23 Eylül 2012 Pazar

DURU'NUN BABY SHOWER MAKARONLARI

Benim facebookla tanışmam oğlumun Fransa'ya gitmesiyle yani bir yıl öncesine dayanıyor. Onunla ilgili haberleri, fotoğrafları görmek için açılan bu sayfa sayesinde tam 40 yıllık ortaokul arkadaşlarıma kavuştum. O yıllardan birbirimizi  kaybetmediğimiz iki arkadaşım dışında hiç bir arkadaşımla karşılaşmamış ve geçen onca yıl sonunda kimler olduğunu dahi hatırlamıyordum. Taa ki onlar bu kış bana Facebook aracılığıyla ulaşana kadar. Okul yıllarımıza dair fotoğrafları facebook'a koyduklarında hepsini önce o yıllardaki halleri ile hatırladım. Daha sonra buluşup görüşmelerimizde sanki ortaokul yıllarımızdaymış gibi 40 yıla rağmen aynı samimiyet ve dostlukla görüşmelerimize devam etmeye başladık bu yıl. İlk buluşmalarımız çok ama çok heyecanlıydı. Okul yıllarımızdaki gibi eğlenip, coştuğumuz buluşmalarımızda birbirimize anlatacak ne çok hikayeler biriktirmişiz yaşamlarımızda. Acılar, sevinçler, hüzünlerle beraber mutlu olaylar...     
İşte bu makaronları da yakınlarda babaanne olacak ortaokul arkadaşım sevgili Aynur'cuğumun torunu için yapılan baby shower partisine hazırladım. Renk ve krema seçimini bana bırakınca hazırlıkların pembe olacağını düşünerek iki farklı tondaki pembeleri frambuazlı, badem kremalı olanları da bademin kendi rengiyle yaptım. 
Anne ve babayı şimdiden tebrik ediyor, anneye sıkıntısız, kolay doğumlar diliyorum. Sevgili Duru'ya da hoşgelesin, ailene uğurlar, mutluluklar getiresin diyorum.

Aynur'cuğum, çok tatlı bir babaanne olacağını biliyorum. Anneanne de olacağın günler yakın olur inşallah.
Beni arkadaşlarımla, dostlarımla buluşturan Facebook'a da çok teşekkür ediyorum.

9 yorum:

  1. Canım facebook bazen çok güzel olay
    lara önderlik yapıyor ne mutlu sana
    Macaronlar nefis ellerine sağlık İs
    tanbul'a ilk gelişimde macaron kursu almak isterim senden:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

  2. teknelojinin sağladığı imkanlar , mesafelri artık öylesine kapatıyorki.. biz buna yaşasak da inanamaz hallerde seyirci kalıyoruz..
    harika olmuş Bu buluşmalar..


    makaronların ise
    bizzat tatmış biri olarak, harika görünüyor Işılcığım..

    hoşgelmiş Duru bebek şimdiden....

    YanıtlaSil
  3. Işılcım, Fb da bende geç kalanlardanım. Amacına uygun kullanıldığında ne hoş sürprizler getiriyor insana, değil mi?
    Macarona ne diyebilirim ki, siz onun kraliçesisiniz.
    Güle güle büyüsün sevgili Duru'da...
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Makoronlar gene kusursuz olmuş Işıl Ablacım. Pembe renk için boyamı kullandın, yoksa onunda doğal bir rengini buldun mu? Yıl oldu makaron yapmayalı. Öyle büyüyor ki gözümde. Şu kusursuz çekip eleme kısmı

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Bir sorum olacaktı,az önce yaptığım makaronlar çok güzel eteklendi ama kağıttan ayırırken baktım ki içi boş,biraz da kağıda yapışmış gibi. Nerde hata yapmış olabilirim sizce?

    YanıtlaSil
  6. Ahh uzanıp alıvermek ve yavaş yavaş keyfini çıkararak yemek vardı..
    Ellerine sağlık canımm..
    Çok güzel görünüyorlar çok..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Seçil,

    Sorunuzu geç yanıtladığım için kusura bakmayın lütfen.Pek çok sosyal olayın olduğu yoğun ve tempolu bir ay geçirdim zira.

    Makaron bildiğiniz gibi yapımı çok hassas kurabiye türü.Olmadı diye üzülmeyin. Yaptıkça geliştireceksiniz ve daha güzel makaronlar yapacaksınızdır.
    Ancak söylediğiniz problemin düşük ısıda pişirilmesinden kaynaklandığını düşündürdü bana. Kaç derecede ve kaç dakika pişirdiğinizi ve detayları verirseniz daha doğru bir tespit yapabiliriz.
    Başka sorularınız da olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Işıl Ablacığım Merhaba,

    Yeni bloğa taşındım ama son zamanlarda hiç vakit ayıramaz oldum. Bloggerı da fazla açmadığım için mesajını yeni gördüm özür dilerim... Umarım herşey yolundadır sizin için. Makaronlar tabi ki harika, kaç yıl geçti daha o güzel makoranlarınızın tadını unutmadım. Duru bebek de sağlıkla büyüsün inşallah, anne-babasına tebrikler... Sizin de elceğizinize sağlık. Öpüyorum sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. bayılırım makarona , ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe