18 Nisan 2008 Cuma

CHEESE KEK TARİFİ VE BİR DÜĞÜN






Düğün, dernek, kermesler derken yine arayı çok açtığımı farkettim. Ancak birkaç gündür yine bilgisayarda oluşan problemler de buna eklenince canım çok sıkıldı.Sevgili Burçin'in duruma el koymasıyla problemi hallettiğimi düşünüp mutlu bir şekilde yazmaya başlıyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz da bu gönderimi sağ salim yayınlayabilirim.

Bir önceki iletimde çikolatalı cheese kekin tarifini vereceğimi söylemiştim. Ancak tarife geçmeden önce biraz düğünden söz etmek istiyorum.

Güzel ve heyecanlı koşuşturmalar pazar günü sevgili komşum Siran'ın kızı Serli ve nişanlısı Aren'in muhteşem düğünleri ile son buldu. Daha önceleri birkaç kez cenaze törenleri için gitmiş olduğum kilisede düğün gibi hoş bir merasim amacıyla bulunmak benim için çok ilginçti. Çok şık misafirlerin arasından upuzun duvak ve gelinliğiyle adeta bir kuğu gibi süzülüp gelen akıllı, kibar gelinimiz çok güzel, damadımız da çok yakışıklıydı. Kilisedeki törenden sonra büyük bir otelde önce kokteyl ardından da düğün yemeği ile son bulan gecede onların bu mutluluğunu paylaşmış olmak bizleri de çok mutlu etti.

Serli ve Aren'e ömür boyu mutluluklar diler, darısı evlenmek isteyen tüm bekarların başına derim.

Şimdi de söz verdiğim cheese kekin tarifine geçeyim. Bu keki yaparken klasik tariflerin dışında, peynirli kısmında hem lor peyniri hem yoğurt hem de labne kullanarak farklı bir lezzet yakalamak aynı zamanda da krema peynirleriyle yapılanlara göre daha az yağlı olabilir düşüncesindeydim. İçine ilave ettiğim portakal suyunun da katkısı ile çikolatalı ve hafif ekşimsi tadıları seven biri olarak sonuç beni memnun etti. Yalnız şunu da söylemeliyim ki yalnız krema peynirleriyle yapılanlara göre sanırım lor peynirinin etkisiyle daha tok bir dokusu vardı.

Bir önceki iletimde söylediğim gibi bu kekin tabanında elimdeki kestaneli makaronları kullandım. Makaronları fırında kuruttuktan sonra robotta çekip ilave ettiğim 70 gram tereyağı ile yoğurup 22 cm.lik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirdim. Siz isterseniz beğendiğiniz bir tabanı kullanabilir veya;

1 paket ince çekilmiş Eti Burçak bisküvi ve 75 gr. erimiş tereyağını karıştırıp, yoğurup kalıbın dibine yerleştirerek de yapabilirsiniz.

Cheese Kek'i için malzemeler

200 gr. tatlı taze lor peyniri

200 gr . tatlı torba yoğurdu

400 gr. labne peyniri

3 yumurta

2 çorba kaşığı portakal suyu

2/3 bardak krema

200 gr. küçük parçalara kesilmiş çikolata

Hazırlanışı

Cheese keki hazırlamak için lor peyniri, yoğurt ve labne peyniri bütünleşinceye kadar mikserle kuvvetlice çırpın. Bu arada kremayı ayrı bir sahanda kaynama noktasına kadar getirin ve ocağı kapatıp içine çikolata parçacıklarını ilave edin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Portakal suyunu ekleyin ve peynirli karışıma katın. Yumurtaları teker teker her seferinde mikserin orta devrinde az çırparak ekleyin.Bu malzemeyi tabanını yerleştirmiş olduğunuz kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 45-60 dak. arasında kenarları tutuncaya kadar pişirin. (Bu arada fırınınızın tabanına bir kap içinde su koyarsanız pişme sırasında kekde meydana gelebilecek çatlamaları önlersiniz) Fırından çıkarırken cheese kekin ortası hala tam pişmemiş olmalıdır. Fırın kapağını hafif aralayarak ve keki fırından çıkarmadan soğutun. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Ben eritilmiş beyaz çikolata ve çilek taneleri ile üzerini süsleyip servis yapmıştım. Sizler de istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Yorumlarıyla beni çok mutlu eden arkadaşlarımdan bu gecikme için özür diler, herkese güzel sağlıklı günler diler afiyet olsun derim.


