13 Ekim 2007 Cumartesi

BİZİM PASTANE'DEN ÇİKOLATALI SUFLE


Arife günü bloglarda gezinirken Bizim Pastane'den Zinnur'un çikolatalı suflelerini gören çocuklarım, "Anne, biz de istiiyooruuuz!" diyince ben de bu gün bayram, onları kırmayayım diyerek isteklerini yerine getirdim. Yalnız tarife uyarken bir şeyler ters gitmiş olmalıydı ki çocuklar, sufleyi yerken "Anne bunun içinden sıvı çikolata akması gerekmiyor mu?" sorusuna şaşırdım. Buna rağmen tadını çok güzel bulduk. Sufleler fırında çok güzel kabardılar, çatladılar. İlk tatlı sufle denemem olmasına rağmen ben de çok beğendim. Sanırım tarifi yazmama gerek yok. Çünkü sevgili Zinnur bloğunda çok güzel anlatmış. Teşekkürler Zinnur.


19 yorum:

  1. Işıl Hanım merhaba,
    Sufleler bence harika olmuşlar. Benim bildiğim suflelerin içinden sıvı çikolata akmaz, çocuklara söyleyin ;) Elinize sağlık ve mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,cikolatali sufleler harika olmus,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Senemciğim, çok teşekkür ederim yorumun için. Senin de baklavaların çok güzel olmuşlar. Hazır baklavalar gibi duruyorlardı.
    Çok beceriklisin, ben o incelikte yufka açamadığım içinbaklava yapmaya hiç niyetlenmiyorum. Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Işıl abla ne guzel kabarmıslar oyle elıne sağlık..
    fıdan

    YanıtlaSil
  6. Işıl abla ne güzel görünüyor puf puf ellerine sağlık, bence tek kelimeyle müthiş ..
    İyi haftalar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Azize hanım, çok teşekkür ederim.Zinnur ustamızınki kadar güzel olmasalar da fena değillerdi.
    Sevgiler,


    Fidancığım,evet çok güzel kabardılar. Daha öncebir türlü cesaret edemiyordum sufle yapmaya. Ama o kadar da risk taşımıyorlarmış. Bundan sonra değişik sufle tarifleri göreceksiniz inşallah. Çünkü çocuklar sevdiler.
    İyi günler canım,

    YanıtlaSil
  8. Isil, ellerine saglik, gercekten cok guzel olmuslar. Az pisen bazi suflelerin ortasi sivi kalabilir tabii, ama zannediyorum ki, cocuklarin farkli bir tariften soz ediyorlar. Sufle hamurunun ortasina birer truf konuyor ki, piserken ortasinda sivi bir cikolata katmani olussun. Ben de ne zamandir yapmak istiyordum. Ilk firsatta birlikte deneyelim, olur mu?
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. Işıl ben aşağılardaki kestane şekerlerinden istiyorum. En sevdiğim şeydir biliyor musun?

    YanıtlaSil
  10. Isil'cigim,
    Ellerine saglik, ne kadr guzel gorunuyor, sizlere de afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Işıl Hanım Merhaba,
    Ben de hemen bir iadeyi ziyaret yapayım dedim :) Ve sufleleri gördüm. Sufle benimde çok sevdiğim bir taddır. Ama bende yapmaya cesaret edemiyorum. İzninizle sizide linklerime aldım. (Banada yer açarsanız çok sevinirim) Sevgiyle...
    http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık harika görünüyor...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Yaseminciğim, teşekkür ederim. Gerçekten de senin deyiminle puf puf olup çok da lezzetliydiler. Herkese öneririm.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. Işılcım - canımcım sanırım damak zevkimiz birbirine pek uyumlu..Kestane şekerleri , sufle !!?? Ya ben rejime başladım siz hepten yoldan çıktınız..
    Üzerine soğuk krema ve az pudra şekeri ilavesiyle ne güzel giderdi şimdiiii !!!!! Yiyip yiyip kilo almayanlardan olsam , hep yesem , hep mutlu olsam !!!!

    Ellerine bin sağlık
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Zinnur hanım, ziyaretleriniz beni nasıl mutlu ediyor anlatamam.Kendime çok kızıyorum, bu denli geç kaldığım için.2,5 yıllık gözlemlerin ardından sizinle sanal da olsa görüşmek, yaptıklarım hakkında yorumlarınızı ve önerilerinizi almak çok güzel. Sufle konusuna gelince, çocukların eleştirisinden sonra ben de sizin gibi düşünmüştüm.Truf değil de çikolata ile bu isteklerini gerçekleştirebileceğimi ancak bu kez de çikolata acaba ağırlık yapıp da kabarmasına engel olur mu diye bir araştırmaya çıkmak istiyordum. Sağolun, bana fikir verdiğiniz için. Ben de en kısa zamanda bir de bu şekilde denemek istiyorum. Yapar yapmaz da yayınlayacağım.
    Görüşmek üzere hoşcakalın,

    YanıtlaSil
  16. Tijen hanım, buyrun gelin veya olduğunuz yeri söyleyin hemen yapıp getireyim. Çok mutlu olurum.
    Ben de çok seviyorum kestane şekerini. Bu ölçülerden, evde yapılanlar hem daha taze oluyor; hem de tadı daha az olduğu için daha bol yiyebiliyorsunuz.Beni bu tür yiyecekleri yapan firmalar herhalde aforoz edecekler.(Laf
    aramızda eşim çok köklü ve tanınmış bir hazır gıda firmasında çalışmasına rağmen bizim eve çok ender girer bu tür mamuller)
    Ne zaman isterseniz buyrun gelin, birlikte yiyelim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. Gönül hanım, çok teşekkür ederim. Sizlerin de ellerine sağlık.Sizinde çok güzel tarifleriniz var.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. Ayselcim, seni Tijen hanıma bıraktığın yorumlardan buldum çok da memnun oldum. (Hani herkes memleketlisini bulunca çok sevinir ya). Ben daha bilgisayarla yapılan bir çok şey için çocuklarımdan yardım istediğim için (linkler, izlediklerim)ancak onlar ın uygun zamanlarını bekliyorum. Bu nedenle benim gecikmelerimin kusuruna bakmayın lütfen. En kısa zamanda ben de ekleyeceğim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. Canım kardeşim Burçinim,
    Bana yazılan yorumlarda senin adın sık sık geçiyor.'Burçin ne iyi etmiş diye'. Umarım sen de okuyorsundur.
    Bak sen ne güzel niyet edip başlamışsın rejime, ben daha düşünme safhasına bile gelmedim ama daha az ölçülerde yemeye ve bol su içmeye çalışıyorum. Bu bile farkettiriyor inan ki. Sana rejimde başarılar dilerim canım,
    Ben de seni öpüyorum.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe