Eskiden çok sık yaptığım bu kekin tarifi Emel Başdoğan'a ait. Kayısı ve fındığın birlikteliğiyle birleşen portakal aroması keki çok lezzetli kılıyor. Şu an portakal mevsimi değilse de ben kışın rendeleyip derin dondurucumda bekleyen şekerli portakal kabuğundan bir tatlı kaşığı kullandım. Olmadığı takdirde limon kabuğuyla da güzel olacağını düşünüyorum.
1) 1,5 su bardağı un
2) 1/2 su bardağı nişasta
3) 1/2 su bardağı tozşeker
4) 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
5) Bir tutam tuz
6) 1 su bardağı süt
7) 125 gr. tereyağ
8) 1 adet yumurta
9) 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi yoksa 1 paket vanilya
10) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
11) Yarım su bardağı kuru kayısı (çok küçük doğranmış)
12) Yarım su bardağı kabuklarından ayrılmış fındık (Ben biraz daha fazla koyuyorum)
13) 12 parça bitter çikolata
Malzeme listesinin uzunluğu gözünüzü korkutmasın. Zira hemen her evde bulunabilen malzemeler bunlar.
1) Un, nişasta, tozşeker, kabartma tozu, tuz, vanilya ve fındıklar robota konur ve fındıklar iri bulgur tanesi olana kadar robot çalıştırılır.
2) Ayrı bir kapta oda ısısındaki tereyağ mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta, süt ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip tekrar çırpılır. Kuru malzemeler ve doğranmış kayısılar eklendikten sonra malzeme bütünleşene kadar karıştırılır.
3) Kağıtları konmuş olan 12 adet mini kek kalıbı tepsiye yerleştirilir. Kalıplar yarıya kadar kek hamuru ile doldurulur. Her bir mini kek için hamurun ortasına bir parça çikolata konur. Kalan hamuru eşit şekilde dağıtarak çikolataların üstü kaplanır. Keklerin üzerine file fındık veya badem serpilip birer tutam da şeker konur.
4) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Ağız tadınızın bol olduğu güzel bir hafta dilerim.
Işılcım yine olsa da yesek tadında bir tarif olmuş, ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilHarika bir kek olmuş canım. Şu kiloları vereyim deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilkekten vazgeçemiyorum özellikle cupcakes:)harika olmuşlar
YanıtlaSilNasılda güzel olmuşlar ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilnefis görünüyor bu keki taze kayısıyla denesem diye düşündüm
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Işılcım, iyi ki biraz ara verip bu güzel keki yapmışsınız. Çok lezzetli olduğu ortada...
YanıtlaSilYaşı, kurusu kayısıyı çok severim. Keke çok yakışmıştır.Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Sevgili Işıl, güzel temennilerin için teşekkür ederim. İnşallah kayısılara yetişirsin.Milas pazarındaydım dün dolma biber, patlıcan ve domatesi kurutmaya başladım. Domatesin üzerine sinekten korumak için çarşaf örttüm. Kalın gelir mi sence, ne dersin!
YanıtlaSilDeğişik meyvelerle denenebilir bence. Çok güzel görünüyorlar. elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor!
YanıtlaSilAh senin gibi yapabilsek ve bizde birkaç kilo versek ne de güzel olucak:-)
Bu keki bende deneyeyim hiç görmemiştim,kayısıyı çok çok sevmesem de böyle lezzetlerde seviyorum.Ellerine sağlık olsun.selamlar ve sevgiler..