11 Mayıs 2008 Pazar

DULCE DE LECHE KREMALI PASTA



Bir haftadır annemin evinde süren (ustalarımız yüzünden ne zaman da biteceği belli olmayan.....) tadilat, benim de sürekli onların başında bulunmamı gerektirdiğinden bu gün için özel bir şey planlamamıştım. Annemin bizim misafirimiz olması ve bizim evde geçirilecek bir gün olduğu için bir şeyler yapmadan da durmak istemedim.

Çabuk yapılabilen ve evdeki malzemeler de değerlensin diyerek yaptığım bu pasta, karamel tadını çok seven bizleri memnun etti.

Pastayı yaparken karamel tadının belli olmasını istediğim için bir meyve veya aroma verecek herhangi birşey kullanmadım. Tamamen benim ürettiğim doğaçlama bir pasta oldu. Yalnız Cenk'in (Cafe Fernando) Dulce de Leche'li pudinginden esinlenerek ve ufak bir değişiklik yaparak beyaz bir krema ile kapladım.

Malzemeler
1 adet sade pandispanya patı
ve ıslatmak için 1/2 su bardağı süt

Krema malzemeleri
1) 2/3 bardak Dulce de Leche (Türkiyede satılmayan bir ürün olan yoğunlaştırılmış konsantre sütten yapılan bu lezzet için sizleri Zinnur, Münevver, Cenk ve Tülin'in bloglarına davet ediyorum)
2) 2 su bardağı süt

3) 1/4 bardak nişasta
4) 1/4bardak şeker
5) 100 gr. beyaz çikolata

Yapılışı
Servis tabağına aldığım bir adet pandispanya patını fırça yardımıyla bir bardak süt ile ıslattım. Dulce de leche çok şekerli bir tatlı olduğu için kullandığım şeker oranını çok azalttım veya burada olduğu gibi içine şeker ilave etmeden ıslattım.

Küçük bir tencerede nişasta, şeker ve sütü kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirdim. Koyulaşınca içine rendelenmiş çikolata parçalarını ilave ederek erimelerini sağladım. Ayrı bir kapta çok yoğun olan Dulce de Leche'yi kaşıkla iyice çırpar gibi karıştırarak daha yumuşak bir hale getirdim ve muhallebinin yarısını bunun içine ilave ederek yine iki malzeme bütünleşene kadar bu işleme devam ettim.Sütle ıslattığım pandispanyanın üzerine dulce de lecheli kremadan bir kaşık kadar ayırarak önce bu kremayı onun da üzerine de sade olan kremayı yayarak üzerini düzelttim. Ayırmış olduğum bir kaşık krema ile üzerini süsledim ve kavurduğum badem tanelerini de üzerine dizerek pastayı tamamladım.

Birkaç saat dolapta bekleyen pastamız yalnız başına yendiğinde çok tatlı olan Dulce de leche ve çikolata ilavesine rağmen beklediğimden daha hafif ve lezzetli olmuştu. Öyle ki; sizlere içini de gösterebilmek adına bir diliminin dahi fotoğrafını çekemedim.

Herkese afiyet olsun deyip güzel bir hafta dilerim.

24 yorum:

  1. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Anneler gününü kutluyorum canim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Senem'ciğim,

    Çok teşekkür ediyorum canım.

    Ben de senin anneler gününü kutlar, sevgilerimi yollarım.

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyor pasta...ellerine sağlık.
    anneler günün de kutlu olsun...


    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Işıl Ablamın ellerine sağlık... Nefs olmuş... Anneler gününüzü gecikmeli olarak kutlarım...
    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hic yemedim ama birden o mükemmel görüntü itibari ile agzimda hos bir tat hissetmeye basladim....ben bu pastaya bayildim.Bakalim Almanyada bu bahsettigin süt ürününü bulabilecekmiyim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nefis gorunuyor,ellerine saglik,afiyet bal seker olsun. Mutlu haftalar...

    kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Işılcığım ben de istiyorum bu pastadan ! Çok lezzetli görünüyor, çok...

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Işıl'cığımmm,

    Ekrana yapıştım kaldım, ne nefisss bir görüntü böyleee... İçimden uzanıp şöyle bir tadına bakasım geldi:))

    Ellerine sağlık canikom,

    Sımsıcak sevgiler......

    YanıtlaSil
  9. Ben de istiyorum bundan Işıl'cığım!

    YanıtlaSil
  10. merhabalar ellerinize saglık cok lezzetli görünüyor bende bayılırım karamele....bu arada eskişehirde osrtak bir tanıdıgımız var galiba...ondan size selam getirdim....sevgiler...anneler gününüz kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  11. Ne hoş bir görüntü, ne lezizi bir pasta olmuştur kimbilir...
    Sevgiler...
    Geçmiş anneler günün kutlu olsun Işıl :))

    YanıtlaSil
  12. ayy ne muthis bir goruntu bu bole bayildim bayildimmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Arkadaşım…
    Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

    Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

    YanıtlaSil
  14. ahhh ahhh nasıl canımı çektirdinnn nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. tekrar merhabalar ben unutmusum ismini yazmayı Binnur abla selam gönderdi.Benim çok sevdiğim Songül ablamın kapı komsusu eskişehirde...Bende tanıstım cok tatlılar yakında tekrar gideceğim selamlarınızı iletirim....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. canikom harika olmuş bayıldım valla karamele bende bayılırım...ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  17. Bu enfes görüntü karşısında uzun uzun baktım önce ,sonra biraz zor gibi gözüken tarifi okudum..Bir dilim bu satte bile olsa yenirdi sanırım:))
    Ellerine sağlık..
    Geçmiş olan o özel günün her gün kutlanması dileğiyle..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. nefis canım ellerine sağlık göruntu çok guzel. sevgilermle..

    YanıtlaSil
  19. Canım Işılım enfes olmuş enfesss..Tek kelimeyle süper bir görüntüü..Ellerine sağlık canım benim,
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  20. Işıl'cığım çok nefis ve çok şık bir pasta olmuş,ellerine sağlık canım.

    Kabul edersen sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  21. SELAM CANIM...PASTA ÇOK ŞIK OLMUŞ..ELİNE SAGLIK..SEVGİLER

    YanıtlaSil
  22. Çok leziz görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. ışıl hanım merhaba ben de yeni yaptığım dulce de leche yi nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken pastanız çıktı karşıma çok sevindim.en kısa zamanda denemeliyim.teşekkürler paylaştığınız için.ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  24. Öncelikle nazik dönüşünüz için cok tesekkürler-daha öncede tereyag ve dondurma sunumunuzu yaparken diye tarifini verdiğim ama bu kaseyle ilgili yazdıgım bu buz kalıbını size atfen siteme ekliyorum-emeginize saglık-sevgiyle kalınız.
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe