30 Aralık 2007 Pazar

Çikolata bantlı doğum günü pastası

Son zamanlarda bilgisayarımdaki problemlerden dolayı bloğumdan ve sizlerden uzak kalmıştım. Çok şükür artık tamir oldu da ben de eski düzenime kavuşabileceğim. Bilgisayarım tamirdeyken beni ziyaret ederek güzel yorumlarını yazan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra böyle sorunlar yaşamam da ben de arkadaşlarımı eskiden olduğu gibi ziyaret ederim. Peşpeşe gelen bayram ve yeni yıl ve onların telaşları ile bütün arkadaşlar gibi ben de çok yoğun günler yaşıyorum.

Dün de böyle bir gündü. Daha önce Ankara'da oturan kuzenimin üç yıl önce iş nedeniyle İstanbul'a taşınması ile (kendileri başarılı bir avukat olurlar) doğum gününü de birlikte kutlamak ve pastasını yapmak da bana kısmet oluyor.

O nedenle ona şimdiye kadar yaptıklarımdan daha farklı bir pasta yapmak istedim. Çikolata bantlı pastayı daha önce de bir kez denemiştim ancak dekorlu olarak ilk kez yaptım. Geçenlerde malzeme almak için gittiğim dükkanlardan biri olan Bilko'da bu dekorlu çikolata bantlarının birer pastalık olarak kesilip, öyle de satıldığını görünce denemek için bir tane aldım.(Daha önceleri çok büyük miktarlarda satılıyorlardı, bu da benim hoşuma gitmiyordu. Çünkü çok büyük meblağlar ödeyerek alacağım bantların dekorunun hep aynı olması biteviye aynı pastayı yapmak gibi bir şeydi) Çok fazla çeşidi kalmamıştı ama beğendiğim bir tanesini seçtim. Bunu kullanmak da sevgili Nihalciğimin doğum gününe kısmetmiş. Pastanın görüntüsünü çok başarılı bulmasam da tadı güzeldi. Pandispanyasında adaşım Hanımiş Işıl'ın cenuaz kekini kullandım.Kreması ise dış kaplama haricinde sevgili Zinnur'un karaorman pastasında kullandığı creme freshli krema, üstünü de yine Zinnur'un çikolatalı glazürü ile kapladım.

Nihal'ciğim, bir kez de buradan doğum gününü kutlar, tüm sevdiklerinle sağlıklı, mutlu, güzel günler dilerim.

6 yorum:

  1. Ellerine saglik, harika olmus...

    Tekrar yeni yilini kutluyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. cok guzel olmus canimcim ellerine saglik nice yillar

    YanıtlaSil
  3. canım nefis olmus ellerine sağlık. mutlu seneler. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir pasta olmuş Işlı'cığım,ellerine sağlık..

    Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar.


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Pastanız çok güzel görünüyor ve eminim tadıda güzeldir.Ellerinize sağlık buarada yeni yılın size sağlık,huzur,mutluluk ve başarı getirmesi dileğiyle.Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  6. Yeni yilin size ve tüm sevdiklerinize saglik, mutluluk, nese, basari, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yillar...


    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe