28 Mayıs 2009 Perşembe

SAĞLIKLI YEMEKLER VE BENDEN HABERLER



Merhabalar,

Bir önceki iletimin üzerinden üç hafta geçtiğini; beni merak edip, posta kutuma attıkları mailleriyle halimi hatırımı soran arkadaşlarım sayesinde farkettim. Aranmak, sorulmak beni çok mutlu etse de bu süre zarfında hiç kimseye cevap yazamamış olmam da bir o kadar mahçup etti.

Diyete yeni başladığım günlerde bloğumdan ve sizlerin yaptığı birbirinden güzel ancak bol kalorili yiyeceklerden biraz uzaklaşıp en azından diyetimi rayına oturtana kadar bilgisayarı hiç açmama kararı almıştım. Sürenin bu kadar uzaması ise okulların tatil olur olmaz haziran ayında yapılacak boya badanaya ilave olarak sürpriz olarak karşımıza çıkan başka değişikliklerden kaynaklandı.

"Evdeki hesabın çarşıya uymadığı" sözünün çok doğru olduğunu bir kez daha yaşayarak görüyorum. Önce sadece badana-yağlı boya ve eskiyen mutfak tezgahının değiştirilmesi düşüncesiyle başladığımız yolculuğa, yetmeyen mutfak dolaplarının yenilenmesi, yaklaşık otuz yıldır kullandığımız bazı möblelerin değiştirilmesi, sistre, cila, klima seçimleri derken; yaklaşık bir aydır, banyo mutfak fuarı, mobilyacılar, hazır mutfak satan mağazalar ve bilumum alışveriş yerlerini gezdik. Evde, elimde cetvel sürekli evin duvarlarını ölçüp biçip, aklımda da nereye hangi tip dolap uygun olur düşüncesiyle tasarlayıp çizerken, gündelik işler ve zaman zaman gelen misafirlerimizin ağırlanması ile bloğumdan ve sizlerden çok uzak kaldım.


Bu koşturmalar arasında diyetime de devam edip sağlıklı yemekler yemeye çalışarak üç haftanın sonunda üç kilo vermiş olmak işin en güzel yanıydı. Zaman zaman minik sapmalar olsa da hayatımdan yüksek kalorili ve şekerli gıdaları çıkararak sevgili Mehtap'ın (Mevsimlerden Roma) önerdiği şekilde beslenerek zorlanmadan kilo verdim ve vermeye de devam ediyorum. Biraz umutsuzca başladığım bu program için moral desteğini de hiç eksik etmeyen sevgili Mehtap'a, Tijen'e, Nuray'a ve sevgili Arzum'a çok çok teşekkür ediyorum.

Fotoğraflarını gördüğünüz salata ve yemeklerin bir özelliği yok ama bu ileti renksiz olmasın diye ekledim. Herkesin bildiği ton balıklı ve yeşillikli salata, turp otu, zeytinyağlı bakla (bir kaşık yağda pişirilmiş).

Zaman zaman ızgarasını da yaptığım taze biberiye ve sarımsakla tatlandırdığım somon balığını ise fırın temizleme derdinden bıkmış olanlar için anlatmak istedim.

Teflon tavaya üzerini de kapatacak şekilde biraz büyükce bir yağlı kağıt yerleştirip balık dilimlerine, tuz, karabiber, biberiye ve sarımsak dilimlerini de ekleyip kağıdı paket gibi katlayıp tavanın kapağını kapatıyor ve orta ateşte balık dilimlerinizin kalınlığına bağlı olarak 20-30dakika arasında hiç su koymadan pişiriyorsunuz. Eğer balık dilimleriniz çok kalınsa tavanın dibine birkaç kaşık su ilave ederek içinin iyice pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde piştiğinde tavanız bile batmıyor, balık kokusunu hissetmiyorsunuz. Az miktarda hazırlayacağım zamanlarda enerjiden de tasarruf etmek için genelde bu pişirme yöntemini kullanıyorum.

Altta gördüğünüz ise sevgili Mehtap'ın diyet için tarifini verdiği yeşil çorba. Fotoğraf kalitesi çok kötü olsa da farklı bir şey denediğim için paylaşmak istedim. Evde bulunan bilimum yeşilliklere ilave olarak içine eklediğim 3-4 çorba kaşığı sumak çorbaya çok ayrı bir lezzet veriyor, bu çorbadan bıkmış olanlar için farklı bir lezzet yaratıyor. Öyle ki; eşim ve çocuklar için zaman zaman onlara yaptığım başka çorbaları bırakıp benim çorbama talip oluyorlar. Diyette olan arkadaşlara duyurulur.
Alttakiler ise benim koşturmalarım sırasında oturup seyretmeye imkan bulamadığım balkonumu renklendiren çiçeklerim.









Umarım evdeki tadilat başlamadan sizleri ziyaret ve sonrasında da yaz için vedaya fırsat bulabilirim.
Sağlıklı ve güzel günler dilerim.

18 yorum:

  1. Işılcığım öncelikle azminden dolayı
    tebrik ederim.Ben tam motive olamadım sanırım ama tekrar başlıy
    cam.Yemeklerin hepsi birbirinden le
    ziz ellerine sağlık sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Işılcım diyet konusunda bende bir ileri bir geri gidiyorum bu aralar.Tebrik ediyorum seni.
    İşlerin oldukça çokmuş ama evin miss gibi olucak ne kadar güzel...İyi günlerde oturun inşallah...
    Yemekler çok leziz.Somon harika...

    Balkonun çiçek bahçesi gibiymiş çok beğendim...

    Sevgilerimi yolluyorum..Mutlu bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Derya'cığım,

    Çok teşekkür ederim. Ben de başlarken hem yaş dönemimden kaynaklanan sorunlar hem de uzun yürüyüşlere imkan vermeyen ayak ağrılarımdan dolayı tereddütler yaşıyordum. Ama Mehtap'ın sürekli motive eden yazılarından dolayı benim de hiç tahmin edemediğim güzel şeyler olunca daha da azimli oldum.
    Tabi bir de blogcu arkadaşlarım alınmasınlar ama sürekli iştah kabartan yiyeceklerden bir süreliğine ayrı kalmak çok etkili oldu.
    Umarım sen de en kısa zamanda bu istek ve azimle diyetine yeniden başlarsın.
    Benden de sımsıcak sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Pelin'ciğim,

    Derya'ya da dediğim gibi diyet yaparken bir yandan da sürekli pasta, börek tarif ve resimleri izliyor olmak insanda onları deneme isteği doğuruyor. Denediğimde de yemeden, tadına bakmadan durabilme disiplinini edinene kadar, bloglardaki nefis pasta böreklerden uzak kalmak gibi bir çözüm geliştirdim kendi adıma.Galiba bunun etkisi çok oldu.
    İşleri ise sorma, şimdilerde de yavaş yavaş evi toplamaya başladım. Çok iş var çoook. Ama her anlamda büyük bir temizlik olacağı için seviniyorum.
    Beğenilerin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Ben de sana güzel bir hafta sonu diler, sevgilerimi gönderirim.

    YanıtlaSil
  5. Işılım valla bayıldım diyet yemeklerine ve tabiiki fotolarına..Hele somon muhteşem..Sağlık sıhhatle yeni eşyalarını kullanmanı diliyorum canım benim..
    İyi hafta sonları,
    çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin canım.inşallah evin istediğin gibi olur.yemekler de çok nefis.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Işılcığım,
    öncelikle kolaylıklar diliyorum, hemde hiççç kolay olmadığını bildiğim halde !!!!!
    allah içinize sindirsin..
    önemli olan sağlıkla kalan hayatı devam ettirebilmek..
    inşallah tüm güzelliklerle dopdolu bir yaz geçirmeni temenni ederim..
    sevgiler yolluyorum.. sağlıklar diliyorum canım benim.
    *
    o güzel somona binn öpücük benden :))

    YanıtlaSil
  8. ışıl hanımcığım ta ankaradan duydum toplamdığınızı..inşallah bir gün sizlerle olmak isterim..çok iyi etmişsiniz.Dostluga merhaba..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili ışıl
    Güzel buluşmadan sonra bir merhaba diyeyim dedim sizi tanıdığıma çok memnun oldum ,
    Bu arada diyet işe yaramış sizi çok fit tanıdım :)
    ve ne dolu dolu bir site bu çok leziz görünüyor tüm tarifler
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Somon balığını çoook sevbende diyetteyimde ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. İYİ TATİLLER IŞILCIĞIMM
    HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN..
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  12. Canımmm nerelerdesin merak ettim in
    şallah bir sorun yoktur.Bende çok yoğunum anca fırsat bulup yazabil
    dim.Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. Işıl çok haklısın,tariflere bakmak yetiyor aslında:)
    Çok yorulmuşsundur eminim ama dip bucak tertemiz olmuştur.Benim ev de berbat durumda.Seneye taşınmazsak eğer beni de böyle uzun bir boya badana tantanası bekleyecek:))
    İyice dinlen...Kolay gelsin..

    Hayırlı Kandiller..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Huuu Işıl'cııım,
    Nerelerdesiiin?

    YanıtlaSil
  15. Işıl hanım selamlar!!! Harika tarifler:)

    YanıtlaSil
  16. Işıl abla nerdesin yahu?
    özlettin kendini kaçtır bakıyorum bloguna şimdi Tijen ablada yorumunu görünce iyiymiş şükür dedim:)inşAllah keyifte,afiyettesindir?

    YanıtlaSil
  17. Işıl nerelerdesin ? temizlik bitti mi,tatil bitmedi mi?? :)bizi özlemedin mi ???

    hayırlı ramazanlar diliyorum...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Işıl'cığım,
    Dilerim zaman ilaç olmayı sürdürüyordur üzüntülere. Sizinle buralarda birlikte olmak çok güzeldi. Ben de inan çok zevk aldım o günden. Yeniden bekliyorum, yolunuz buralardan geçecek nasılsa...

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe