25 Kasım 2012 Pazar

MUTLU YILLAR CANIM KIZIM

 Sene 1986 Kasım sonu. Dünyaya gözlerini açmana çok az bir zaman var. Son doktor kontrolümüzde doktorun söyledikleri dün gibi kulağımda. Uzun bir tedavi sonunda sana kavuşacağımız günü beklediğimizi bilen doktorumuz "Bu kıymetli bir bebek, onun için risk olmasını istemiyorum. O nedenle ameliyatla alalım onu" dediğinde önce çok şaşırmış sonra da sevinçten havalara uçmuştum.
"Kıymetli bebek" deyimiyle başlamak üzere daha dünyaya gelmeden bana yeni yeni şeyler öğrettin. Her bebek annesi, ailesi için çok kıymetlidir ama sen her ne yaşında olursan ol benim " kıymetlim" olacaksın güzel kızım.
Aradan geçen yıllar bizleri yaşlandırsa da doğumundan itibaren her doğum gününde  aynı heyecan ve sevinci yaşıyorum. 
Kardeşinin ve senin yaşamımıza kattığınız güzelliklerle bizlerde gökkuşağı etkisi yarattınız.Diliyorum ki; sizler de kendi yuvalarınızda aynı mutluluğu heyecanı çocuklarınızla paylaşırsınız güzel yavrularım.
 Bu kadar duygusallıktan sonra nasıl toparlayacağımı pek bilemedim. Ancak bugün öğretmen arkadaşlarıyla hem dünkü öğretmenler gününü hem de Duygunun doğum gününü kutlamaları için bir pasta yaptım. Dışarıda kutlayacakları için pastanın tadına bakma şansım olmayacak.
 Pasta bol krokanlı, ganajlı bir pasta.

Duygucuğumun birinci yaş gününden iki kareyi de sürpriz olsun diye ekledim.
 Bu kez sadece süslemesinde farklı birşeyler yapmaya çalıştım ancak dolaba taşıma sırasında bir aksilik olunca tekrar düzelteyim derken istediğim şeyi yapamadım maalesef. Pastanın yanlarındaki geçişler daha belirgindi. Düzelteyim derken onlar kayboldu.
 Duygucuğumun  "kocaman olduk anne,  artık doğum günü yapmayalım" itirazlarına ancak bu kadar direnip pastasının daha sade bir model olmasına çalıştım.
Bu vesileyle, kendini öğrenmeye ve öğretmeye adamış, en kutsal meslek olan öğretmenliği seçmiş bütün öğretmenlerimizin gününü kutlar hepsine sonsuz saygı ve sevgilerimi gönderirim.

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Yazınızı okurken bende duygulandım..Resimlerde ayrıca çok hoş..

    YanıtlaSil
  2. "Gökkuşağı Etkisi" ne kadar güzel bir tanımlama. Kaç yaşına gelirse gelsin, çocuklar hiç büyümüyor sanırım. İyi ki doğmuş Duygu.Seninde ilk anneliğinin yıldönümü kutlu olsun Işıl Ablacım

    YanıtlaSil
  3. "Büyüdüüüüm büyüdüüüüm sütle büyüdüüm,
    Annemin gözünde hiç büyümediim,
    Annemin gözünde ben hep küçüktüüm..." diyor ya o her gün gördüğümüz reklamda... Hani insanlar doğuyor, büyüyorlar. Büyürken yaşanılanlar, mutluluklar, zorluklar, hepsi insanda bir tecrübe oluşturuyor. Kimisi büyük oluyor ki biz onlara dönüm noktası diyoruz. Benim hayatımdaki en büyük dönüm noktası sanırım hastanede seninle karşılaştığım o ilk andı. Şu bir çeyreklik ömrümü eksiksiz, sağlıklı ve mutlu kılan hep sendin ve ne yaşarsam yaşayayım benden sevgini, desteğini esirgemeyen de sendin. Bu konudan pek anlamasam da; bir insan dünyaya getirmek, onu yetiştirmek ve bir zaman sonra onun hayata atıldığını görmek bence bir annenin hayatındaki dönüm noktalarından biri. Demem o ki; doğana değil doğurana bakacaksın arkadaş!
    Asıl kıymetli olan sensin annem... Daha nice yıllarımıza...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ablacığım,

    Dünyanın en kıymetli kızını dünyaya getirmekle ne iyi yapmışsın... Dün gibiydi gerçekten...hepimiz sevinçten havalara uçmuştuk. Ailenin ilk torunu, ilk yeğeni büyümüş de öğretmen olmuş üniversitede ama o bizim hep miniğimiz, prensesimiz

    İyi ki doğdun bitanem. Yeni yaşın sana dilediğin güzellikleri mutlulukları getirsin.

    Anneannen ve ben seni hasret ve sevgiyle kucaklıyor öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Nice mutlu, saglikli yillar diliyorum yavruna... Benim de kizim ayni yilin Ocak ayinda dogdu... Duygularini coookk iyi anlayabiliyorum Isilcigim... Rabbim hepimizin evlatlarinin basarilarini göstersin bizlere insallah... Ne iyi etmisiz de dogurmusuz onlari degil mi..::))) Sevgilerimle harika pastan icin de ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  6. Bir zamanlar ne kadar genç ve

    zayıfmışız. İlk hamile olduğunu

    duyduğumda sevinçten havalara

    uçmuştum.Her karşılaştığım kişiye

    teyze oluyorummm yaşasın nidaları

    attığımı anımsadım.Duygucuğum ne

    kadar güzel bir bebektin. Biblo

    gibiydin birtanem. Şimdi büyüdün

    güzel bir genç bayan, güzel bir öğ

    retmen oldun. Yeni yaşın sana uğur

    getirsin tüm güzellikler seninle

    olsun.

    Ablacığım böylesine duygulu güzel yürekli bir evlat doğurduğun için seni kutlarım. Pasta da sade ama çok şık görünüyor. Ellerine emeğine sağlık. İkinizi de öpüyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.Onlar hep mutlu ve huzurlu olsunlar.Ne güzel anlatmışsın,aynı duyguları yaşadım bende.Her ikinizide öpüyor mutlulaklar diliyorum....sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  8. Işılcım, Allah çocuklarımızın en güzel günlerini göstermeyi nasip etsin. Tekrar tebrik ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ne buyuk bir onur ne buyuk mutluluk.saglikli uzun omurler insallah.

    YanıtlaSil
  10. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin inşaAllah..
    Benimde dün oğlumun,ilk göz ağrımın doğum günüydü..
    Allah onların acılarını göstermesin,hep sağlıklı hep mutlu olsunlar inşaAllah..
    Geç oldu ama yinede doğum günü kutlu olsuuuuuuuuuun..:)))

    YanıtlaSil
  11. Işılcım, duygularınız ifade eden anlamlı- duygusal yazılarınıza bayılıyorum. Sizn ne kadar içten olduğunuz yüzünüz gibi yaztıklarınızdan- yaptıklarınızdan belli oluyor.
    Kıymetlilerinizle nice mutlu,sağlıklı, başarılı yıllar dilerim.
    Sevgili Duygu'nun bu güzelim gençlik yaşlarının tadını çıkarsın. Ona sağlıklı, başarılı, mutlu bir ömür diliyorum.
    Pasta bir ŞAHANE, ne denir? Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
    Çokkk sevgiler.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe