11 Ocak 2010 Pazartesi

PROFİTEROL VE ÖDÜLÜM

Kış aylarının kısa ve karanlık günleri pek çok blogcu arkadaşım gibi benim için de yaptığım yemeklerin güzel fotoğraflarının çekilmesi aşamasında sorun olarak karşıma çıkıyor. İstiyorsunuz ki; onca emek vererek özene bezene yaptığınız ve sunuma hazırladığınız yiyecekler layığı ile bloglarınızda yer alsın. Ama güneş ışığından faydalanarak fotoğraf çekebileceğiniz saatler kısıtlı olunca, bir de akşam için hazırlamayı düşündüğünüz yemekler karanlığa kalınca, benim gibi arşivinizde pek çok yemek fotoğrafı olmasına rağmen kalitelerini beğenmediğinizden yayınlayamıyorsunuz. Arşivime baktığımda bazılarını bunun fotoğrafları kötü diye eliyorum, ya da yaz yemeklerini, şimdi mevsimi olmayan sebzeleri yayınlamanın anlamı yok diye düşünüp vazgeçiyorum. O zaman da bir kriz başlıyor. Güncelleme aralıklarım genellikle de bu yüzden açılıyor. Bu aralar fotoğrafçılık konusunda ders veren yerleri araştırıyorum. Ama sanıyorum yemek fotoğrafcılığı çok farklı bir konu.
Son günlerde bloglar arasında verilen "Sunshine Award/Günışığı ödülü" ve sevgili Filiz (Münster) in beni bu ödüle layık görmesi bana yukarıda bahsettiğim konuyu çağrıştırdı.
Benim daha önce 2007 yılında yayınladığım bir profiterol tarifim vardı ancak bu kez geçtiğimiz günlerde Zinnur'un (Bizim pastane)şu hamurunu birebir uyguladığım ve çok memnun kaldığım için sizlerle de paylaşmak istedim.

Hazırlama ve pişirme yöntemlerinin tamamına harfiyen uyarak hazırladığım bu hamurlar çok güzel kabarıp içleri de tam olarak boşalıp, çok güzel piştiler.



İçlerini ise limon kabuğu da ilave ettiğim pastacı kreması ile doldurdum ve pek hazır ürün kullanmak istememe rağmen, çok telaşlı bir günde yaptığım için de maalesef hazır olarak satılan çikolata sos ile servis yaptım.


Sevgili Filiz, bana layık gördüğün bu ödülün değerini çok iyi anlıyor ve sana sonsuz teşekkürler ediyorum. Ben de ayrım yapamayacağım için hiç kimse günışığından ve ödülünden mahrum kalmasın diyerek bütün blogcu arkadaşlarıma bu ödülü gönderiyorum.
Günışıklarınızın bol olacağı güzel günlere...




16 yorum:

  1. Ah Işıl işte bu beni tam 12 den vurur :((((((((
    ama yıllık bakım işleri asla ! izin vermez bana.
    nasılda güzelllllll..
    Ödülünde çok yakışmış arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Tam ödüllük bir görüntü... Işıl Ablacığım ellerine sağlık... Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten bu anlamda güneşli havaların sıkı takipçisiyim..:)

    Aslında fotoğraf programlarıyla ışık sorununu halledebilirsiniz..

    picnik.com dan bu programı online kullanmanızı tavsiye ederim nacizane..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Isilcigim ellerine saglik, gercekten de inanilmaz güzel bir hamur olmus belli.Isik sorunu kisin gercekten problem ama en azindan photoshop programindan ayarlama yapabilmen mümkün,ama bende gün isiginda cekilen fotograflari tercih ediyorum...günesin hic solmasin, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  5. Işılcım canım asla dayanamıyacağım tatlıların başında gelir ellerine sağlık.Ödülün içinde tebrik ederim çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz tabiki bakalım değişik süslemeler deneyeceğiz artık :)

    YanıtlaSil
  7. Tek kelime ile nefis ..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem olmuş,çatalla almak yetmez bana ;) sosundan kaşık kaşık yenmeli...
    ellerine sağlık...

    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  9. Bütün düşücelerim senin tarafından dile gelmiş harikasın!
    :)
    aynen bende günışığı sıkıntısı çekiyorum zaten eve akşam geliyorum onda da denemeler sorun oluyor fotoğraf açısından:)
    ***
    Profiterol severim ben ama evde hiç denemedim:(
    seninkinin şu güzelliği tatilimde denetmeli:)
    sağolasın..
    ***
    Bu arada cevabım geç oldu Işıl abla,özürler!
    Bizim torağın tuz oranı öyle aşırı değil ama kararında tuzsuz asla değil birde tulumla hiç alakası oyk çünkü tulum ne kadar yağlıysa bu da bir o kadar kuru zaten üzerine tereyap incecik konmasında bununda etkisi var ama abartmıyorum nefistir cidden çok çok nefistir:)
    o yaş olan hani çökelek denileni evde bastırma yani bez torbaya koyup üzerine ağırlık birşey konup şöyle 4-5 gün gerekirse biraz daha bekletilirse az çok yakalabiliyor ama köyden gelen bir başka.Söz önümüzdeki zamanlarda köyden yollanırsa sanada ayıracağım ve ulaştıracağım.

    YanıtlaSil
  10. Filiz Bircan14 Ocak 2010 01:16

    Kelimelerin kifayetsiz kaldigi anlardan birini yasiyorum yine... Fazla söze ne gerek canim benim. Profiterol ve hayat... En sevdigim tatlilarin en basinda yer aliyor ver sen öyle güzel bir hamur hazirlamis ve resimlemissin ki....
    Ellerine, emeklerine saglik.... Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. Canim son yorum benden. Filiz Bircan diye vermisim dalginlikla... Bu Filiz Bircan kim demeyesin diye tekrar yaziyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. Çok nefis görünüyor Işıl ablacım eline sağlık,profiterolu çok severim..ödülün de hayırlı olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bayılırım profiterole Işıl'cığım. Bizde ondan yok ama biraz önce keçiboynuzu pekmeziyle harika bir çikolatalı muhallebi yaptım (yarım bardak pekmez bir kilo süte yetiyor). Bugün ondan yiyeceğim!

    YanıtlaSil
  14. Canım Işıl, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Süt konusundaki tavsiyen içinde ayrıca teşekkürler.

    AYsun hanıma nasıl ulaşabilirim? Nasıl sipariş edebiliyorum?
    Bilgi verebilirsen çok sevinirim.

    Sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe