9 Nisan 2008 Çarşamba

GEÇEN HAFTANIN LEZZET GEÇİDİ

İzmir'den döndüğümden beri öyle yoğun bir hafta geçirdim ve üst üste biriken öyle çok şey oldu ki nereden başlayacağımı bilemedim. Sizleri merakta bırakmamak için bu gönderimde hepsini şöyle bir özet geçip bunlardan yeni bir tarif ve kurtarma çalışması olarak cheese keki bir sonraki gönderide anlatmak istiyorum.

Aşağıda gördüğünüz ilk guruptaki üç resim oğlumun son anda 'Anne bugün ve yarın okulda yiyecek kermesi var ve senin de birşeyler yapman gerekiyor' diyerek son dakikada haber vermesi ile hazırlamış olduğum şeker hamuru kaplı kurabiyeler ve çikolatalı küçük keklerdi. Yiyeceklerin satışında da bizzat bulunarak güzel iki gün geçirmiştim.









Aşağıda görülen cheese kek ise bir makaron faciasından dolayı ortaya çıkan makarondan çok kek görünümünde olan kurabiyeleri değerlendirmek adına yaptığım bir tarif oldu. Arkadaşlarımızın ziyaretine giderken götürmek için yaptığım makaronlardan kestaneli olanlar benim hatam yüzünden (kestane püresini hem sıcak hem de tarifinden fazla miktarlarda koyduğum için, sanki bunların çok nazik kurabiyeler olduğunu bilmezmişim gibi) tepsiye yayılınca bunları götürememiş dolaba kaldırmıştım. Dolabı her açtığımda gördüğüm makaronlar bana sürekli göz kırparak adeta cheese kek'e çok yakışırım der gibi bakınca artık durum kaçınılmaz olmuştu. Bu kurabiyeler daha başka nasıl değerlendirilebilirdi bilmiyorum ama cheese kek'e ayrı bir lezzet verdiğini tadınca anladık. Altı kestaneli, bademli; üzeri de bol çikolatalı kekin tadı içindeki malzemelerden dolayı biraz fazla olsa da bundan sonra yapacağım cheese kek tabanlarında badem unu kullanmam konusunda bana ilham verdi.
İşte bazen olmayan, kıvamı tutmayan yiyecekler, bizleri yeni çare arayışları sonunda bu tür lezzetlerle buluşturabiliyor. Hem malzemeler ziyan olmuyor hem de yeni bir lezzet yakalamış olmanın sevincini yaşıyorsunuz.
Bu cheese kekin tarifini bir sonraki iletimde yazmayı planlıyorum.

Altta gördüğünüz koko kurabiye ve mantarlı poğaçaları ise daha önceki bir gönderimde sözünü ettiğim yetiştirme yurdunda kalan iki kardeş için planlayıp yapmıştım. Ancak hafta sonu araya başka işler girmesi ile onları ziyarete gidememiş bir kısmını geçtiğimiz cumartesi günü İreks'e yaptığımız gezide yolda yemek için yanıma almıştım. Bunlardan koko kurabiyenin tarifini daha önce sizlerle paylaşmış olduğum için tarif yazmayacağım. Poğaça da yine daha önce yaptığımla aynı olup farklı olarak iç malzemesinde sotelenmiş mantar ve soğan kullandım.





Veee.... haftanın en güzel olayı sevgili Mutfağım ve ben'in sahibi sevgili Duygu'cuğumun düzenleyip bizleri davet ettiği İreks'e cumartesi günü yapmış olduğumuz geziydi. Blogcu kardeşlerimle tanışmak, sohbet etmek ve İreks'de ustamızın eşliğinde mamulleri tanımak ve uygulamalarını görmek çok ama çok güzel, aynı zamanda da eğlenceli bir gün geçirmeme sebep oldu. Başta bu davet ve misafirperverliği için Duygu'cuğuma sonra tüm İreks çalışanlarına bizleri bilgilendirdikleri ve pasta yapımındaki teknikleri öğrettikleri için çok teşekkür ederim. Bloglarını zevkle izlediğim Duygu, Burçin, Nesrin, İlker, Delfina, Arzu, Mine, Zerrin ile tanışmak gerçekten beni çok mutlu etti. Bundan sonra da umarım daha sık görüşebilir bu dostluğumuzu ilerletiriz. O günle ilgili daha fazla bilgi ve resim görmek isteyen arkadaşlarımı Burçin'in ve Duygu'nun bloğuna davet ediyorum.
İşte geçen haftanın özetiydi bunlar. Son iki gündür de üst komşumun kızının bu pazar günü evlenecek olması nedeniyle biraz çarşı pazar gezmesi ve çeyizlerinin ütülenmesi işine zevkle, severek yardım ediyorum. Çok güzel hazırlıklar bunlar. Allah herkesin evladına böyle güzel günleri göstersin deyip herkese güzel günler diliyorum.
Böylesi yoğun geçen günlerden dolayı sizleri sık ziyaret edemediğim için üzülüyorum ancak düğünden sonra bu açığı kapatacağım günleri bekliyorum.
Herkese güzel günler diliyorum.

21 yorum:

  1. Işıl ablacığım İreksde keyifli saatler geçirmenize sevindim...

    Bazen istediğimiz sonucu alamadığımız kek,kurabiye vs.leri başka alanlarda kullanıp daha harika lezzetler ortaya çıkartabileceğimizi bir kez daha ispat etmişsiniz makaronlarla...

    Herşey çok güzel... Ellerinize sağlık... Koşturma telaşelerinizde kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Işıl,

    Böyle toplantılar benim de çok hoşuma gidiyor. Ne iyi etmişsiniz. Görerek ve uygulayarak öğrenme, en iyi öğrenme yolu.

    Cheesecake tabanı fikri çok hoşuma gitti. Ben de klasik bisküvi tabanından farklı şeyleri denemeyi seviyorum. Tart hamuru, kırıntı hamuru gibi.

    Ellerine sağlık arkadaşım. Çok verimli bir hafta olmuş.

    Sevgiyle, Nane Limon

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :)

    Cumartesi benim içinde keyifli ve çok güzel birgündü.Sizlerle tanışmak,sohbet etmek çok güzeldi.Umarım böyle güzel etkinliklerde tekrar görüşebiliriz.

    Sevgilerimle,
    Mine.

    YanıtlaSil
  4. Işılcığım,
    Koko kurabiye ve minik tuzluların tadı damağımda hala. Şimdi feci şekilde canım istedi ayrıca :)
    Ellerine sağlık arkadaşım. Seni ve diğer arkadaşları tanımak harikaydı.
    Sevgiler kucak dolusu.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ışıl ablacım burçinciğime katılıyorum kurabiyeler ve minik poğaçaların tadı damağımızda kaldı.ellerine sağlık...
    bende sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duydum.inşalah sizde bnm kadar memnun olmuşsunuzdur.bi hatamız olmamıştır.
    sevgilerimle çok öpüyorum ablacım...
    duygu...

    YanıtlaSil
  6. Canım Işılımmm, öyle özendimki geziye ama kısmet değilmiş...Belliki harika bir gün geçirmişsiniz...Yaptığın kurabiyelerden ve minik tuzlulardan bende istiyorum ilk buluşmamızda haberin olsun :)))
    Kocaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir gün geçirmişsiniz,elinize sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. hepsi birbirinden harika otesi olmus ellerine saglik, kermes iyi geçmistir insallah byle guzel mamalar olunca, sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  9. Işıl'cığım yazını zevkle okudum.Yoğun bir hafta geçirmişsin ama değmiş.Blog arkadaşları ile tanışmakta ayrı bir heyecan değilmi?.Kurabiyeler özelliklede ceescake nefis görünüyor.ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ışılcığım cheesecake tabanında ne deneyebilirim diye düşünüyordum fikrini beğendim. tekrar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Bende sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. Aslında ilk önce heyecanlıydım ama sizlerle karşılaşıp bütün arkadaşların içtenliğini görünce hemen o heyecan geçti gitti.Koko kurabiyenin tadına bakmamışım şimdi tüh diyorum niye atladım onu acaba:))) ama mantarlı poğacanız muhteşemdi... Ellerinize sağlık aslında bütün arkadaşların getirdikleri de birbirinden
    güzeldi.
    Tekrar görüşmek üzere...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Isilcim, csnim hersey süper görünüyor...............

    Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
    >Emos

    YanıtlaSil
  13. Aysel'ciğim,

    Gerçekten de çok güzel ve eğlenceli bir gündü o gün.

    Ben de makaronları o şekilde değerlendirdiğim için sevindim. Çünkü cheese kek daha güzel olmuştu.

    Çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim.

    Sevgilerimle,


    Münevver'ciğim,
    O gün çok faydalı oldu benim için. Pasta sıvama tekniği,çikolatadan spiraller yapmak merak ettiğim konulardan bazılarıydı. Uatanın onları göstermesi çok faydalı oldu.

    Evet, dediğin gibi faydalı şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor.
    Cheese kek tabanını beğenmene sevindim.

    Sevgilerimle,



    Sevgili Mine,

    Ben de çok mutlu oldum seni tanıdığım için. İnşallah yine böyle bir etkinlikte beraber
    oluruz.

    Sevgilerimle,


    Burçin'im,

    Senin biküvilerin tadı da benim damağımda kaldı. Ellerine sağlık canım.

    Kucak dolusu sevgilerimle,


    Duygu'cuğum,
    Aşkolsun canım. Hata ne demek. Sen bizi mutlu etmek için elinden geleni yaptın. Herşey için sana tekrar tekrar teşekkür ederim.

    Seni çok öpüyorum.



    Feyzam,
    Keşke gelebilseydiniz canım. Çok eğlendik gerçekten de. Hem öğrendik, hem de eğlendik. Tabii ki yaparım sana o kurabiyelerden, merak etme canım.

    Bende seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Pelin'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım.
    Benden de sevgiler canım,



    Huriye'ciğim,

    Evet herşey çok güzeldi. Beğenmene sevindim canım.
    Kucak dolusu sevgilerimle,



    Neriman'cığım,

    Çok yoğun ama zevkli işler yaptım geçen hafta. İnsan mutlu olunca yorgunluğunu unutuyor.

    Cheese keklerin tabanında bundan böyle badem kullanmak benim için kaçınılmaz oldu. Çünkü tadı çok daha güzeldi.Senin de beğenmene sevindim.

    Benden de sevgiler canım,

    YanıtlaSil
  15. Zerrin'ciğim,

    İlk tanışma anında ben de çok heyecanlıydım. Ama sizlerin samimiyeti ve sıcaklığı ile iki dakika sonra heyecanımdan eser kalmamıştı.Sizlerle tanışmak benim için de çok mutluluk vericiydi. İnşallah yine en kısa zamanda görüşürüz canım. Görüştüğümüzde senin için yine yaparım koko kurabiyelerden.

    Benden de kucak dolusu sevgiler canım.


    Emine'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım.

    Bende seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Isil'cigim,
    Ne kadar guzel gecmis. Hersey harika olmus

    Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Işıl bu mamaların hepsi birbirinden lezzetli!1 görünüyor :)) Cheesecakenin tarifini sabırsızlıkla beklemekteyim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Işıl'cığımm,

    Ne kadra çok istedim ben de orada olabilmeyi ama, olamadım:((

    Sizlerin güzel vakit geçirmiş olmanıza ise çok sevindim:)) Ben de pek merak ettim şu minik tuzluları:))

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. hepsi birbirinden güzelllll hayran hayran seyrettimm

    YanıtlaSil
  20. Allahhhhhhhhhhh tutmayin beni hepsini yicemmmmmmmmmm :))

    YanıtlaSil
  21. Hersey cok sahane görünüyor,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe