7 Ocak 2010 Perşembe

KIŞ SEBZE ÇORBASI

Öncelikle tüm blogcu arkadaşlarımın ve dostlarımın yeni yılını kutlar, 2010 senesinin herkese sevgi, saygı, kardeşlik duygularıyla barış içinde günler getirmesini dilerim.

Yeni yılın ilk iletisi olarak bu çorba yakışık alıyor mu bilmiyorum ama yeni yıla Mersin'den gelen kardeşim ve ailesi ile burdaki kızkardeşimle birlikte çok güzel bir gece geçirerek girdik. Üç günlük tatil boyunca da birlikte yedik, içtik, gezdik. Yılbaşı için özene bezene hazırladığım yemeklerin totoğraflarını çektim, bloğa da koyar sizlerle paylaşırım diyerek. Eşimin bir sürpriz yaparak bana yeni yıl hediyesi olarak aldığı dizüstü bilgisayara henüz alışamadığımızdan fotoğrafları yüklemeye çalışırken yanlışlıkla bütün fotoğrafları da sildik. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok maalesef.
O gün için bir önceki iletimde gördüğünüz kütük pastadan (iyi ki onu önceden bilgisayara aktarmışım) ve doğum günü 29 Aralık olan kuzenim için yaptığım badem krokanlı çikolatalı pastanın yanı sıra hindi, bademli kestaneli iç pilav, mayonezinden dolayı çok ender yaptığım rus salatası, kereviz salatası, zeytinyağlı lahana sarması, zeytinyağlı enginar, börülce ve pek çok salata çeşidini farklı sunumlarla hazırlamıştım ama paylaşmak kısmet değilmiş. Sağlık olsun diyerek onca kalorili yiyeceklerden sonra artık sağlıklı beslenme zamanıdır diyerek yaptığım kış çorbasına geçeyim.
Çok az yağla yaptığım bu çorba özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve eminim ki hastalara da şifa olacaktır.
Malzemeler
1) Birkaç parça küçük doğranmış tavuk eti
2) 1 adet soğan
3) 1 orta boy kereviz
4) 1 adet orta boy patates
5) 1 dal pırasa
6) 150 gr. ıspanak yaprakları
7) Bir iki yaprak beyaz lahana
8) Yarım çay bardağı pirinç
9) 1 çorba kaşığı zeytinyağ
10) Tuz, çekilmiş tane karabiber
11) 1 adet küçük boy havuç
Yapılışı
1) Yağ tencereye konur ve küçük doğranmış tavuk parçaları ile soğan birlikte sotelenir.
2) Üzerine 6-7 bardak kaynamakta olan su ilave edilip sert olan sebzelerden başlanarak ıspanak hariç bütün sebzeler sırasıyla tencereye eklenir. (Ispanak çok çabuk pişeceği için, bütün sebzeler piştikten sonra indirmeye yakın ilave edilecek)
3) Bu aşamada pirinci de eklenip pirinçler uzayıp ve sebzeler de pişene kadar orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ocağı kapatmaya yakın ıspanaklar da ilave edilip tuz ve karabiberi de eklenir.
4) Ben terbiye yapmadım. Siz isterseniz bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun,
Ağız tadınızın eksik olmadığı sağlıklı, mutlu ve bereketli bir sene dilerim.

9 yorum:

  1. Işıl yeni laptop için eşini bu ince düşüncesinden dolayı önce kutluyorum ;) güle güle kullan.. kısa zamanda alışırsın zaten...
    kardeşlerin gelmiş ,gözünaydın...

    çorba ise nefis besleyici olmuş,tam bir öğün yemeği gibi...

    ellerine sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadasim, sayfamda sana verilmiş bir ödülün var. Canım bu harika blog, ödülü hak etti bence. Seni çok öpüyor ve kucak dolusu sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çorbanın besleyiciliği fazla bu bakımdan cocuklu evlerin menusunde yer almalı ben ce..
    Ellerınıze sağlık sayenızde besleyıci vitamın dolu bir çorba ile tanışdım..
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir çorba tarifi olmuş Işıl ablacım,bol vitaminli..Ellerine sağlık.Hediyeni güle güle kullan çok ince bir düşünüş olmuş gerçekten de..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Son derece besleyici bir çorba olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Işıl Abla, Kış aylarına yakışır bol vitaminli bir çorba olmuş... Laptopun da hayırlı olsun, güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK IŞILIM..
    Herşeyin adın gibi.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili arkadasim, öncelikle güzel temennilerine cok tesekkür ediyorum. Verdigin bilgi icin de ayrica sonsuz tesekkürler.. Bundan sonraki calismalarimda tavsiyene uyacagim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Tam kış için mükemmel bir çorba olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe