Başka bir ismi var mı bilmiyorum ama Gül'ün minare diye adlandırdığı bu karnabaharı ben daha çok çam ağacına benzettiğimden ona çam karnabahar adını verdim. Gerçekten yeni yıl konseptine de uygun olduğundan parçalamadan bütün haliyle masaya getirdim. İlk kez görenler biraz şaşırdılar ama yediklerinde tadının karnabahardan farklı olmadığını, salatasının da çok güzel ve de hafif olduğunu söylediler.
Yapımı ise çok basit, derince bir tencerede bol su ile biraz diri kalacak şekilde haşladım ve haşlanan karnabaharı içinde buzlu su olan büyükçe bir kaseye aldım. (Sebzeleri bu şekilde haşladığınızda ve şokladığınızda renklerinin bozulmadığını göreceksiniz.) Biraz buzlu suda beklettikten sonra suyunu süzdürüp servis tabağına aldım. 10 diş kadar sarmısağı, 1 limon suyunu ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağını küçük bir rondoya koyup birkaç saniye çalıştırdıktan sonra oluşan sosu karnabaharın üzerine kaşıkla döktüm. Domates ve havuç dilimleri ile süslediğim tabakta güzel görünüyorlardı.
Benzetme müthiş:)) Hiç çam ağacına benzediğini düşünmemiştim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık,
Sevgiler........
Benzetmen yerinde olmuş bencede..))
YanıtlaSilBende parçalara ayırdığımda kozalaklara benzetmiştim..Ellerine sağlık Işıl'cığım..
Kütük pastan ise çok şık ve nefis görünüyor.Yılbaşı gecesi pasta kesilecekse, benimde ilk aklıma gelen nedense kütük pasta olur..)
Sevgilerle
Îşıl'cım, pastan ve karnabaharın çok güzel olmuş. Çok zevklisin. Mutlu seneler demek için uğramıştım. 2008 de her şey gönlünce olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilNe güzeller gerçekten değil mi Işıl'cığım? Ben de bunları uzak memleketlerde görüp her seferinde fotoğraflamışımdır. Çok asortik bir karnabahar!
YanıtlaSilDidem'ciğim,
YanıtlaSilBelki çam ağacına benzetmek benim de aklıma gelmezdi ama yılbaşı öncesi olması ve bolca yapılan çam ağacı kurabiyelerden esinlenmiş olabilirim bu ismi takmak için.
Beğenmene sevindim, teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Merhaba Gül,
YanıtlaSilKozalak da güzel bir benzetme. Ama bu bitkiyi ilk senin bloğunda görmüştüm. Teşekkür ederim bizlere tanıttığın için. Tadını da çok beğendik.
Pastayı Zinnur kadar güzel yapamasam da tadı süperdi.
Senin gibi güzel yemekler ve pastalar yapan birinden bu sözleri işitmek benim için çok mutluluk verici.
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Feyhan'cığım,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, bu sözlerini iltlfat olarak alıyorum. Sağol canım.
Benden de sana mutlu seneler.
Sevgilerimle,
Tijen,
YanıtlaSilBen de ilk kez Gül'ün bloğunda görmüştüm. Çok beğenmiştim. Tadı da aynen karnabahar gibi. Bir kez daha bulursam yemeğini yapmayı düşünüyorum. Belki de ograten. Hoş olur gibi geliyor.
Sevgilerimle
Isilcim merhaba, Ben almanya'dan $ahver.
YanıtlaSilYardim cigligina sessiz kalamadim :-)
Bu sebze bir tür lahana canim. Almanya'da bundan bizim lahana sarmamiza benzer bir sarma yapiliyor. Ve göründügünün aksine cok cabuk pisiyor ve gayet lezzetli oluyor. Bildigimiz lahana gibi yapraklari kaynar suda biraz haslanip öyle kullaniliyor. Bir öneride ic malzemesi icin kiymanin icine rendelenmis yada kücük kiyilmis patates ekleyebilirsin, gayet lezzetli oluyor.Simdiden afiyet olsun...