10 Kasım 2007 Cumartesi

SEPET MAKARNA


Geçtiğimiz hafta hava değişimi ve soğuk algınlığından dolayı mutfakta tencere yemeklerinin dışında çok fazla bir şey yapamadım. Şunu da itiraf etmeliyim ki bloğum olmadan önce çok daha fazla mutfakta olup, sizlerin yaptığı tarifleri deneme şansım oluyordu. Şimdilerde ise bloğumla ilgilenmekten yeni tarifleri uygulamaya fazla vaktim olamıyor. Böyle olunca da sizlerin karşısına yine eskilerden geçen yıl yaptığım Soframız mutfağından Hale'nin sepet makarnası ile çıkmak istedim. Hepimizin çok severek yediği bu yemek besleyiciliği yanında çok da doyurucu. Zor değil ancak el oyalayıcı olması nedeniyle bu yemeği boş bir zamanınızda yapmanızı öneririm. Genel hatlarıyla aynı olmak üzere oğlum Hale'nin içine koyduğu sebzeleri yemediği için sadece sebzelerini değiştirerek, bezelye, sosis koyarak onun da sevebileceği bir hale getirdim. Ben derin dondurucumda yer olduğu zamanlar bu tür oyalayıcı yemekleri de hazırlayıp (boş bir zamanımda) kabıyla birlikte dondurup yeneceği zaman dolaptan çıkarıp fırınlıyorum. Tabiki resimler de daha bloğum olmadan önce kendime arşiv yapayım diyerek çektiklerimden.

O günlerde birgün bloğum olacağını kestirebilseydim daha özenli resimler çekerdim. Öyle tabakta kenarlarda kalmış parçalar olmaz, göze de hoş gelebilirdi.

Daha sonra bu yemeği Asya'nın ve Münevver hanım(nane limon) ın da yapmış olduklarını gördüm. Her ikisi de çok güzel yapmışlar, onlarında ellerine sağlık. Tarifi vermiyorum. Çünkü Hale bloğunda çok güzel anlatmış ve Münevver hanımla birlikte çok da güzel fotoğraflamışlar.


Yapmak isteyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun derim.

10 yorum:

  1. ay çok güzel olmuş ellerine sağlık
    canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsüne bayıldım ve nasıl yapıldığını merak ettim ama Asya'nin sayfasına giremiyorum, mahkeme kararı ile kapatıldı diyor... Hayırdır? Acaba tarifi ekleyebilir misiniz Işıl Hanım? Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Hiç böyle bir şey görmemiştim ben! Mutlaka denemeliyim ama bu kadar düzgününü becerebilir miyim ki acaba?

    YanıtlaSil
  4. ısıl ablacım ben daha once görmustum ve o zaman da cok beğendığım bır tarıf olmustu.. sımdı sende görunce de acaba ne zaman yapsam dıye dusunmeye basladım.. ya ama cok uğrastırır sanırım:( bırde senın kadar duzgun yapamayabılırım tabı.. ellerıne sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ziyaretiniz beni çok sevindirdi, teşekkür ederim. Evet! Asya'nın sayfasına girilemiyor ancak daha sonra www.soframız.com'dan Hale hanım da yapmıştı bu yemeği. Dediğim gibi, ben yapım aşamalarının resimlerini çekmemiştim. Hale Hanım'dan ve Nane Limon (Münevver)'un sepet makarna adı altında yaptıklarında çok detaylı anlatım ve resimleri var. Ama istersen ben yine de anlatırım.
    Görüşmek üzere Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Aylin Hocam Merhaba,
    Niye çıkmadı anlamıyorum. Bu üstteki yorumu size yazmıştım.
    Parça parça oldu ama kusura bakmayın.
    Sevgilerimle,


    Sevgili Melek Hanım,
    Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Esra'cığım, lütfen beni güldürme. Sen! o güzelim, yemelere kıyılamayacak kadar güzel pastalar yapan sen, bu yemeği yapamayacak haaa. Yaparsın canım, hem de çok daha güzelini ve başarılısını yapacağına eminim. Sen yeter ki iste. Aylin'e de dediğim gibi Münevver Hanım ve Hale hanım yapım aşamalarını çok güzel resimleyip detaylı bir şekilde anlatmışlar. O ustalardan sonra bana söz söylemek düşmez diye düşünüyorum. Sana şimdiden kolay gelsin diyor, sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Fidancım, merhaba
    Aaaaaa! ne oluyor kızlar size böyle. Yok yapabilir miyim, yok çok vaktimi alır mı, yok senin ki kadar düzgün yapabilir miyim?
    Tamam; biraz el oyalayıcı ama öyle gözünüzde büyüttüğünüz kadar hiç değil. Burada incelik makarnaların düzgün sıralanması. Onda da tarife sadık kaldığınızda inanın hiç zor bir yanı yok. Hadi bakalım yapmak isteyenler mutfağa marş marş!
    Şaka bir yana Fidancım, gerçekten çok doyurucu ve güzel bir yemek oluyor. Harcanan emeğe ve sabıra değiyor. Sen istersen çok daha güzelini yaparsın biliyorum.
    Seni çok öpüyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Isil hanim merhaba,

    Tariflerimin diger sitelerde denendigini gordugumde ne kadar cok mutlu oluyorum bilemezsiniz. Sizin yaptiginiz ve malzemeleri aile fertlerinin istedigi gibi degistirmis olmanizda cok guzel. Bende bu tarifi farkli versiyonlari ile denemek istedim, fakat gercekden cok zaman alici bir tarif oldugunu dusundugum icin iyi bir vakit gozetmem gerekiyordu.

    Fakat, sizin teklifiniz bana cok cazip geldi. Bu tarifi derin dondurucu da koruyabilecegimi hic dusunmemistim. Bu guzel fikir ve sizinle tanistigima cok mutlu oldum. Basarilarinizin devamini dilerim, sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bu tarifi ben de başka bloglarda görmüştüm ama cesaret edememiştim..
    Şimdi tekrar cesaretlendim, sahi denesem mi ?

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe