27 Nisan 2008 Pazar

OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ PASTALARI

Sevgili arkadaşlarım, yine arayı çok açtığımı beni ziyaret eden arkadaşlarımı merak ettirdiğimi biliyorum. Ancak 10 gün önce Mersin'de oturan kardeşim ve yeğenimin bizleri ziyaret için İstanbul'a gelmesiyle onlarla doyasıya gezip tozunca değil bloğuma bir şeyler yüklemek,sizleri ziyaret edebilmek, bilgisayarın başına dahi oturma fırsatım olamadı. Bir de geçtiğimiz perşembe günü doğum günü olan oğlum için yaptığım pastalar araya girince bu durum kaçınılmaz oldu. Bu nedenlerle beni anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

Gelelim pastaların hikayelerine; 24 Nisan doğumlu olan oğlum 'Anne artık büyüdük, evde sürpriz bir doğum günü filan hazırlama!' dedi. Bu söz üzerine ben de rahat rahat gezerken arkadaşlarının ona sürpriz olarak bir kutlama yapacaklarını öğrenmemle beni bir telaş aldı. Nasıl bir pasta yapayım diye epey düşündükten sonra son zamanlarda kay kay'a merak salan oğlum için üzerinde kay kay ve onu temsilen de bir figür yapma fikri çok cazip geldi.

Ancaaaak, insan figürü yapmanın öyle göründüğü kadar kolay olmadığını işin başına geçince anladım ve bu işi çok ustalıkla yapan arkadaşlarımı bir kez daha takdir ettim. Bu konuda hiç bir deneyimim (şeker hamuruyla insan modelleme)olmamasına rağmen böyle bir şeyi nasıl düşünebildiğimi halen daha anlayabilmiş değilim. Cahil cesareti bu olsa gerek.Bir de siyah diye aldığım (üzerinde black yazmasına rağmen) jel gıda boyasının mavi çıkması, hiç kullanmadığım gıda kalemlerinin bitmiş olduğunu görmem de epey canımı sıktı. Neyse hemen çark edip yine hobileri arasında olan gitar , i-pod ve kay kay modellemesiyle pastasını süslemiş olmam onu çok mutlu etmişti.Ben modellemelerimi bunca tersliğe rağmen ve aceleyle yaptığım için hiç beğenmedim ancak onun hobilerini yansıtan bir pasta olduğu için oğlum ve arkadaşları çok mutlu olmuşlar. Doğum gününü bir cafede kutladıkları için, içi çikolatalı, krokanlı, vişneli pastanın tadına bakma şansım olmadı. Ancak arkadaşlarının 'bize de böyle bir Anne lazım' demelerinden pastamın çok beğenildiği anlaşılıyor.

İkinci pasta ise akşam evde yapılacak kutlama içindi. Genel istek üzerine hafif ve çilekli bir pastada anlaşmıştık.İçinde bolca çilek ve pastacı kreması kullandığım bu pastanın kenarlarına sepet örgü tekniğini uyguladım Üzerindeki çileklerin parlaklığını koruması için Dr Oetker'in paket jölesini üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp fırça ile sürdüm.Kardeşlerim ve ev halkı çok hafif olduğunu söyleyerek yediler.

Sürpriz bir bebek olarak dünyaya gelmenin ardından 16 yılın nasıl da çabucak geçtiğini, bana yaşattığın mutlulukları, heyecanları düşünmek bile çok keyifli. Canım oğlum iyi ki doğmuşsun, iyi ki hayatımdasın.İnşallah daha nice yaşlara tüm sevdiklerinle beraber girersin yavrum.

Bu iletimi yazmaya başladığımda saat 18 sularıydı. Yine evdekilerin bilgisayara olan ihtiyaçlarından (ödevler, projeler ve eve getirilen işler) dolayı sürekli kesintiye uğradığından kısmetse saat 24 sularında yayımlayabileceğim. Umarım bu sözlerimle durumu anlatabilmişimdir.Sizleri daha fazla merakta bırakmamak adına bu yazıyı yayınlayıp tariflerini bir sonraki iletimde göndersem çok ayıp etmiş olmam değil mi?

Bütün arkadaşlarıma güzel ve bol tarifli bir hafta dilerim.



28 yorum:

  1. Işılcım,pastalar enfes görünüyor..İnsan figürüne de elin alıştıkça rahatlıkla yapabilirsin...Benim yaptığımı gördün mü,hani gelin olan,Tina Turner gibi :)))

    Oğluna hayırlı,sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum...

    Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik, cok guzel pastalar yapmis ve suslemissin.. Oglunun dogum gununu kutlarim, Allah uzun omurler versin hepinize de... Sepet pastayi bende denemek istiyorum, elim biraz daha alissin pasta yapimina diye bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Delfina'cığım,

    Öncelikle nazik ziyaretin ve verdiğin moral için çok teşekkür ederim. Ama gerçekten de bu konuda çooook çalışmam gerektiğini gördüm.Bu işte biraz sabırsızlığımın rolü olsa da gerçekten de bu modellemeleri yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Kendine de haksızlık etme. Gelinin dimdik ayakta durabiliyor. Benim oğlum diye yaptığım figür 16yaşında ve emeklemekteydi. Sevgili Burcu'dan çiçek modelleme eğitimi aldığım için sanırım onlar bana daha bi kolay geliyor. Galiba bu konuda da kurs görmem gerekiyor.

    Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim canım.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Ogluna saglikli uzun nice yillar dilerim.
    Pastalar nefis görünüyor ellerine saglik.........

    YanıtlaSil
  5. Canımmmm Işılım, oğlunun doğum günü kutlu mutlu olsun. Pastalara gelince ikiside büyük özenle yapılmış. Öyle güzel olmuşlar ki. ellerine sağlık.. Varsın insan figürü olmasın simokinli çilek yeter bize :)

    öpüyorum ışılım.

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. canım benim,oğlunun yeni yaşını kutluyorum.sağlıkla ve huzurla daha nica yıllara inşallah.ayrıca pastaların harika olmuş canım.hiç hayıflanma bence.bu aralar malzemelerde nedense gariplikler olabiliyor.çok öpüyorum canım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. canım ablacığım ogluna allah uzun ömürler versin hersey gönlünce olsun tanrım sizi hiç ayırmasın...pastalar mütkhiş kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Pastalarin her ikisi de harika olmuslar, ellerine saglik canim. Oglunun da dogum gününü kutluyorum, daha nice nice saglikli ve güzel yillara insallah.
    Hoscakal.

    YanıtlaSil
  9. Işıl, iyi ki doğmuş oğlun. Nice nice yaşlar diliyorum ona. Sanada o yaşlarında yanında olman temennilerimi gönderiyorum. Sen birinci pastayı her ne kadar pek beğenmesende ben çok beğendim. İkinciside gayet lezzetli görünüyor, her ikisi içinde ellerine sağlık, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  10. Gözleri ışıl ışıl gülen canım Işılım benimmmm:))) Hakikaten süper bir annesin sen...Pastalarının ikiside birbirinden harika olmuş..Hele I-Poda bayıldım..Tak kulağına dinle müziğini :) İnsan figürlerin de en kralını yaparsın sen kesinlikle biliyorum...
    Yakışıklı oğlunun doğum gününü kutluyorum..Mutlu, huzurlu, sağlıklı, sıhhatli, başarılarla dolu ,ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte geçireceği upuzuuunnnn bir ömür diliyorum...


    Öpüyorum seni canım benim..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Işılcığım,
    Ben iki pastanın görüntüsüne de bayıldım. Bence hobi teması olması çok daha güzel ve farklı kılmış şeker hamurlu pastayı. Ellerine ve o ince zevkine sağlık. Siyah boyalar bazen böyle enteresanlıklar yapıyor, bana da olmuştu. Çilekli pastaya söyleyecek söz yok, çok iştah açıcı görünüyor. Benim de sırada var bir tane çilekli pastam :)

    Kerem'e nice güzel yaşlar diliyorum.

    Kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. canım oğlunun geçmiş doğum günü kutlu olsun..pastalar nefis...

    bende şeker hamuruyla biraz oynadım gerçekten zor.....yapanları bende tebrik ediyorum...

    senin pastanda gayet şık olmuş..ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  13. Işıl Ablam oğlunuza mutlu yıllar dilerim...

    Pastalar ise insan figürü olmasada çok şık ve başarılı ben çiçek bile yapamazken sizinki gayet güzel...

    Çilekli pastadaki hasır işi ise ayrı bir güzellik...

    Ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık şekerim pek güzel olmuşlar.Şanslı çocuklar valla.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. pastalar nefissss iyi ki doğmuş keremmm

    YanıtlaSil
  16. Kereme'e mutlu yıllar, Kocaman sağlıklı neşeli bir ömrü olsun :)
    Pastaları çok güzel olmuş ellerine sağlık Işıl :))
    Sevgiler...
    Not: Diyet düğmelerde kabartma tozu yoktu, ayrıca tadan arkadaşlarım şeker tadını az buldular onu da belirtmek istedim ;)

    YanıtlaSil
  17. Işıl hanım pastalar harika görünüyor, kremalı pastaları tercih eden bana çilekli pasta daha bir cazip geldi:)) ellerinize sağlık...
    oğlunuza da hayırlı ,sağlıklı, başarılı bir ömür dilerim. sevdikleriyle birlikte nice nice yıllara...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Işılcım öncelikle delikanlı annesi olmak çok güzel bir duygu,Allah o yaşlarını bizede nasip etsin inşallah.Kerem'e nice sağlıklı,başarılı,mutlu yıllar diliyorum.
    Pastaların her ikisinede bayıldım,züerindeki kaykay ve diğerleri çok çok güzel..figür gerçekten çok zormuş bende denedim ama olmadı:))diğer pastanın yan tarafındaki desen çalışması kusursuz olmuş.Bu hafta benimde oğluşum doğum günü bende bakalım becerebilecekmiyim.
    Çok öpüyorum..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Işıl, oğlunun yeni yaşında da mutlu, sağlıklı, başarılı olmasını diliyorum.

    Onlar büyüyorlar, bizler yaşlanıyoruz; ama, gözümüzde hala dünkü bebekler. Arkalarından bakarken içim titriyor. Nasıl günler görecekler acaba diye. Her anneye, çocuklarının hep güzel günlerini görmelerini diliyorum.

    Her iki pasta da güzel görünüyor. Sepet şeklini vermeyi bana da öğretir misin?

    Sevgiyle, Nane Limon

    YanıtlaSil
  20. Elma Şekerim,

    Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Sağol arkadaşım.


    Miss'im,

    Sağol canım. İki pasta olunca istediğim gibi süsleyemedim. Oysa çok farklı şeyler tasarlamıştım ama yetiştiremedim. Seneye diyorum artık.

    Beğenmene çok sevindim.Güzel dileklerin için de ayrıca çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  21. İlker'ciğim,

    Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
    Çok farklı bir pasta düşünmüştüm ama biraz malzemelerden biraz da modellme yapacağım günkü havanın sıcaklığından bir türlü şeker hamuruna istediğim formu verememiştim.
    Seneye doğum gününde umarım istediğim modellemeleri yapabilirim.

    Moral desteğin için de teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  22. Ezgi'ciğim,

    Çok teşekkür ederim güzel yorum ve dileklerin için.

    Kucak dolusu sevgilerimle,



    Aysel'ciğim,
    Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
    Sağol güzel kardeşim. İnsan neyi yapamıyorsa o konu ona zor geliyor galiba. Oysa biraz sabır ve emekle tabii bir de doğru malzemelerle olunca sanırım sen de yapabilirsin. Moralini bozma, çok daha güzellerini yapacağını biliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  23. Aylin'ciğim,

    Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    Sevgilerimle,



    Pamuk Ayşe,

    Sağol canım. Dediğim gibi sürpriz bir bebekti Kerem bizim için. Ama şimdi çok mutluyum, ben de iyi ki doğurmuşum diyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  24. Burcu'cuğum,

    Sağol canım, çok teşekkür ederim oğlum adına da.

    Pastaları beğenmene de ayrıca sevindim.

    Ben de senin bu kurabiyelerini çok beğendim ve yapılacaklar arasına aldım. Senin de ellerine sağlık.

    Kocaman öpücükler,



    Hatice'ciğim,

    Ben de evde kendimize yaparken şeker hamurlu kaplamalılar yerine kremalıları tercih ediyorum. Zaten yeterince kalori alıyoruz bir de bu tür pastalarla ipin ucunu kaçırmayalım diye düşünüyorum.

    Çok teşekkür ederim oğlum adına bulunduğunuz güzel dilekler için de. Allah herkesin evladına hayırlı, sağlıklı yaşlar nasip etsin.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Pelin'ciğim,

    Sağol canım. İnşallah canım sen de oğulcuklarının delikanlılar olduğunu görürsün. Allah herkesin evladına uzun, sağlıklı ömürler versin. Ben de senin gibi düşünürdüm onlar küçükken. Ne zaman büyüyecekler diye? Ama inan zaman çok hızlı akıp gidiyor. Bir bakıyorsun boyunu geçen delikanlılar olarak karşında duruyorlar.

    Pastaları beğenmene sevindim. Senin de oğlunun doğum gününü şimdiden kutlarım. Pastasını da heyecanla bekliyorum.Çok daha güzellerini yapacağını biliyorum.

    Kolay gelsin canım.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  26. Sağol Münevver'ciğim,

    Ben de herkesin evladına güzel günler göreceği uzun ömürler diliyorum.

    Senin düşüncelerine aynen katılıyorum. Halen daha kapıdan çıkarlarken tembihlerimiz, öğütlerimizle onların büyüdüklerini bir türlü kabullenemediğimizi ortaya koyuyoruz.Ama şu gerçek ki; onlar büyüyorlar ve bizler de yaşlanıyoruz.

    Pastaları beğenmene sevindim. Sepet örgü'yü ben de Hanımiş'in (Işıl) bloğunda verdiği linkten öğrenerek yaptım. Ama istersen görüştüğümüzde ben de uygulamalı olarak sana gösterebilirim. Zor değil, hatta eğlenceli bile geliyor yaparken.

    En kısa zamanda görüşme umuduyla güzel bir hafta sonu diliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  27. ışıll ablacığımmmm oğlunun doğum gününü kutlarım.iki pastada harika olmuş.figür denemesine gelince bir kaç denemeden sonra senin alasını yapacağından hiç şüphem yok.sevgilerimle ablacığımm
    en kısa zamanda görüşmek üzere...
    duygu...

    YanıtlaSil
  28. Kerem cok Şanslıııı !!! Herşey muazzam görünüyor :)
    elinize sağlık!
    -Mina-

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe