18 Ekim 2007 Perşembe

ZEYTİNLİ RULO

Bu zeytinli ruloyu 2 yıl önce komşuma ziyarete gittiğimde onda yemiştim ve çok beğenmiştim. Poğaça hamuru gibi ancak rulo şekli verildiği için hem daha kısa sürede yapılıyor, hem de sunumu daha şık oluyor. Tabi bir de isteyen küçük, isteyen büyük bir dilim yiyebiliyor.

Eğer zeytinle aranız iyi değilse, peynir, kıyma, patates, mantar seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Bu ölçüler bizim aileye az geldiğinden ben yarım ölçü daha artırarak hazırlıyorum. Sabah kahvaltılarında da azıcık ısıtılınca çok güzel oluyor.

Malzemeler

1) 70 gr. Tereyağ
2) ½ su bardağı sıvıyağ
3) ½ su bardağı yoğurt
4) 1 paket kabartma tozu
5) Biraz tuz
6) 3- 4 çorba kaşığı zeytin ezmesi
7) Alabildiği kadar un
8) 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

Yapılışı

Zeytin ezmesi hariç diğer malzemelerden hamur hazırlanır. Un azar azar konmalı ki kıvamı çok katı olmasın.(Kulak memesi yumuşaklığında)Tezgahın üzerine konan hamur merdane ile ince bir şekilde açılır ve zeytin ezmesi her tarafına yayılıp rulo şeklınde sarılır.Tepsiye konan rulonun üzerine yumurta sarısı sürülüp üzerine çörekotu serpilir ve bıçakla verev çizgiler yapılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hani Oktay ustanın 3 dakikada yaptıkları kadar çarçabuk yapılabilecek bu ruloya başlamadan çayı da ocağa koymazsanız olmaz. Çay olana kadar bu da pişecektir emin olun.
Herkese afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Işıl abla ne güzel görünüyor ellerine sağlık , hem insan istediği kadar kesebilir bence mükemmmel en kısa zamanda denicem ..
    Sevgilerimle kocaman öptüm ablacım

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Yaseminciğim yorumun için. Beğenmene sevindim. Hem yapımı çok kolay hemde her zaman yenebilecek bir tuzlu.Çalışanlar için özellikle sabahları hazır poğaçalardan almak yerine kes bir dilim, koy çantana işyerinde afiyetle ye.
    Afiyet olsun.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Işıl Hanım enfes görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Işıl Hanım bizde bu tarifi genellikle patates ve dereotlu yapıyoruz. Ama zeytinli bana daha cazip geldi. Elinize sağlık. Sevgiyle... http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. nefisssssssssssssss canim hemde coook :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, benim zeytinle aram iyidir... Hatta şöyle söylemek istedim çekilin ben zeytin severim ... :))

    Ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Heh porsiyon problemi yaşanmayan mis kokulu bir tarif daha..Işılım arım balım peteğim , yoldan çıkıcam senin yüzünden :)
    Ellerine sağlık canım walla çok güzel koktu...
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. Beğenmene çok sevindim Zerrinciğim
    Ben de senin elma şekerlerine bayıldım, çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Bloğuna da yorum yazacağım ama buradan da sana iyi ki doğduuuun Zerrin diyor ve seni kutluyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Canım Burçinim,
    Sana söz! seni yoldan çıkartmayacak bir iki salata tarifini en kısa zamanda bloğuma yerleştireceğim. Ben hep arkandayım, seni destekliyorum canım.
    Seni çooook öpüyorum.
    Sevgilermle,

    YanıtlaSil
  10. hmm nefis görünüyor artik zeytinli pogaca degil bu sekil yapip yemeyi düsünüyorum,ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  11. nedret konuk2 Ekim 2009 12:44

    ışıl hanım sürekli bloğunuzu takip ediyorum çok güzel tarifler ellerinize sağlık komşunuz siran benim çok eski arkadaşımdır o da çok güzel mamalar yapar onada çok selamlar sizide öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Çok hoş görünüyor.Denemeye değer..Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe