13 Kasım 2013 Çarşamba

FERHAN, ÖZLEM ve GÜLESER İle MAKARON EĞİTİMİ



Bugünkü konuklarım ve öğrencilerim Samsun'dan gelen sevgili Ferhan (Lavanta Limon) ve arkadaşı Özlem Hanımdı.

Ferhan'ı bloğundan dolayı çok eskilerden beri tanıyordum. Ne zaman sayfasına ziyarete gitsem ilk olarak banner'indaki Lavanta tarlası beni mest ediyor, kendimi o lavanta tarlasında boylu boyunca uzanmış hayal ediyorum hep.

Tabii uzun yılların verdiği tecrübe ve merakla yaptığı birbirinden güzel yemekleri de takip ediyorum.
Samsun'da oturan Ferhancığım kızını ziyaret için İstanbul'a gelmişken benden de makaronun püf noktalarını ve sırrını öğrenmek istemiş.

Özlem hanım ise; Ferhan sayesinde tanıştığım,  kurumsal bir firmada çalıştığı halde pastacılığa, kurabiyeciliğe gönül vermiş evinde eğitimler veren,  2012 den beri CBO isimli bir blog sahibi olan genç bir hanım. Sohbetlerimiz sırasında kendisinin yerli ve yabancı çok tanınmış firma ve isimlerden eğitimler aldığını ve sürekli kendisini geliştirmek istediğini öğrendim. Yaptıklarını görünce bu işi çok severek ve büyük bir aşkla yaptığı belli oluyordu. Ben bu konuda daha fazla yazmaktansa "ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" diyorum ve Özlem Hanımın (CBO veya chiefbakeryofficer) sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum.
Ortak tutkusu mutfak ve pastacılık olan üç hanım mutfakta olunca ne olur? Yemek içmek üzerine bol bol sohbetler edilir, fikir alışverişlerinde bulunulur tabii bolca da fotoğraf çekilir. Fotoğraf konusu, ben hedefe kilitlendiğim için veya ev sahibi rolümden olsa gerek benim için ikinci planda kalsa da sağolsun arkadaşlarımın hatırlatmasıyla çekiliyor.
Ferhan ve Özlem'in tercihleri doğrultusunda çikolatalı, fıstıklı, yerfıstıklı, kahveli ve frambuazlı makaronlar yaptık bugün. Özlem Hanım aldığı krema sıkma teknikleri eğitimlerinden dolayı hiç zorluk çekmedi. Çok güzel makaronlar sıktılar.

Sevgili Ferhancığımı ve Özlemi, yaptıkları makaronları zevkle seyrederken fotoğraflamak ve çok memnun olarak ayrılmaları benim için çok büyük bir mutluluktu. Onları tanıdığım ve sohbet imkanı bulduğum için de ayrıca memnun oldum.
Geçtiğimiz pazar günü ise yine makaron yapımını merak eden kızımın meslektaşı sevgili Feryal Öğretmenin güzel kızı Güleser ile makaron yaptık. Yakında evlenecek olan Güleser de mutfağı çok seviyor, annesi gibi güzel yemekler yapmayı öğrenmek istiyor.  Onun da en büyük tutkusu pasta ve özellikle de makaron olunca Feryal Öğretmenle birlikte bize geldiler. Kızım meslektaşı ile sohbet ederken biz de Güleserle birlikte makaronlar yaptık. Bu fotoğrafta Güleser, Feryal Öğretmen ve benim kızım Duyguyu görüyorsunuz.
O gün de fotoğraf çekmek paketleme aşamasında aklıma gelince tabakta kalanlarla poz vermek zorunda kaldı Güleser de.
Sevgili Güleserciğim,  yakında kuracağın yuvanda size şimdiden sonsuz mutluluklar diliyorum. Böylesine meraklı, hevesli bir eşi olacağı için damat adayımız çok şanslı. Onu da tebrik ediyorum.

Bildiklerimi paylaşmak kadar ortak bir tutkunun birleştirdiği yeni dostlar kazanmak günün yorgunluğunu unutturuyor. Sizleri tanıdığım için ben çok mutlu oldum, umarım sizler de memnun olmuşsunuzdur.


7 yorum:

  1. Işıl'cığım senin gönlünün güzelliği evsahipliğin , harkulade macaronlar benim için çok güzel bir gün oldu :) her şey için çok teşekkür ederim Özlem le giderken yeniden buluşalım toplanalım diye sözleştik haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Ferhancığım,

    Ben de seni ve Özlemi tanımaktan ve birlikte üretmekten çok mutlu oldum.
    Tabii ki, bundan sonra da İstanbula gelişlerinde haberim olsun ve güzel sohbetlerimize devam edelim.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Işıl ablacım yine nasıl güzel bir gün geçirmişsiniz,kıskandım valla..Geçirdiğimiz günün tadı hala damağımda:]]Yine süper macaronlar yapılmış,hepinizin ellerine sağlık..Kızına bayıldım,kocaman öpüyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nurşenciğim,
    Evet, gerçekten de güzel bir gündü.
    Ama seninle geçirdiğimiz gün de benim için çok özeldi. Her zaman, her geldiğinde mutlaka haber ver ve görüşelim canım.
    Kızım da teşekkürlerini gönderiyor.
    Benden de kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Keske birgün vaktimiz olsa da biraraya gelebilsek..:( Eminim sohbetlerimiz bol sekerli olacaktir...:) Tipki senin bu sahane makaronlarin gibi.... Tipki benim ciceklerim gibi..:)

    YanıtlaSil
  6. Işıl'cım merhaba,
    Güzel yorumların beni çok mutlu etti, duygulandırdı... Sizin gibi tecrübeli bloggerlarla böyle keyfli bir gün geçirmek pek az insana nasip olur, gerçekten çok şanslı hissediyorum kendimi:) Güzel makaronların, sohbetin, ıspanaklı böreğin kısacası herşey çok ama çok güzeldi. Ne iyi etmişim de katılmışım aranıza, bundan sonra hep sizinleyim :) Ferhan'cığıma da bana bu fırsatı sunduğu için teşekkür etmeyi bir borç bilirim...

    YanıtlaSil
  7. Işılcım, ne keyifli zamanlar geçirdiğiniz çok belli oluyor.
    Bayıldım ama kıskanmadım da değil. Harikasınız.
    Bol öğrencili ve macaronlu günler diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe