30 Eylül 2013 Pazartesi

NİHAYET DÖNDÜM VE BLOĞUM 6 YAŞINDA

 İki aylık bir aradan sonra tüm dostlarıma ve sayfamı izleyen arkadaşlarıma merhaba.
Geçtiğimiz hafta sonunda Bodrum'u ve güzelliklerini geride bırakarak evime döndüm. Kalabalık ve güzel bir yaz geçirdik. Kardeşlerim, annem ve yakın akrabalarla birlikte neşeli bayram sofralarından sonra Eylül ayında hem ev hem de denizde sakinliğin tadını çıkarıp biraz da kışlık birşeyler hazırladım bu sene. Biraz geç kalmış olsam da ilerde onları da paylaşacağım.

Gelir gelmez balkonumdaki çiçeklerin bakımını yapayım, kuruyan dalları budayayım derken  aceleciliğimden bir parmağımı da  budadım. Yapılmayı bekleyen onca iş bir yana, makaron kursu için yazdan beri  heyecanla dönüşümü bekleyen  pek çok öğrencime çok mahcup oldum. Hepsinden çok özür dilerim. Düzenli olarak yapılan pansumanlar sayesinde yara hızla iyileşiyor ve en kısa zamanda kurs programına başlayacağımız haberini de vermek istiyorum.

Evvelsi gün Ufuk'un (Ufuk Mutfakta) sayfasını ziyaret ettiğimde onunla bir yıl arayla aynı gün bloglarımızı açtığımızı hatırlayınca hem bir ses vereyim hem de  sayfamın 6. yaşını bu tatlı ile kutlayayım istedim.

Çocukluklarından beri kızım ve oğlumun çok severek yedikleri, yapımı çok basit, hemen hemen her evde bulunabilen malzemelerle hemencecik yapılabilecek bir tatlı bu. Sözü uzatmadan malzemeleri saymaya başlayayım.
Malzemeler
1) 1 lt. tam yağlı süt (Ben Gündönümü Çiftliğinden gelen sütlerden alıyorum)
2) 35 gr. un
3) 35 gr. mısır nişastası
4) 35 gr. koyu renk kakao
5) 125 gr. toz şeker
6) 50 gr. bitter kuvertür çikolata
7) 1 paket vanilya (Ben vanilya çubuğu kullanıyorum)
Eğer sütünüz yağlı değilse 1 tatlı kaşığı da tereyağ
Arzu edilirse çay kaşığının ucuyla da tarçın

Yapılışı

Orta boy bir tencereye önce kuru malzemeler konur ve tel çırpıcı ile karıştırılır. Süt azar azar ilave edilir ve orta ateşte koyulaşıp, kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bir iki dakika da bu şekilde pişirildikten sonra ocak kapatlır, vanilya ve tereyağ eklenip tekrar karıştırılır. (Vanilya çubuğu kullanıyorsanız çubuk sütle birlikte tencereye konup, birlikte pişirilir.) Sıcakken kuplara veya kaselere boşaltılır. Oda ısısna geldikten sonra buzdolabında üstleri örtülü olarak bekletilip, soğuk olarak servis edilir.

13 yorum:

  1. Ablacığım hoş geldin sesini duymak büyük mutluluktu:)Bloğunda nice uzun seneler ve harika paylaşımlar diliyor öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Guzel bir tatil gecirdiginize cok sevindim. Nice uzun yillar payasim dilegiyle. Bu arada Ufuk'un cok yakin arkadasiyim. Ufukcugumun sayesinde benim de bir blogum var. Ziyaret ederseniz cok mutlu olurum. Suslumutfak.blogspot.com. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. tekrar hoşgeldiniz aramıza.nice uzun seneler güzel paylaşımlar diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nice güzel paylaşımlara nice yıllara arkadaşım...

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldiniz Isil hanim,ah o MAcaron kursuna birde ben katilabilsem! Ayrica nice senelere hep beraber diyorum,bu tarifide aynen uyguluoyrum,cok nefis gercekten,özellikle kakao ve bitteri sevenler icin,sevgiler size,cok cok gecmis olsun bu arada insallah en kisa sürede düzelir parmaginiz...

    YanıtlaSil
  6. Işıl'cığım hoş geldin arkadaşım. Arada, kısa veya uzun molalar versek de, umarım daha uzun uzun yıllar buralarda beraber olur, birbirimizin sıcacık mutfaklarından gelen içten ve sevgi dolu paylaşımlarından, mutluluk duyarız. Işıl'ca Tatlar ve sahibesi Işıl'ı çok seviyorum, nice yaşlar olsun....

    YanıtlaSil
  7. Tatlı Işıl'ım hoşgeldin
    Hemde ağız dolusu tatlılarla gelmişsin ya ne mutlu bize

    Nice güzel paylaşımlar olsun sayfanda
    Hep senin seçilmiş özenli tariflerinle dolsun
    Kutluyorum canım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Işıl Ablacığım hoş geldin. Keyifli bir yazın ardından serin günlere başladık, demek altı yıl olmuş ne güzel daha uzuuun upuzuuuun yıllar güzel paylaşımlarda görüşmek üzere inşallah. Bu tatlıyı her zaman çok severim hele yaparken biraz da dibi tutarsa :) deymeyin keyfime :) Kocaman öpüyorum, sımsıcak sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım merhaba.sayfama eklıyorum.tarıflerının takıpcısıyım.bloğunu bugun zıyaret etım.bende beklerım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Işıl'cığım 6 sene olmuş demek. Zaman nasıl da geçiyor değil mi? Nice yıllara olsun. Özlemişim seni çok!

    YanıtlaSil
  11. Işılcım, hoş geldiniz.
    Geçen hafta bir uğrayıp bakayım gelmiş misiniz dedim ama aynı sayfayı görünce amma da uzun tatil demiştim:)) Meğer o sıralar elinizle uğraşıyormuşsunuz, çok geçmiş olsun.Bazen böyle hiç istemediğimz kazaları yaşıyoruz.
    Güzel tatil anılarını ve yaptığınız kışlıkları merakla bekliyorum.
    Işılca Tatlar 6 yaşında, ne güzel bir duygu. Sanki bir çocuğu büyütür gibi bir süreç yaşanan, daha nice senelere...
    Tatlı diyelim tatlı konuşalım demişsiniz harika bir lezzetle, ellerinize sağlık.
    Çok çok sevgiler, güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  12. Bloğunun yeni yaşı kutlu olsun Işıl Ablacım. Hem de hoşgeldin :-) Tatlı da enfes görünüyor. Eminim Yağız bayılır :-)

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun Işıl abla,Allah acil şifa versin..
    Benimde 21 eylül 2007 idi yani yaşdaş bloglar:-)
    ilk tarifim&yazım şu linkteki idi nereden nereye işte nasip..

    http://mutfakhavlusu.blogspot.com/2007/09/sabahn-5inde_20.html

    İyi ki olmuş
    tanışmışız
    bir sürü şey öğrenmişiz vs vs
    her olay zıtlıklarıyla bize hissettirdiklerini sağlar işte bu da onlardan biri..

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe