5 Ocak 2009 Pazartesi

YALANCI PROFİTEROL

Yeni yılın ilk tarifinin tatlı birşeyler olmasını istedim. Her nekadar yapılan incelemeler sonucunda doktorumdan tatlı ve fazla kalorili yiyeceklerden uzak durmam uyarısını alsam da buna uymak konusunda epey zorlanacağım gibi gözüküyor. Yağlı, şerbetli tatlıları yemeyeli yıllar olsa da aradabir bu tür sütlü tatlıların çok da günahkar olmadığı düşüncesindeyim. Öyle değil mi Tijen'ciğim?

Bir önceki iletimdeki pastaları düşünerek sizleri kandırdığımı düşünmeyin sakın. Hiç biri bizim ev halkı tarafından yenmedi. Yılbaşı akşamı için gidecekleri yerlere gittiler. Onlardan biri karamel kremalı ve kestaneli, bir diğeri çikolatalı kestaneli, üçüncüsü de tiramisu pastasıydı.

Bu tarif ise yine yıllar öncesinden. Lezzet ve kremasının dokusuyla yiyenlerin ve benim çok beğendiğim hatta orijinalinden daha güzel bulduğum bir reçete. Hatta pastalarda krema olarak da kullanılabilir. Önceleri çok sık yaptığım bu tatlıyı kuş giribi olayından sonra yapmaz olmuştum. Çünkü içindeki yumurtalar muhallebi ılınınca ilave ediliyordu. Bu kez muhallebinin ılınmasını beklemeden, sıcakken ekleyerek yumurtaların zararlı etkisinin ortadan kalkacağını düşündüm.(Sanırım Zinnur'un bir yazısında okumuştum; ilave ettiğimiz yiyeceğin ısısı 70 derecenin altında değilse yumurtaları bu şekilde rahatlıkla tüketebileceğimizi )

Malzemeler:
1) 200 gr kedi dili bisküvisi
2) 1/2 paket krem şantiy + çırpmak için 1 çay bardağı süt
3) 1 su bardağından bir kaşık eksik un
4) 1 çorba kaşığı buğday nişastası (un ve nişasta ikilisi toplam bir su bardağı edecek şekilde)
5) 1 su bardağı şeker
6) 1 su bardağı koyu renk kakao
7) 1 tam yumurta
8) 2 adet yumurta sarısı
9) 1 paket vanilya
10) 100 gr sana yağı (Orijinal tarif böyleydi ama ben 50 gr. tereyağ kullandım, isteğe bağlı)
11) 1 lt. süt



Yapılışı

Şeker, un, kakao, nişasta kuru olarak karıştırılır. Süt ısıtılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bu karışım içine ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine yağ ve vanilya ilave edilip ocak söndürülür.

Ayrı bir kapta 1 tam yumurta ve 2 yumurta sarısı mikserle çok kuvvetlice çırpılır. Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden çırpılmış olan yumurtalar azar azar yedirilerek ilave edilir. İsterseniz benim yaptığım gibi kaselere önce biraz muhallebi konur, üzerine ikiye bölünmüş bir adet kedi dili ve sonrasında yine muhallebi dökülüp soğuyunca da krem şantiy ile süslenir. Bu şekildeki kaplarda 8-9 porsiyon oluyor.

İsterseniz büyükce bir servis kabına bir kat muhallebi üstüne kedi dili, sonrasında da yine muhallebi dökülerek de servis yapılabilir.

Ağız tadınızın eksik olmadığı güzel günlere...

28 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Işıl Abla... Çok davetkar bir görüntü... Tadına bakmamak mümkün mü?

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Işıl Ablacığım..Çok güzel görünüyorlar eminim tadı da nefis olmuştur..
    sevgiler..
    Hande

    YanıtlaSil
  3. Işıl'cığım,çok şık görünümlü yalancı profiterollerini görünce, canım çekti birden..))Çok nefisler,ellerine sağlık..Bu tür süslemeler olunca çocuklarında çok hoşuna gidiyor..))

    Güzel yorumun ve düşüncelerin için gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum canım..İyiki senin gibi bir dostu,arkadaşı tanımışım..Ne mutlu bana..

    Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum canım..

    YanıtlaSil
  4. kakaolu herseye bayıldıgımı dusunursek bu tatlıyada monitore yapışıp baktıgım soylenebilir:))

    cok cok öpüldün ışıl balcım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli bir görüntüsü var,bende kaşık kaşık yemek istiyorum :))
    Ellerine sağlık...

    Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel yaa ben severimde profiterolü birde dolabta bekleyen kedidilleri var:)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik Isil'cigim, harika gorunuyor. En kisa surede yapmali...

    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Görüntüleri kadar tatlarının da harika olduğundan eminim.

    YanıtlaSil
  9. Işıl abla'cım
    ellerine sağlık süper görünüyorlar.Eminim çok güzeldir.Bir tanesini almadan geçemeyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhabalar bu yalancı ön adı çıktığından beri zor diye yapamadığımız bir çok lezzet kolayca mutfağımıza girer oldu ellerinize sağlık görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Evren,

    Beğenmene sevindim. Çok teşekkür ederim.

    Benden de sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Aysel'ciğim,
    Gerçeğine göre daha pratik ve de lezzetli.

    Benden de kucak dolusu sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  14. Hande'ciğim,

    Çok teşekkür ederim. Dediğim gibi bunu krema olarak kullanabiliyor olmak da cabası.
    Benden de sevgiler,

    YanıtlaSil
  15. Gül'cüğüm,

    İster yalancı densin ister çakma, tadı çok hoş olunca gerçeğini yapmaya da üşenince iyi oluyor.

    Sağol canım. Ben de aynı duyguları taşıyorum hep. İnşallah dostluğumuz bu sanallıktan çıkar da görüşürüz bir gün.

    Benden de çok çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Gökçe'ciğim,

    Ah! keşke bir mucize olsa da sana bir tanesini ikram edebilsem canım.

    Ben de seni çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Zeynep'ciğim,

    Kedi dilleri hazırsa hiç durma derim. Senin derslerin çoksa anneciğin bile yapabilir seni için. Çünkü çok kolay.

    Çok öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  18. Pelin'ciğim,

    İçindeki yumurtalardan dolayı biraz mus'a da benziyor. Yaptığında umarım beğenirsin.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. Aybike'ciğim,

    Çok teşekkür ederim.

    Ben de sana güzel bir hafta diliyorum.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  20. Büşra,

    Yiyenler çok beğeniyorlar, hele gerçeği ile uğraşmak istemeyenler pratikliğinden dolayı daha da beğeniyorlar. Denersen görüşlerini öğrenmek isterim.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  21. Ayşegül,
    Çok teşekkür ederim.
    İstediğin kadar alabilirsin, lafı mı olur?

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  22. Selda,
    Çok teşekkür ederim.
    Aslında yalancılara, çakmalara pek rağbet etmem ama bunun gibi bir iki tarif var ki aslını aratmayacak lezzette olunca benim de kolayıma geliyor sanki.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  23. Müjde'ciğim,
    Çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  24. Işıl, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler...
    Yeni yıla tatlı başlaman ne hoş, umarım devamıda böyle tatlı olur. Harika bir lezzet sunmuşsun. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. olsa da yesem şimdi :) tv karşısında keyfime eşlik ederdi :)
    eline sağlık ablacım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. ışıl ablacım ellerine sağlık pek leziz görünüyor..sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  27. merhabalar size nacizane fikrimi soylemek istiyorum burda biseyler paylasiyor olmaniz gercekten cok guzel ama fazla yazi yazarak biz okuyuculari biraz SIKIYORSUNUZ

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe