22 Nisan 2010 Perşembe

BEBEK KARŞILAMASI PASTA VE KURABİYELERİ

Tatilden döneli epey bir vakit oldu ancak misafirlerimiz, biriken ve yapılması gereken işlerimden dolayı bilgisayarın başına oturmaya ancak fırsat bulabildim. Yazdım yazacağım derken nerdeyse yirmi gün olmuş son iletiden bu yana. Biraz günah çıkartmak gibi olduysa da yaşımdan mı yoksa baharın getirdiği yorgunluktan mı bilemiyorum ama yapmak istediğim planladığım işlere bir türlü yetişemiyorum. Ruhum yaşlandığımı kabul etmese de bedenim sürekli arazlar vererek başıma vurur gibi hatırlatıp duruyor.
Neyse, bu tür sızlanmalarla başınızı şişirmeden konuya geçeyim.
Pasta ve kurabiyeler benim ilk kez sipariş alarak yaptığım bir bebek karşılaması(baby shower)içindi.

Komşumun kızı Serlinin bebekler için kutlama organizasyonları yapan bir firma kurduğunu kasım ayındaki bir iletimde bildirmiştim. Geçtiğimiz cuma günü çok özenle ve emek vererek hazırlandığı bir bebek karşılaması için benden de pastasını ve kurabiyelerini yapmamı istedi.

Pasta ve kurabiye yapmak bana çok keyif verdiği için zevkle kabul ettim.İstek üzerine pastayı bol çikolatalı ve fıstık krokanlı olarak yaptım.30 kişilik olan pastada kız bebekleri için klasikleşen uçuk pembe aynı zamanda partinin de ana rengiydi. Pembe ve beyaz olarak düzenlenen masa ve örtüler, bebek şekerleri ve daha pek çok ayrıntı Serli tarafından gözden kaçırılmamış ve muhteşem bir organizasyon gerçekleştirmişti.


Yaklaşık bir ay sonra dünyaya gözlerini açacak olan Beren bebeği anne ve babası başta olmak üzere tüm aile bireyleri heyecan ve özlemle bekliyorlar. Ben de anne ve babayı kutluyor Beren'e sağlık, mutlulukla dolu uzun bir ömür diliyorum.
En kısa zamanda birikmiş tariflerimi paylaşmak üzere sevgiyle kalın.

6 yorum:

  1. Işıl'cığım,
    Öncelikle pasta ve kurabiyelerin çok şık olduğunu belitmek istiyorum.
    Geldiğinde görüşmek istiyordum ama olmadı çok üzüldüm inşallah bir daha ki sefere...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Işıl ablacığım,
    bahar yorgunluğu hepimizi mahvediyor maalesef.Hastalık,yorgunluk ne varsa bu mevsimde değil mi?
    Pasta ve kurabiyeler de çok güzel eline sağlık .

    YanıtlaSil
  3. Yeni işin hayırlı uğurlu olsun Işıl'cığım. Evdekiler mutlu mu bu durumdan? Hani başkasına yaparken bize de bir şeyler ayırır falan diyorlar mı? (Bence oğlun çok haklı ayrıca, bir dönem Bodrum'da yaşarken kaldığım evin terasında koca kasalarda bir sürü şey yetiştirirdik, harika bir duyguydu, ayrıca saksılara da bir sürü yeşillik ekmiştim, sabahları oradan koparıp almak gibisi yoktu!)

    YanıtlaSil
  4. Günaydinlar.... Kurabiyelerinize bayildim... Ellerinize saglik... Bana "cheesecake`in icine konan pudingi" sormussunuz... Burada tüm cheesecake tariflerinde ya vanilya aromali toz puding ya da "käsekuchen Hilfe" adi altinda bir sertlestirici kullaniliyor, ben denemedim ama bana göre bunlarin yerine 2 yemek kasigi nisasta da kafi gelir, sizin yorumunuzdan sonra iceriklerini okudum paketin, ana malzeme nisasta...(ve vanilya aromasi) Bundan sonraki cheesecake`imde nisasta kullanacagim... Bakalim birsey fark edecek mi? Sevgilerimle.... güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Işıl abla sen ne yapmışsın böyle?Harika işler çıkarmışsın.Aman nazar değmesin.ellerine sağlık..selamlar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Işıl Ablacığım harika olmuşlar, tebrik ederim...
    Eminim bundan sonra siparişlerin arkası hiç kesilmeyecektir.

    Bu arada bizim bebek de geçtiğimiz hafta geldi...

    Ve harika makoronlarınız bir çok kişiye kısmet oldu.

    Çok çok öpüyorum... Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe