Bir önceki iletimdeki pastaları düşünerek sizleri kandırdığımı düşünmeyin sakın. Hiç biri bizim ev halkı tarafından yenmedi. Yılbaşı akşamı için gidecekleri yerlere gittiler. Onlardan biri karamel kremalı ve kestaneli, bir diğeri çikolatalı kestaneli, üçüncüsü de tiramisu pastasıydı.
Bu tarif ise yine yıllar öncesinden. Lezzet ve kremasının dokusuyla yiyenlerin ve benim çok beğendiğim hatta orijinalinden daha güzel bulduğum bir reçete. Hatta pastalarda krema olarak da kullanılabilir. Önceleri çok sık yaptığım bu tatlıyı kuş giribi olayından sonra yapmaz olmuştum. Çünkü içindeki yumurtalar muhallebi ılınınca ilave ediliyordu. Bu kez muhallebinin ılınmasını beklemeden, sıcakken ekleyerek yumurtaların zararlı etkisinin ortadan kalkacağını düşündüm.(Sanırım Zinnur'un bir yazısında okumuştum; ilave ettiğimiz yiyeceğin ısısı 70 derecenin altında değilse yumurtaları bu şekilde rahatlıkla tüketebileceğimizi )
Malzemeler:
1) 200 gr kedi dili bisküvisi
2) 1/2 paket krem şantiy + çırpmak için 1 çay bardağı süt
3) 1 su bardağından bir kaşık eksik un
4) 1 çorba kaşığı buğday nişastası (un ve nişasta ikilisi toplam bir su bardağı edecek şekilde)
5) 1 su bardağı şeker
6) 1 su bardağı koyu renk kakao
7) 1 tam yumurta
8) 2 adet yumurta sarısı
9) 1 paket vanilya
10) 100 gr sana yağı (Orijinal tarif böyleydi ama ben 50 gr. tereyağ kullandım, isteğe bağlı)
11) 1 lt. süt
Yapılışı
Şeker, un, kakao, nişasta kuru olarak karıştırılır. Süt ısıtılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bu karışım içine ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine yağ ve vanilya ilave edilip ocak söndürülür.
Ayrı bir kapta 1 tam yumurta ve 2 yumurta sarısı mikserle çok kuvvetlice çırpılır. Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden çırpılmış olan yumurtalar azar azar yedirilerek ilave edilir. İsterseniz benim yaptığım gibi kaselere önce biraz muhallebi konur, üzerine ikiye bölünmüş bir adet kedi dili ve sonrasında yine muhallebi dökülüp soğuyunca da krem şantiy ile süslenir. Bu şekildeki kaplarda 8-9 porsiyon oluyor.
İsterseniz büyükce bir servis kabına bir kat muhallebi üstüne kedi dili, sonrasında da yine muhallebi dökülerek de servis yapılabilir.
Ağız tadınızın eksik olmadığı güzel günlere...
Nefissss!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ellerinize sağlık Işıl Abla... Çok davetkar bir görüntü... Tadına bakmamak mümkün mü?
YanıtlaSilSevgiyle...
Ellerine sağlık Işıl Ablacığım..Çok güzel görünüyorlar eminim tadı da nefis olmuştur..
YanıtlaSilsevgiler..
Hande
Işıl'cığım,çok şık görünümlü yalancı profiterollerini görünce, canım çekti birden..))Çok nefisler,ellerine sağlık..Bu tür süslemeler olunca çocuklarında çok hoşuna gidiyor..))
YanıtlaSilGüzel yorumun ve düşüncelerin için gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum canım..İyiki senin gibi bir dostu,arkadaşı tanımışım..Ne mutlu bana..
Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum canım..
kakaolu herseye bayıldıgımı dusunursek bu tatlıyada monitore yapışıp baktıgım soylenebilir:))
YanıtlaSilcok cok öpüldün ışıl balcım ellerine sağlık :)
Çok lezzetli bir görüntüsü var,bende kaşık kaşık yemek istiyorum :))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Mutlu yıllar...
çok güzel yaa ben severimde profiterolü birde dolabta bekleyen kedidilleri var:)
YanıtlaSilEllerine saglik Isil'cigim, harika gorunuyor. En kisa surede yapmali...
YanıtlaSilGuzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Görüntüleri kadar tatlarının da harika olduğundan eminim.
YanıtlaSilIşıl abla'cım
YanıtlaSilellerine sağlık süper görünüyorlar.Eminim çok güzeldir.Bir tanesini almadan geçemeyeceğim.
Sevgiler
merhabalar bu yalancı ön adı çıktığından beri zor diye yapamadığımız bir çok lezzet kolayca mutfağımıza girer oldu ellerinize sağlık görüşmek üzere.
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilEvren,
YanıtlaSilBeğenmene sevindim. Çok teşekkür ederim.
Benden de sevgiler,
Aysel'ciğim,
YanıtlaSilGerçeğine göre daha pratik ve de lezzetli.
Benden de kucak dolusu sevgiler canım.
Hande'ciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Dediğim gibi bunu krema olarak kullanabiliyor olmak da cabası.
Benden de sevgiler,
Gül'cüğüm,
YanıtlaSilİster yalancı densin ister çakma, tadı çok hoş olunca gerçeğini yapmaya da üşenince iyi oluyor.
Sağol canım. Ben de aynı duyguları taşıyorum hep. İnşallah dostluğumuz bu sanallıktan çıkar da görüşürüz bir gün.
Benden de çok çok sevgiler,
Gökçe'ciğim,
YanıtlaSilAh! keşke bir mucize olsa da sana bir tanesini ikram edebilsem canım.
Ben de seni çok çok öpüyorum.
Zeynep'ciğim,
YanıtlaSilKedi dilleri hazırsa hiç durma derim. Senin derslerin çoksa anneciğin bile yapabilir seni için. Çünkü çok kolay.
Çok öpüyorum canım
Pelin'ciğim,
YanıtlaSilİçindeki yumurtalardan dolayı biraz mus'a da benziyor. Yaptığında umarım beğenirsin.
Çok sevgiler,
Aybike'ciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Ben de sana güzel bir hafta diliyorum.
Sevgiler,
Büşra,
YanıtlaSilYiyenler çok beğeniyorlar, hele gerçeği ile uğraşmak istemeyenler pratikliğinden dolayı daha da beğeniyorlar. Denersen görüşlerini öğrenmek isterim.
Çok sevgiler,
Ayşegül,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
İstediğin kadar alabilirsin, lafı mı olur?
Çok sevgiler,
Selda,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Aslında yalancılara, çakmalara pek rağbet etmem ama bunun gibi bir iki tarif var ki aslını aratmayacak lezzette olunca benim de kolayıma geliyor sanki.
Çok sevgiler,
Müjde'ciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Işıl, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler...
YanıtlaSilYeni yıla tatlı başlaman ne hoş, umarım devamıda böyle tatlı olur. Harika bir lezzet sunmuşsun. Ellerine sağlık...
olsa da yesem şimdi :) tv karşısında keyfime eşlik ederdi :)
YanıtlaSileline sağlık ablacım..
Sevgiler
ışıl ablacım ellerine sağlık pek leziz görünüyor..sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilmerhabalar size nacizane fikrimi soylemek istiyorum burda biseyler paylasiyor olmaniz gercekten cok guzel ama fazla yazi yazarak biz okuyuculari biraz SIKIYORSUNUZ
YanıtlaSil