17 yorum:

  1. Canım Işılcığım,
    Sonunda oldu, yaşasın! Ben hiç bir şey yapmadım ayrıca, nezaketin için çok teşekkür ederim.
    Şekerlere bayıldım, tekrar evlenmek ve görümcemin bana bu şekerlerden yaptırmasını istedim şimdi. Tatlı çifte bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Cheescake'i de ilk fırsatta deneyip bir siftah yapmak istiyorum artık.

    Kucak dolusu sevgilerimle, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Canım Işılım, şekerler ne hoş olmuş, ne güzel düşünülmüş. Güzel çifte kocaman mutluluklar.

    Makaronları kullanmak ne değişik bir fikir. yapıp yemek istedim şimdi:))

    ellerinize sağlık

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  3. IŞIL ABLACIM YENİ EVLİ ÇİFTİMİZE ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR...

    ŞEKERLER ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ ÇOK BEĞENDİM...

    TABİ MUHTEŞEM CHEESE KEK İÇİN NE DENİR BİLMİYORUM... BEN BAYILIRIM CHEESE KEKE...

    ELLERİNE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  4. sekerler cok hosuma gitti. Ayrica senin cheese kek te enfes gorunoyor .ellerine saglik .sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Işıl'cığımmmm,

    Ne hoş şekerler onlar öyle, umarım yeni evli çiftin ömrü de şekerler kadar tatlı geçsin umalım:))

    Cheese cake'i de ilk fırsatta bir de böyle dneyeceğim, ellerine sağlık canım...

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Isil, yazilarini ve tariflerini cok begendim. Ne kadar ozenerek yapilmis her yemek, pasta, tatli...Yeni evli cifte omur boyu mutluluklar dilerim, Allah bir yastikta kocatsin. sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Canim bu guzel çifte bir omur boyu mutluluklar diliyorum, cheesecake sahane her zaman ki gibi elelrine saglik, svgiler

    YanıtlaSil
  8. canım ablam enfes olmuş cheesecake ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

    YanıtlaSil
  10. o şekerlerden bende istiyorummmmmm

    YanıtlaSil
  11. Işılımmmm, inşallah bir yastıkta kocarlar bu güzel çift, bir ömür boyu mutlu olurlar :))

    Cheesecake tarifin ise mutlaka denenecek :))))

    Ellerin dert görmesin canım benim,
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  12. canım şekerlere bayıldım.ayrıca bende şu cheescake'i artık denemeliyim.senin tarifini en kısa zamanda deneyeceğim canım.çok öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Burçin'ciğim,
    Yapmaz olur musun canım. O andaki paniğimi senin sayende atlattım. Ancak halen daha kendi bloğumu ilk açtığımda sondan bir önceki gönderimi görüyorum. Neyse şimdilik hiç yoktan iyidir diyorum ancak bu kez de misafirlerim olduğu için (kardeşim ve yeğenim Mersin'den geldiler) onlarla gezelim derken bloğumu ihmal ettim.
    Ama dediklerinde çok haklısın, ben de bu şekerleri ilk kez Cenk'in bloğunda görmüş ve çok beğenmiştim.
    Güzel dileklerin için de onların adına çok teşekkür ederim.

    Benden de kucak dolusu sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  14. Zerrin'ciğim,

    Ben de çok beğendim bu şekerleri. O nedenle sizlerle paylaşmak istedim.

    Mutluluk dilekleriniz için onlar adına çok teşekkür ederim. İnşallah çok mutlu olurlar.

    Şekli veya lezzeti tam olmayan yiyecekleri bu şekillerde değerlendirmek,onların ziyan olmadığını görmek beni sevindiriyor. Çok teşekkürederim güzel sözlerin için.

    Kucak dolusu sevgiler canım,

    YanıtlaSil
  15. Serli ve Aren'in şekerlemelerine bayıldım :)) Mutluluklar bir ömürleri olsun...
    Nefis chesecake formülasyonun denemeye değer :))
    Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ay ne guzelllllllllllllll
    sekerler
    gelin
    dugun
    damat
    ebedi mutluluklardiliyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Işıl Bu şekerler nefis gözüküyor,evlenen çift çok yakışmışlar,Allah bir ömür boyu mutluluk versin..
    Cheese kek tarifi dikkate alınacaktır..
    Kardeşin ve yeğenin yanına gelmiş bolca hasret gidermişsinizdir.Mutlu oldum adına..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe