Avusturyada oturuyor ve orada oturan Türklere katkısız ve helal ürünler kullanarak pastalar yapmak üzere ve  sevgili Aylin'in bilgilerinden faydalanmak için gelmiş Türkiyeye.
Nadide hanım ise pastacılık konusunda çok fazla bilgili olmamasına ve makaronu ilk kez tadıyor olmasına rağmen çok güzel makaronlar yaptı. Fıstıklı, yer fıstıklı, çikolatalı, ahududulu, kahveli makaronlar arasında herkesin en beğendiği çeşit kahveli olandı.
Aylinciğim, ev sahipliğin, dostluğun, sıcaklığınla bana kendi evimin rahatlığını sağladığın bu süreçte seni de çok yordum. Herşey için çok çok teşekkür ederim. Sağol güzel arkadaşım.
İzmirdeki makaron eğitimleri biter bitmez Kuşadasında oturan kuzenim Meral'in yanına gittim. Çünkü orada da Aydında oturan ve eğitim için gelecek olan bir öğrencim vardı. Melda hanım değişik iş kollarında çalıştıktan sonra  pastacılığa ilgi duyan bir arkadaşımız. Şimdilerde de şehirlerinin en meşhur meyvesi olan incirle ilgili özel bir lezzet yakalamış ve yaptıklarından bir kutu da benim için getirmişti. Tanıtım aşamasında olan bu nefis şekerlemeyi ben çok beğendim ve şimdiden talip oldum bile. Hem doğal hem de oldukça lezzetli bu tatlı işinde çok başarılı olacaklarını tahmin ediyorum. Bol şans ve bol müşteriler diliyorum.
Melda hanımla da ahududulu, antep fıstıklı ve yer fıstıklı makaronlar yaptık.  Yaptıklarımızdan yanımıza tatmadı fakat evine döndükten sonra gelen teşekkür telefonu ve ev halkının çok beğendiğini söylemesiyle ben de çok mutlu oldum.Çünkü Aydında bu lezzette makaronun bulunmadığından yakındığı için işin doğrusunu öğrenmek üzere geldiğini söylemişti.
Seninle birlikte geçirdiğimiz gün  güzel bir anı olarak kalacak benim için de. Seni tanımaktan çok mutlu oldum. Afiyetler olsun.
Bu  da güzel, yetenekli, hamarat  kuzenim Meral ile birlikteliğimizin  anısı olarak kalsın istediğim bir fotoğraf.
Yeni taşındığı deniz hatta Kuşadası manzaralı güzel mi güzel evinden görünen manzara.
Meralciğim beni çok güzel ağırladı. En sevdiğim yemekleri yapıp ki şevketi bostan bunların başında geliyor.
Otlarla salatalar yapıp, nefis ekşi mayalı ekmekle ve tazecik otlarla yaptığım kahvaltılar benim için eşsiz lezzetteydiler.


Evden dışarı çıktığımız zamanlarda da kafeteryalara gidip sohbetlerimizi koyulaştırdık, çocukluk anılarımıza gittik. Bazen hüzünlendik bazen kahkahalar attık. Bana çok iyi geldi bu tatil ve seninle olmak. Canım kuzenim herşey için çok teşekkürler ediyorum. Ellerine sağlık.

Pazar gezilerimizde aklım bu enginarlarda kalmadı desem yalan olur. Hani şöyle birkaç demet alıp çiçek gibi uçağa binsen ne olur Işıl diye aklımdan geçirdim. Bu kadın delirmiş herhalde derlerdi değil mi? Çünkü biz İstanbulluların hiç göremeyeceği bir güzellikteydi hepsi.
Eeeee! bu kadar eğitimden sonra Meralle de makaronlar yaptık. Artık kızları benim yaptıklarımın fotoğraflarını görüp iç geçirmeyecekleri için çok seviniyorum.
Son akşam tepenin ardından güneşin batışı öyle güzeldi ki bir sonraki ziyaretime kadar hafızamda kalmasını istediğim için fotoğrafladım onu da.

Artık bundan sonra evimdeyim ve kendi evimde kaldığım yerden eğitimlere devam edeceğim.

4 yorum:

  1. Yine hepsi süper,sizler ve arkadaslarınız süpersiniz..Bol keyifli ve güzel bir tatil ve egitim olmus..öpüyorum Ißıl ablacim..😍😘

    YanıtlaSil
  2. Isil'cigim makaron kursumuz cok cook keyifliydi.Tum puf noktalarini paylastigin icin tekrar tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. Gene hepsi harika görünüyor. Ellerine sağlık Işıl Ablacım

    YanıtlaSil
  4. Işılcım, İzmirli dostlarımızla keyifli saatler geçirdiğinizi fb paylaşımlarından görmüştüm.
    Sizin hamaratlığınız ve güler yüzünüz sayesinde ve macoron aracılıyla dostluk ve hoşça vakit birlikte anılır olacaktır.
    Kolaylıklar diliyorym, sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe