Son günlerde bloglar arasında verilen "Sunshine Award/Günışığı ödülü" ve sevgili Filiz (Münster) in beni bu ödüle layık görmesi bana yukarıda bahsettiğim konuyu çağrıştırdı.
Benim daha önce 2007 yılında yayınladığım bir profiterol tarifim vardı ancak bu kez geçtiğimiz günlerde Zinnur'un (Bizim pastane)şu hamurunu birebir uyguladığım ve çok memnun kaldığım için sizlerle de paylaşmak istedim.
Hazırlama ve pişirme yöntemlerinin tamamına harfiyen uyarak hazırladığım bu hamurlar çok güzel kabarıp içleri de tam olarak boşalıp, çok güzel piştiler.
İçlerini ise limon kabuğu da ilave ettiğim pastacı kreması ile doldurdum ve pek hazır ürün kullanmak istememe rağmen, çok telaşlı bir günde yaptığım için de maalesef hazır olarak satılan çikolata sos ile servis yaptım.
İçlerini ise limon kabuğu da ilave ettiğim pastacı kreması ile doldurdum ve pek hazır ürün kullanmak istememe rağmen, çok telaşlı bir günde yaptığım için de maalesef hazır olarak satılan çikolata sos ile servis yaptım.
Sevgili Filiz, bana layık gördüğün bu ödülün değerini çok iyi anlıyor ve sana sonsuz teşekkürler ediyorum. Ben de ayrım yapamayacağım için hiç kimse günışığından ve ödülünden mahrum kalmasın diyerek bütün blogcu arkadaşlarıma bu ödülü gönderiyorum.
Günışıklarınızın bol olacağı güzel günlere...
Ah Işıl işte bu beni tam 12 den vurur :((((((((
YanıtlaSilama yıllık bakım işleri asla ! izin vermez bana.
nasılda güzelllllll..
Ödülünde çok yakışmış arkadaşım.
Tam ödüllük bir görüntü... Işıl Ablacığım ellerine sağlık... Kocaman sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten bu anlamda güneşli havaların sıkı takipçisiyim..:)
YanıtlaSilAslında fotoğraf programlarıyla ışık sorununu halledebilirsiniz..
picnik.com dan bu programı online kullanmanızı tavsiye ederim nacizane..
sevgiler
Isilcigim ellerine saglik, gercekten de inanilmaz güzel bir hamur olmus belli.Isik sorunu kisin gercekten problem ama en azindan photoshop programindan ayarlama yapabilmen mümkün,ama bende gün isiginda cekilen fotograflari tercih ediyorum...günesin hic solmasin, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Işılcım canım asla dayanamıyacağım tatlıların başında gelir ellerine sağlık.Ödülün içinde tebrik ederim çok öpüyorum...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yardımcı oldunuz tabiki bakalım değişik süslemeler deneyeceğiz artık :)
YanıtlaSilTek kelime ile nefis ..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Sevgilerle..
Muhteşem olmuş,çatalla almak yetmez bana ;) sosundan kaşık kaşık yenmeli...
YanıtlaSilellerine sağlık...
Sevgiler yolluyorum...
Bütün düşücelerim senin tarafından dile gelmiş harikasın!
YanıtlaSil:)
aynen bende günışığı sıkıntısı çekiyorum zaten eve akşam geliyorum onda da denemeler sorun oluyor fotoğraf açısından:)
***
Profiterol severim ben ama evde hiç denemedim:(
seninkinin şu güzelliği tatilimde denetmeli:)
sağolasın..
***
Bu arada cevabım geç oldu Işıl abla,özürler!
Bizim torağın tuz oranı öyle aşırı değil ama kararında tuzsuz asla değil birde tulumla hiç alakası oyk çünkü tulum ne kadar yağlıysa bu da bir o kadar kuru zaten üzerine tereyap incecik konmasında bununda etkisi var ama abartmıyorum nefistir cidden çok çok nefistir:)
o yaş olan hani çökelek denileni evde bastırma yani bez torbaya koyup üzerine ağırlık birşey konup şöyle 4-5 gün gerekirse biraz daha bekletilirse az çok yakalabiliyor ama köyden gelen bir başka.Söz önümüzdeki zamanlarda köyden yollanırsa sanada ayıracağım ve ulaştıracağım.
selam adaş banada gel
YanıtlaSilKelimelerin kifayetsiz kaldigi anlardan birini yasiyorum yine... Fazla söze ne gerek canim benim. Profiterol ve hayat... En sevdigim tatlilarin en basinda yer aliyor ver sen öyle güzel bir hamur hazirlamis ve resimlemissin ki....
YanıtlaSilEllerine, emeklerine saglik.... Sevgilerimle....
Canim son yorum benden. Filiz Bircan diye vermisim dalginlikla... Bu Filiz Bircan kim demeyesin diye tekrar yaziyorum. Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor Işıl ablacım eline sağlık,profiterolu çok severim..ödülün de hayırlı olsun.
YanıtlaSilsevgiler.
Bayılırım profiterole Işıl'cığım. Bizde ondan yok ama biraz önce keçiboynuzu pekmeziyle harika bir çikolatalı muhallebi yaptım (yarım bardak pekmez bir kilo süte yetiyor). Bugün ondan yiyeceğim!
YanıtlaSilCanım Işıl, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSüt konusundaki tavsiyen içinde ayrıca teşekkürler.
AYsun hanıma nasıl ulaşabilirim? Nasıl sipariş edebiliyorum?
Bilgi verebilirsen çok sevinirim.
Sıcacık sevgiler.
Muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık
YanıtlaSil