23 Ekim 2013 Çarşamba

BUGÜN DE NURSENLE MAKARON YAPTIK

 Nurşen'i (NURLU MUTFAK'TA) sayfama bıraktığı yorumlardan tanıyordum. Ben de sayfasını gezdiğimde Adanada oturduğunu ve o bereketli toprakların sayfasına da bereketler getirdiğini, yaptığı çok leziz pasta ve yöresel yemeklerini  gözönünde bulundurarak da yaşını başını almış, çok becerikli bir hanım olduğunu düşünmüştüm. Ama yanılmışım.   Bugün makaron kursu için kapımı çaldığında karşımda çok zarif, çok genç ve güzel, kocaman iki çocuk annesi genç bir hanımla karşılaşınca şaşkınlığımı dile getirmeden duramadım.  Makaron yaparken koyulaşan sohbetimiz sırasında yanılgımın sadece, tahmin etmeye çalıştığım onun yaşı konusunda olduğunu gördüm .İçten içe de kendime kızdım."   Çünkü çok araştıran, bilgili, meraklı ve tecrübeli, sevdiklerine güzel sofralar kurup yedirmeyi seven birisiydi Nurşen hanım. Benim  ondan öğreneceğim çok şey var.
 Bayram ziyareti ve burada oturan akrabalarını görmek için gelen Nurşen hanım geçen hafta gönderdiği elektronik postayla yaptığım makaronları çok beğendiğini ve mümkünse gelmişken de makaron eğitimi almak istediğini söyleyince bugün için kararlaştırdık.
Sıcakkanlılığı, güleryüzlülüğü ve samimiyetiyle sanki yıllardır tanışan iki arkadaş gibi olduk hemen.
 Ben makarona dair püf noktalarını anlatırken o da bana yöresel yemeklerini anlattı. Zaten tutku mutfak ve paylaşımlar olunca başka da bir şey konuşulmuyor.

Benim için eğitimlerin en güzel yanı ortak bir tutkuya sahip olan yeni dostlar, arkadaşlar kazanmış olmak.
Nurşenciğim, seni tanımış olmaktan, seninle güzel bir gün geçirmiş olmaktan ben çok ama çok mutlu oldum. Umarım sen de keyif almışsındır. Yeniden görüşme dileklerimle...

Sevgiler,

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık Nurşencim, Işıl'la harikalar yaratmışsınız.
    Güzel arkadaşım makaronlar çok yakışmış. Her zaman ki gibi supersin.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar sizleri zevkle takip ediyorum. Ben de yaninizda olmayi o kadar isterdim ki. Ellerinize saglik. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bana bu güzel ve özel günü sağladığınız için bendende size binlerce teşekkürler..Bugünkü samimiyetiniz,güleryüzünüz,birbirinden değerli püf noktalarınız,bilgileriniz ve muhteşem evsahipliğiniz içinde ayrıca teşekkürler..Ama daha bitmedi bence ,sizden öğreneceğim çok şeyler var,inşallah sık sık görüşmek üzere..Çok ama çok keyif aldım..İnşallah bende bir gün sizin gibi muhteşem macaronlar yapabilirim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Cansın ablam can Nurşen çok şanslı senin gibi bir üstattan kurs aldığı için:)))Ben artık çözdüm şu an ki fırınım macarona uygun değil fırınımı
    değiştirip denemelere devam öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim sevgili Pırıl.

    Sen de çok güzel makaronlar yapıyorsun. Seninde ellerine sağlık.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Arzu hanım,

    Ne güzel olurdu, keşke size de haber vermiş olsaydık.
    Bir dahaki sefere inşallah.
    Benden de kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Nurşenciğim,

    Çok teşekkür ederim canım.
    Güleryüzün, samimiyetinle Işılca Tatların mutfağında hep anılacaksın.
    Benimkilerden daha güzel makaronlar yapacağına hiç kuşkum yok. Sadece biraz sabır ve hiç yılmadan denemek.
    Şimdiden kolay gelsin diyor çoook öpüyorum.
    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Deryacığım,

    Evet yaaa! artık öğrencilerimin makaronlarını görmek istiyorum ben de. Bak aradan uzun zaman geçince unutabilirsin. Gerçi notların var biliyorum ama sen yine de denemelere başla.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Isilcim, bak nihayet gelebildim..:)
    Sevgili arkadasim, seninle bir an önce tanisabilmeyi ne kadar cok arzu ediyorum bilsen... Haydi gel bulusalim artik...:) Aralik`ta kismetse yine Istanbul`dayim... Seni arayacagim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. istanbul'a gelebilmeyi, sizden kurs almayı o kadar çok istiyorum ki şu an da ankara -ist. hızlı trenin bir an önce faaliyete geçmesini bekliyorum belki bende diğer arkadaşlar gibi bir fırsatını bulabilirim. şimdilik gıpta ile kursa gelenlerin resimlerine bakıyorum ;)iç çekiyorum. ışıl hanım sizin buralara yolunuz düşer mi :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Filizciğim,

    Eeee! evet ya artık buluşalım arkadaşım. Onca yollardan buralara geliyorsun ve biz bir türlü görüşemiyoruz. Ya sen müsait olmuyorsun ya da ben şehir dışında oluyorum.Bu sefer mutlaka görüşelim.
    Kucak dolusu sevgi ve hasretlerimle...

    YanıtlaSil
  12. Kadriyeciğim,

    Bu tutkunun seni de sardığını,ne kadar çok denemeler yaptığını ve öğrenmeyi ne çok istediğini biliyorum. Ama sen artık yapıyorsun diye düşünüyordum ben. Ne tür problemler yaşadığını bana mail olarak atarsan belki buradan da faydalı olabilirim.


    İnşallah, kısmetse birgün o da olur Kadriyeciğim.
    Kolay gelsin deyip açıklayıcı mailini bekliyorum.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Nagihan Emer25 Ekim 2013 11:17

    Işıl Hanım siz öğrencilerinizle gururlanıyorsunuz, biz de o kareleri gördükçe öğrencileriniz olarak sizle geçirdiğimiz mutlu, tatlı, makaronlu saatleri anımsayıp gururlanıyoruz.

    YanıtlaSil
  14. Işıl hanım merhaba; mailinizi aldım çok teşekkür ediyorum

    Ankaradayım biliyorsunuz, ancak yeni yıl sonrası- belki 15 günlüğüne istanbula gelme imkanım olabilir, (tedavi amaçlı kalıcam bir süre ) inşallah sizinle de görüşecegiz

    Uygun tarihte sizi bilgilendireceğim

    Çok teşekkürler Saygılar sevgiler
    Senem

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe