2 Haziran 2011 Perşembe

HOŞGELDİN LARA BEBEK VE MAKARONLAR

Bekleyiş ve doğumun gecikmesiyle doğum tarihi konusunda bahse girenlerin hepsinin kaybettiğini söylüyordu Serliciğim. Son günlerde tüm hazırlıklar tamamlanıp bekleyiş ve heyecanlar artsa da nazlı bebişimizin acelesi yoktu anlaşılan. En nihayet beklenen an geldi ve geçtiğimiz salı günü sevgili Serli ve Aren'in minik bebişi dünyaya gözlerini açtı.
Ben anne ve babaya gözünüz aydın deyip bir kez de burdan kutluyor güzel Lara'ya da sağlık, mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.
Serli'ciğim hastane ye ziyarete gelenlere ikram etmek için makaron yapmamı rica edince seve seve kabul ettim. Konsepte uygun olması açısından pembe ve beyaz renkleriyle öyle hoş olmuşlardı ki evde gün ışığında çektiğim fotoğrafları da paylaşayım diye düşündüm.
İlk kez anneanne olan Siran'cığım ve babaanne hastane odasını sade ama zarif ve şık olarak süslemiş, bebek şeker ve çikolatalarını ayrı bir özen ve titizlikle hazırlamışlardı.
İlk kez beş yıl önce sevgili Zinnur aracılığı ile tanıştığım makaronlar konusunda epey bir yol kat ettiğim ve yiyenlerden gelen güzel sözlerle perçinlenmesi beni de çok mutlu ediyor.
Kolay değil tam beş yıldır hiç yılmadan, usanmadan, araştırıp, inceleyip, deneyip inatla daha iyisini yapma konusundaki çabalarımın sonucu olduğunu düşünüyorum.
Aşağıda gördükleriniz de bir başka güzel günün kutlaması için yaptığım yine frambuazlı ve çikolatalı olanlar. Çikolatalıların tamamının fotoğraflarını çekmeyi nasıl olmuşsa unutmuşum.
Linda hanım, arkadaşları Ceyda ve Artun'un yakında evleneceklerini ve onlar için düzenlenen wedding shower partisinde ikram etmek için makaron isteyince, yapmaktan çok keyif aldığım bu makaronlar çıktı ortaya. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Ceyda hanım ve Artun Bey'i kutluyor, yaşam boyu birbirlerini sevmelerini, mutlu ve huzurlu bir evlilikleri olmasını diliyorum.
Ayrıca bugün üç ayların başlangıcı olan Regaip kandili. Regaip kandilinizi kutlar, dualarınızın kabul olmasını dilerim.
Hayırlı Kandiller.

24 yorum:

  1. ne güzel makaronlar bunlar pembiş pembiş,senınde kandılın mubarek olsun canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Işıl'cığım öncelikle beni merak ettiğin için çok teşekkür ederim. Çok şükür kötü bir şey yok, ama sayfa yenilemesi, blog kapatılması, iş derken bloguma epey ara verdim. inşallah bundan sonra uzun ara vermem. çünkü bende özlüyorum.
    Işıl'cığım makaron konusunda gerçekten usta oldun artık. Bende o ustanın çırağı olmak istiyorum. Çünkü gerçekten çok seviyorum makaronları. Bu yaptıklarında çok güzel olmuş, pembeli pembeli harika.Ama ben illaki çikolatalı makaron diyorum. canım tekrar ellerine sağlık, tüm sevgilerimi gönderiyorum. geçti ama Kandilini de gecikmeli olarak kutluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zeymuran,
    Çok teşekkür ederim, beğendiğine memnun oldum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Ufukcuğum,
    Tüm aralar böyle olsun. Allah sıkıntı, üzüntü vermesin.
    Ya, şu bloğu yenileme konusu benim de ne zamandır hedeflediğim birşey.Ancak ne o kadar bilgisayara hakimim ne de bana yardımcı olacak birisini biliyorum.
    Bu konuda önereceğin kimse varsa bana bildirirsen çok sevinirim.
    Tamam Ufukcuğum, ne zaman istersen haber ver ayarlayalım birlikte yapalım bu çok sevdiğin makaronları.Benim için büyük zevk olur. Antep fıstıklısını yediğinde onu da çok beğeneceğini umuyorum.
    Yaşadıklarımdan epey bir ders aldıktan sonra şimdikileri ne yalan söyleyeyim ben de beğeniyorum.
    Desteklerin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
    Sevgi ve selamlar,

    YanıtlaSil
  5. senin makaronların bir başka güzel oluyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Işıl Ablacığım yine harika görünüyor makaronların. Minik Lara hayata, aramıza hoşgelmiş, allah ailesiyle sağlıklı ömürler versin inşallah. Pembe pembe çok hoşlar. Ellerine emeklerine sağlık, Keşke ben de İstanbul'da olsaydım da Ufuk gibi size çıraklık edebilseydim... Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Canim arkadasim.... Gönlü güzel, marifetli kardesim benim... Ne güzel, ne icten bir yorum birakmissin... Sagolasin... Makaronlarina söylenecek tek bir söz yok... Sahaneler... Bilmem biliyormusun, gecen sene benim de denemelerim olmustu ama cikolatalilardan.. Frambuazli hic denemedim... Önümüzdeki hafta icin tekrar bir deneme yapacagim, (kizimin cok özel bir günü icin.:) Sana sormak istiyordum acaba, pembe makaronlarin ara kremasinin tarifini verebilme imkanin var mi bana? Hatta komple tarifini paylasabilir misin? Eger istersen mail olarak ta atabilirsin... (big@rue.net) Simdiden tesekkür ediyorum... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Işıl'cığım blogumu Pembe Rehber-Bengü hazırladı. www.pemberehber.com'dan ulaşabilirsin. Ben ona isteklerimi tek tek anlattım. Sağolsun oda hazırladı. Sana da yardımcı olacaktır. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  9. Işılcığım herşey mükemmel.Makaronlar ise çok başarılı ,çok düzgün.
    Ellerine sağlık öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  10. İzgüncüğüm,
    İltafatların için teşekkür ederim.
    Kendine haksızlık etme. Senin makaronların da çok güzel görünüyorlar.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Ayselciğim,
    Sağol canım, güzel dileklerin ve sözlerin için.
    İstanbula geleceğin zaman bana haber verirsen seninle birlikte makaron yapmaktan ben de çok keyif alırım. Hem sohbet ederiz hem de makaron yaparız.
    Ben de seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Ufukcuğum,
    Hemen yanıtladığın için çok teşekkür ederim. Sevgili Bengü ile temasa geçeceğim hemen.
    Benden de çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Gonca'cığım,
    Çok teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  14. canımne kadar güzeller..pembe oleşları ayrı bir güzel.bu konuda çok başarılısın. tebrikler..sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Işıl ablacım gene harika olmuş bu makaronlar. Frambuazlıya boya mı kulandın? Çok şık olmuşlar. Ben bir tepsi makaron yapmak için günlerce düşünüyorum, sen harikalar yaratıyorsun. Çok çalışmam lazım çok...

    YanıtlaSil
  16. Neriman'cığım,
    Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

    Benden de sana kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Fatoş'cuğum,
    Evet gıda boyası var pembe olanlarda.
    Çok şey denedim bu rengi doğal bitkilerle de yapmak için ama maalesef bu renk olmadılar.
    Çok çok az, sadece bir kürdan ucu kadar kırmızı gıda boyası kullandım. Onda da en iyisini kullanmaya çalışıyorum. Wilton'ın gıda boyası var içinde. Arasındaki kremanın rengi ise sadece frambuazın kendi rengi. Evde hazırladığım frambuaz şurubunun rengi öylesine güzel ki? Ama hem lezzetlensin hem de kıvam versin diye beyaz kuvertürle hazırladığım ganajla karıştırınca o muhteşem renk kayboluyor. Fotoğrafta gördüğün rengi alıyor. Ama lezzet müthiş oluyor.
    Fransada yediğim P.Herme de olsun Laduree'de olsun o muhteşem renkte oluyorlar. Nasıl yapıyorlar diye araştırdığımda içine "vitpris" denen sanırım jöle kıvamı veren birşey kullanıp çikolata koymuyorlar kremasına.
    Kendine de haksızlık etme. Senin makaronların da çok güzellerdi.Benim farkım sadece çok denemekten kaynaklanan tecrübelerden ileri geliyor. İnanıyorum ki sen de denedikçe çok tecrübe kazanacaksın.
    Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Fatoşcuğum.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  18. merhaba ışıl hanım,yaptığınız makaronlar çok leziz görünüyor.ellerinize sağlık.makaron siparişi hakkında bilgi almak istiyorum.rica etsem mail adresinizi verebilir misiniz.sitenizde göremedim adresinizi yahut gözümden kaçtı.teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Pınar hanım,

    Nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Uzun süren çalışmalarımın sonucu bu makaronlar. Çabalarımın boşa çıkmadığını görmek beni fazlasıyla mutlu ediyor.Sağolun.

    Mail adresim: isilyalciner@gmail.com

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Isilcigim... Öncelikle her zamanki gibi o simsicacik yorumuna ve dileklerine kalpten tesekkür ederim... Diger yaptigim mamalari yavas yavas paylasacagim... Macaronlar, seninkiler kadar düzgün olmasalar da, beni fazla üzmeden eteklendiler..:) Gecenin sonunda, baktim herkesler eline birer-ikiser macaron almis, Allahaismarladik diyor...:) Bilhassa ara krema harika oldu.. Tekrar tesekkür ederim...Birkac gün dinlendikten sonra, sirada o var... Öpüyorum yanaklarindan...

    YanıtlaSil
  21. Işıl'cığım,
    Seni Türkiye'nin makaron ustası ilan ediyorum canım. Dilerim hep güzel insanlarla karşılaştırır seni bu yaptığın lezizeler.

    YanıtlaSil
  22. Canim benim.... Sen üzülme, yogun talep oldu bu kursa, bu yüzden kisa bir kez daha gelmeyi planliyorum... Kismetse o zaman beraber calisiriz,,, Ama kurs bahane, ben aslinda seni tanimayi cok arzu ediyorum... Insallah olur... Sevgilerimle, güzel bir tatil diliyorum sana....

    YanıtlaSil
  23. Sultanım çalışıyor; üretiyor şu sıralar. Son yazısını 2 Haziran'da yazdığına bakmayın. Hem çalışıyor hem de bizlerle ilgileniyor. Bizden fırsat bulunca yeni yazılarını yayınlayacak. O zamana kadar, benim bloga da bakabilirsiniz. Eğlenirsiniz orda. :)) Ben senede 1 kez yazıyorum, o da ingilizce oluyor gerçi. ama çeviri uygulamasıyla yapılan çevirileri okuyunca çok komik hale geliyormuş. Ziyaretçilerimizin başımızın üstünde yeri vardr efendim...

    Duygu Yalçıner
    www.duyguyalciner.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Işıl öncelikle iyi tatiller hatta dönmüşündür oğluşun inş istedeği yeri almıştır:) makaron konusunda ben de inatla denemelere devam ediyorum "Ayşem"den aldığım ve senin blogtan takip ettiğim kadarıyla denemeler sürüyor hala pürüzssüz ve istedğim gibi olmuyor bakalım ne zaman olucak sen yine en ince datayına kadar yazarsan bende denemekten bıkmam:)

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe