24 Aralık 2008 Çarşamba

BİZİM PASTANEDEN DENEMELER

Uzun süren suskunluğumun nedenini tembelliğim olarak görmemenizi dilerim. Bütün doktor kontrollerimin rastlantı eseri bayram sonrasına denk gelmesi, istenen incelemeler ve bütün bunların da Nişantaşı, Osmanbey civarlarında olması (oraların trafiği malum) benim epey koşturmama neden oldu. Bir de ne zaman birşeyler yapmak için bilgisayarın başına otursam çocukların ödevleri, projeleri nedeniyle hep ertelemek zorunda kaldım. Neyse sözü uzatmadan neler yaptığımdan bahsedeyim.



Öncelikle sevgili Münevverciğimin (Nane Limon) pazartesi günkü ziyareti beni çok mutlu etti.Önceleri yaptığı herşeyi büyük bir beğeni ile bloğunda izleyerek sanal olarak sürdürdüğümüz dostluğumuzu, telefon, mail derken artık ziyaretlerimizle ilerletmiş olmanın sevincini yaşıyorum. Öyle ki; görüştüğümüz süre içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız gibi, konuşacağımız pek çok şeyden söz dahi edemediğimizi onu yolculadıktan sonra ferkettim.
Yukarıda gördüğünüz keki onun için, onun da çok beğeniyle izlediğini bildiğim, yaptığı ve tarifini verdiği herşeye benim de büyük bir hayranlık duyarak, uygulamaya çalıştığım pasta üstadımız sevgili Zinnur'un (Bizim pastane)tarifini bire bir uygulayarak yaptım.
Görüntü ve estetik olarak Zinnurun yaptığıyla pek alakası olmasa da ( en kısa zamanda yarım daire şeklinde bir kalıp almalıyım)lezzetini Münevverin ve evdekilerin de çok beğenmesi ile bundan sonra sıkça yapılacaklar arasında yerini aldılar. Benim de tadını çok beğendiğim bu bol bademli kek ıslak dokusuyla badem ezmesi tadında ve güzelliğindeydi.
Amerikalıların finansci dediği bizde mekik diye adlandırılan bu minik kurabiyeler de yine Zinnur'un tarifiyle (bloğunda meyveli mekik adı altında bulabilirsiniz) yaptığım yine bol bademli enfes kurabiyeler. Daha önce de birkaç kez taze meyvelerle yapmış olduğum mekikleri bu kez dondurulmuş meyvelerle yaptığımdan olsa gerek daha fazla sulandığından görüntü olarak pek memnun kalmasam da tadları yine çok güzeldi. Meyvelerin buzlarını çözdürüp sularını süzdürerek kurabiyelerin üzerlerine koymuş olsaydım belki görüntü daha iyi olabilirdi ama dolaptan çıkarmayı unuttuğumdan böyle oldu diye düşünüyorum. Bir dahaki sefere öyle yapacağım. Teşekküler Zinnur.



Ekmeklerine olan hayranlığımı bilen Münevverciğimin getirdiği altta gördüğünüz mini ekmekler ise geldiklerinde tazecik ve mis gibiydiler. İçine koyduğun patatesle daha da hoş bir aroma kazanmış olan bu ekmekler için çok teşekkürler Münevver.




Yine Zinnur spesiyalitesi olan bu bademli mini bisküviler de ev halkı ve benim çok büyük beğenimi kazandı. Yayınladığı günden beri aklımda olan ve bugünkü apartman toplantımız için yaptığım bisküvilerdeki tereyağ kokusu bana da Fransa'da yediğim enfes kurabiyeleri anımsattı. Farklı olarak, esmer şeker yerine beyaz şeker ve 1 çorba kaşığı pekmez kullanarak hazırladım. Tepsiye dizdiğimde çok düzgün olan kurabiyeler pişerken biraz şekil değişikliğine uğradılar ve Zinnurun kurabiyelerinde olduğu gibi oldular.
Umarım iki gün içinde yapıp yediğimiz bu bol bademli kurabiye ve kekler bize göbek, gıdı ve kilo olarak dönmezler Zinnurcuğum. Ben her ne kadar ölçülü yemeye çalışsam da ev halkını frenlemem oldukça zor olacak.


Aşağıda; suçluluk duygumuzu biraz olsun hafifletecek, zeytinyağı ile yaptığım bu anasonlu gevrekler ise benim daha önce tarifini verdiğim bir lezzet. O nedenle bu iletimde hiç bir tarif veremiyorum.

Sadece beni merak eden arkadaşlarıma bir ses olsun diyerek yazdığım bu gönderideki tarifler için Zinnur'un bloğunu ziyaret etmenizi rica ederim. Çünkü o güzel üslubu ve en ince ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde anlattığı tariflerin en güzel oradan elde edilebileceğini biliyorum.
Herkese bal şeker olsun, kilo olmasın.

42 yorum:

  1. Tam bir şölen olmuş, harikaaa!!! Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Dostluğunuz daim olsun...Hepsi de muhteşem lezzetli görünüyorlar..çkilo almamak nasıl mümkün olabilir ki?:::)))elleriniz dert görmesin...

    Bu arada Kekin tarifini bulamadım Zinnur'Un sitesinden...??::)))

    Linkini verebilirseniz çookkk mutlu olurum...

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Evren'ciğim,

    Çok teşekkür ederim. Evet, bu kadar bol bademli tariflerle damaklarımız da bayram ettiler.
    Sağol canım.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Işıl önce çok geçmiş olsun diyorum. Umarım şimdi daha iyisindir. Sonrasında yaptıkların için de ellerine sağlık diyorum. Zinnur'un yaptıklarını bende her zaman çok beğeniyorum. Her ikinizede teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Işıl,
    Geçmişler olsun..Yaptıklarının her biri çok leziz görünüyorlar..Zinnur'un tariflerini bende çok beğeniyorum..Ellerin eve gönlüne sağlık canım..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  6. Daha konusacak ne cok sey vardı halbuki. Zaman nasil geçti, ben de anlamadım Isıl. Onun da tadına bak, bunun da tadına bak derken, vermem gereken kiloların üstüne eklemamin müsebbibi sensin.
    "Farklı Bir Çikolatalı Kek" en kısa zamanda tarafımdan denenecek. Fazla kilolarimin bir nedeni de Zinnur elbette. Ne yapsa deneme isteği uyandırıyor bizde.

    Pek güzel bir gündü. En kısa zamanda tekrarı dileğiyle,

    YanıtlaSil
  7. Işıl Ablacığım, her biri ayrı güzellikte... Ve eminim ki her birinin lezzeti bir diğerine baskın gelecektir...

    Ellerinize, emeklerinize sağlık... Umarım doktor kontrollerinde herşey yolundadır...

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. İlkay,

    Çok teşekkür ederim.
    Sevgili Münevverle çocuklarımızın aynı yaşlarda olması, ortak tutkumuz da mutfak olunca konuşacak, sohbet edilecek o kadar çok şey oluyor ki ben de bu dostluğumuzun uzun yıllar sürmesini diliyorum.
    Zinnur'un kekinin tarifini onun kasım ayındaki 'Farklı bir kakaolu kek' etiketiyle olan yazısını okuyarak bulabilirsin.

    Benden de sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. Ufuk'cuğum,

    Sağol, çok teşekkür ederim. Bu sefer ki doktor kontrolleri herhangi bir rahatsızlıktan değil di ama 50 li yaşlarını süren her hanımın mutlaka yaptırması gereken mammografi, ultrasonografi ve hormon tetkikleri gibi yapılması gereken rutin araştırmalardı. Çünkü bundan sonra yapılması ve alınması gereken ilaçlar bunları şart koşuyor.İlgine tekrar teşekkür ederim.
    Zinnur'un tariflerinin orijinalliği yanında çok detaylı anlatımı onun tariflerini hep uygulama isteği uyandırıyor bende de.
    Bu teşekkürü benden ziyade Zinnur hakediyor. Ama yine de sana çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Gül'cüğüm,
    Çok teşekkür ederim.
    Benimkiler görüntü olarak Zinnur'un yaptıklarının yanına yanaşamasalar da lezzet olarak çok beğeniyorum ben de.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  11. Isil'cigim, ne buyuk surpriz oldu bana bu yaptiklarin! Bizim Pastane tarifleri kullanmis olmandan duydugum memnuniyet yani sira, sonuclarin gayet basarili oldugunu gozlerimle gormek beni cok rahatlatti. Biliyorsun, bu tarifler Turkiye'de nasil uygulanir, acaba malzeme degisikligi nasil sonuc verir endiselerini ta bastan beri tasiyorum. Deyimin tam anlamiyla yuregime su serpildi. Hepsi gayet basarili olmus, sen mekigin goruntusunu begenmesen de, resimlerden gordugum dokusu, tam olmasi gerektigi gibi oldugunu ispatliyor. Sonuclardan memnun kalmaniz ayrica sevindirdi beni, malum herkesin zevki farkli.

    Bademi bol bir sofra olmus sizinki. Munevver'in ekmegi de, senin anasonlu gevreklerin de pek guzel duruyor. Benim tariflerin tahribatini kismen de olsa gidermislerdir sizinkiler. Ama tabii asil icimin gittigi sizin gibi iki gurmenin biraraya gelmis olmasi. Kimbilir ne sohbetler olmustur orada! Ne iyi etmis de blog dostlugunu hayata tasimissiniz. Keske ben de isinlanip, birkac saatligine size katilabilseydim.

    Gonulden sevgiler,

    YanıtlaSil
  12. Ah Münevverciğim, sen gittikten sonra ay şunu da soracaktım, şu kakuleli ayva reçelinin tadına baktırmayı da unuttum diye pek çok hayıflandım ben de.Seninleyken zamanın nasıl su gibi akıp gittiğini görüyorum hep.
    Aşkolsun, hepsinden tadımlık yedin o gün. Üstelik de isteğin üzerine salatadan başka birşey yapmamıştım.Onlar sağlıklı yiyecekler, sen hiç endişelenme.
    Zinnur'un tariflerini de hep daha az yağ içerenlerini seçerek kendimce dengelemeye çalışıyorum. Ama hepsi de çok lezzetliler değil mi?
    Benim için de çok güzel bir gündü arkadaşım.İyi ki seni tanıdım, iyi ki misafirim oldun.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Aysel'ciğim,

    Çok teşekkür ederim. Zinnur'un tarifleriyle yapılan tüm yiyeceklerin sadece beni değil uygulayan bütün blogcu arkadaşları çok memnun etmesiyle fark zaten ortaya çıkıyor. Ben sadece dediklerini harfiyen uygulayarak katkıda bulunuyorum, o kadar.
    Yine de çok sağol.
    Kolumdaki zaman zaman şiddetlenen ağrıyı saymazsak (artık o da iyice kronikleşti ya) tahlil ve sonografi sonuçları yeni yıla kaldı.Umarım herşey yolundadır.
    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. ayyyy tam tamina midelere bayram goruntulerrrrr:)

    elleri öpülesi insan harikasın! :)

    YanıtlaSil
  15. Işıl'cığım gerçekten döktürmüşsün. Hele de Münevver için yapılmış olduğunu bilmek (bazılarının) daha da güzel. (Destek önerin ve dostluğun için çok teşekkür ederim.)

    YanıtlaSil
  16. Zinnur'cuğum,
    Çok teşekkür ederim, yaptıklarımı beğenmen de beni çok memnun etti. Ustamız böyle güzel şeyler yapınca bize de sadece onun dediklerini harfiyen uygulamak kalıyor.
    Ne zamandır yapmayı kafama koyduğum bu üç tarifin hepsi de birbirinden güzeldi.Biraz bol bademli günler yaşasak da, çok keyifliyiz.
    Malzemelerin temini konusunda için rahat olsun.Artık Türkiyede de pek çok ürünü bulabilmemiz mümkün olabildiği gibi bunların alternatiflerini de söylüyor olman işimizi kolaylaştırıyor. Bize sadece bu işe gönül veren zevkle ve sevgiyle yapan bir kişi gerekiyordu ki onu da seni keşfederek bulduk.
    Yaptıklarımı evdekiler beğeniyorlardı ama sevgili Münevver'in beğenisi benim için çok önemliydi. Damak zevklerimizin ortak olması bizi daha da yakınlaştırıyor.
    Evet, o gün çok keyif aldığımız bir gün oldu bizim için de.Ufak bir iki deneme de yapıyoruz bazen.Bolca senden ve yaptıklarından da konuşarak umarım kulaklarını çınlatmışızdır.
    Teknolojideki gelişmeler öyle hızlı ki, şu ışınlanma olayını da gerçekleştirecekler ve biz de görebileceğiz gibi geliyor bana.İnan o zaman böyle bir ortamda aramızda bulunacağın günü heyecanla bekliyoruz.

    Herşey için sana çok teşekkür ederiz.

    Bizden de çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. Hepsi birbirinden güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. keske hiç kilo olmasa bu yediklerimizz :((((


    geçmişler olsun ışıl ablacım dilerim şimdi cok cok dha iyisindir..

    bu gorsel solene can kurban ya cok guzeller:)

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Işıl geçmiş olsun ...Umarım şuanda çok daha iyisindir...

    Öyle güzel lezzetler hazırlamışsınki hepsine hayran hayran baktım.. Kek ve kurabiye tam benlik olmuş.Bende misafirlerime en kısa zamanda denemeliyim..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  20. MERHABALAR, Ben resmini gordugum tuzlu ince acilmis krakerin tarifini bulamadim sizin listenizde. Kaldi ki o kadar guzel gorundu ki gozume, ellerinize saglik. Rica etsem hangi linkte oldugunu soyler misiniz bana? Denemek istiyorum. Bu arada eger tekrar yakinlarda sevgili Munevver abla ile gorusurseniz "Amerika dan Isil 'in cok selami var " dermisiniz.
    Bu arada da saglik ve huzur dolu yeni yillar diliyorum.
    Isil

    YanıtlaSil
  21. Işıl Ablacığım,

    Daha önceki ayva tatlınızı görmüştüm... Şaraplısını ben denemeye imkan bulamadım ama bir arkadaşım yaptığında tatmıştım... Gerçekten güzeldi...

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  22. hayatcım ışıl ablacım ellerine sağlık döktürmüşsün yine hepsi birbirinden güzel olmuş.....doktordan bahsetmişsin umarım iyisindir ..acil şifalar diliyorum..sevgilerimle çok öpüyorum
    Yeni yılınıda kutluyor güzel bir yıl geçirmeni diliyorum...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Işıl, affına sığınarak küçük Işıl'a teşekkürlerimi ileteyim.

    Işıl, selamlarını aldım. çok memnun oldum. Yazmak istersen profilde adresim var. Senin adresin bende yok. Sana sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl diliyorum.

    Büyük Işıl, sana da elbette.

    İkinize de sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Munevver ablacim, sizden ses al almak ne mutlu etti beni anlatamam. Cok ama cok tsk. edyorum cevabiniz ve ilginiz icin. Ben sizin eski blog dan email adresinize ulasayim ve oradan da size yazarim. Emailimde zaten adresimi goreceksiniz. Bu arada ablacim ekmeklerinizde ic cekici :)) ellerinize saglik , tombis tombis olmuslar.. Bu arada ben de sizin ve sevgili ailenizin yeni yilinizi candan ve yurekten kutlar, tum guzel olan herseyi, sagligi, mutlulugu, bereketi ve sevgiyi@saygiyi fazla fazla getirmesi dilegiyle, en derin sevgi ve saygilarimi yolluyorum sizlere.
    Isil:)

    YanıtlaSil
  25. harika şeyler yapmışsın hepsi ayrı güzel ellerine sağlık
    sevdiklerinle beraber mutlu sağlıklı yıllar dilerim 2009 şans getirsin
    iyi yıllar

    YanıtlaSil
  26. Her yeni yil,
    tazelenen umutlarin,
    cogalan sevgilerin habercisidir.
    2009 yili da böyle olsun,
    ama
    hep güzel olsun.
    NICE GÜZEL YILLARA
    Sevgilerimle Serap

    YanıtlaSil
  27. Hayallerinin gerçeğe döndüğü bir yıl diliyorum canim
    Yeni yılın tadı tuzu yerinde olsun, hayatın kıvamını tuttur...
    sevgiler...

    www.yenitadlar.blogcu.cum

    YanıtlaSil
  28. Müjde'ciğim,
    Çok teşekkür ederim.

    Benden de sevgiler,

    YanıtlaSil
  29. Gökçe'ciğim,

    Ah keşke değil mi?

    İlgin ve dileklerin için sağol, rahatsız değildim. sadece kontrollerim vardı.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  30. Pelin'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım.

    Özellikle kek çok sık yapacaklarım arasında. Çok çok beğendik çünkü.

    Deneyip, tadına bakmanı isterim.

    Çok çok öpüyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  31. Tijen'ciğim,

    Sağol, ince ruhlu zarif arkadaşım.

    Gönülden sevgiler,

    YanıtlaSil
  32. Sevgili adaşım Işıl,

    Bu kadar geç cevap yazabildiğim için lütfen kusura bakma. Dün yorumunu gördüğüm halde yılbaşı telaşından dolayı, hep dışarılarda olduğumdan bir türlü fırsatım olmadı. Ancak Münevverci'ğime telefon açıp durumdan haberdar ettim.Artık görüşmüşsünüzdür umarım. Sanal da olsa buluşmanıza aracılık ettiğim için çok mutlu oldum.
    Gelelim soruna, anasonlu gevrekleri 2007 senesinin Kasım ayında yayınlamışım.Tuzlular kategorisini tıklarsan tarife ulaşabilirsin.

    Işıl, ben de senin yeni yılını kutlar, sevgilerimi gönderirim.

    YanıtlaSil
  33. Aysel'ciğim,

    Denediğinde fikrini söylersen çok mutlu olurum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  34. Gönül'cüğüm,

    İyiyim canım. İlgin ve içten yorumun için teşekkür ederim.

    Ben de senin yeni yılını kutlar, herşeyin gönlünce olmasını dilerim.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  35. Münevver'ciğim,

    Aşkolsun! Ne demek affına sığınarak.

    Küçük adaşımın seninle görüşebilmesini sağladığım için ben çok mutlu oldum.

    Ben de senin ve ailenin yeni yılını kutlar sağlık, mutluluk ve özellikle de gençlerimize başarılar dilerim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  36. Hande'ciğim,

    Çok teşekkür ederim.

    Ben de senin yeni yılını kutlar, yeni yılın sana sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  37. SerapHanım,

    Kutlama mesajınız için çok teşekkür ederim.
    Ben de sizin yeni yılınızı kutlar, herşeyin gönlünüzce olacağı bir yıl dilerim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  38. Tekrardan merhaba Isil abla,
    Ne demek kusura bakmak !! Elbette yilbasi uzeri su gunler, hepimiz yogunuz, alis veris ve de yapilacak planlarla. Cok tsk. ederim benim icin tel. acip Munevver ablaya :) Sagolun. Bu arada zaten sizin sayfanizda konustuk kendisi ile , yani satirlarda. Cok sagolun tekrar tarifi bulmam icin yonlendirdiginiz linke ve buradan buldum tarifi. Yapacagim insallah su yilbasi bi gecsin de.. Tekrar tesekkurlerimi ve en iyi yil dileklerimi sizlere gonderiyor, herseyin gonlunuzce olmasini diliyorum.
    Isil:)

    YanıtlaSil
  39. Yeni yilin hepimize, oncelikle, saglik, mutluluk ve basari, ulkemiz icin de aydinlik yarinlar getirmesi dileklerimle, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  40. 2009 yılının ailen ve sevdiklerin için sağlıklı,mutlu,huzurlu,bereketli,bol kazançlı,sevgi dolu geçmesini dilerim canım. Herşey gönlünce olsun.

    Ellerine sağlık her biri ayrı güzel görünüyor :)))

    Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Ablacım geçmişler olsun..
    Bu arada münevver abla geri dönmeyi düşünmüyor mu..
    Ellerine sağlık, süper lezzetler
    Mutlu yıllar diliyorum tüm sevdiklerinle beraber
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  42. Sevgili Işıl Ablacım
    sizinle tanıştığıma çok memnun oldum.Yeni yılınızı kutluyorum.Ailenizle huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe