Malzemeler ve yapılışı
1) Büyük bir kase ev yapımı erişte
2) Aynı kaseyle ölçülmüş 1 + 1/4 miktarında sıcak su
3) 2 çorba kaşığı tereyağ + 2 kaşık zeytinyağı
4) İstediğiniz miktarda ceviz ve sevdiğiniz bir çeşit peynir (tulum, hellim, kaşar vb.)
5) Bir avuç kadar yıldız şehriye
6) Tuz
Tereyağ ve zeytinyağ pilav tenceresine konur ve eritilir. Yağ iyice ısınınca şehriyeler eklenir ve 3-4 dakika renkleri kahverengiye dönüşünceye kadar kavrulur.
Erişteler de ilave edildikten sonra suyu ve tuzu eklenip orta ateşte pilav gibi pişirilir. Her eriştenin su çekme kapasitesinin farklı olabileceğini gözönünde bulundurularak pişip pişmediği kontrol edilir ve gerekiyorsa çok az su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra üzerine bir kağıt havlu konur ve demlenmeye bırakılır.
Kavrulmuş ceviz ve istediğiniz bir cins peynir ufalanarak eriştenin üzerine dökülüp servis yapılır.
Biz yağ ve tuz miktarını düşünerek beyaz peynirle yemeyi tercih etsek de taze bir lor peyniri de güzel olur.
Afiyet Olsun...
Basit ama çok lezzetli bir tarif..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
O tabağı istiyoruuum.
Sevgiler.
bir kaç senedir bende çocuklarım için bulguru daha sık yapıyorum fakat makarnasız da olmuyor:)hele mis gibi ev eriştesi ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEv eriştesi deyince bende akan sular durur. Hele de bol cevizliyse tam benlik olur... Afiyetler olsun Işıl Ablacığım sevgiler, şimdiden iyi bayramlar. Öpüyorum...
YanıtlaSilBayildigim lezzetlerden biridir ev eristesi... Ellerine saglik Isilcigim.... Sevgilerimle, güzel bir bayram diliyorum....
YanıtlaSilbayılırım erişteye teşekkür ederim :)
YanıtlaSil