11 Aralık 2013 Çarşamba

MAKARONDA İLK DURAK BİLKENT

Çok güzel ve dolu dolu geçen Ankara seyahatinden dün döndüm.

İki hafta önce Ankara'daki makaron eğitimlerine dair yaptığım duyuruya ilk olarak Bilkent Üniversitesi Pastacılık Kulübü yanıt vermiş, 30 Kasım- 1 Aralık tarihlerinde yaklaşık 80 kişiye eğitim vermeyi planladıklarını söylemiş ve benden  de makaron konusunda onlara yardımcı olmamı istemişlerdi.
Cumartesi ve Pazar olmak üzere günde 4'er seans olarak düşünülen bu eğitimler için beni seçmiş olmaları benim için çok mutluluk vericiydi. Ancak makaronun yapımı pek çok koşula bağlı olduğu için günlük seans sayısının 3 olarak düzenlenmesinin daha uygun olduğunda karar kıldık ve eğitimleri de o şekilde gerçekleştirdik.
Makaronu  seven, yapımını merak edip öğrenmek isteyen öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra Bilkent'te eğitim vereceğimi  kimseye duyurmamış olmama rağmen okulun pastacılık klübünün facebook sayfasını takip eden ve eğitimi benim vereceğimi öğrenip gelen, Ankaralı blogger arkadaşlarımın da katılmış olması beni daha da heyecanlandırdı ve de  mutlu etti. Herkese çok çok teşekkür ederim.
Eğitim için üniversitenin merkez yerleşkesindeki bir kafeyle (Speed Cafe) anlaşılmış ve genç arkadaşlarım  broşür bastırıp, gönderdiğim reçeteleri kitapçık haline getirmiş ve bir panoya da benim yaptığım makaronlardan oluşan bir kolaj hazırlamışlardı.






Mutfağın fiziki koşullarının makaron yapımına pek uygun olmamasına, alet eksikliğine ve üstelik eğitimin tam da öğrencilerin sınav dönemine denk gelmesine rağmen katılanların göstermiş oldukları yoğun ilgileriyle eğlenceli iki gün geçirdik.






Eğitimin başından itibaren bana destek veren Pastacılık Kulübü Yönetim kurulu üyelerinden başta Duran Özdoğan olmak üzere; Hale Erdem, Pelin Er, Pırıl Cantürk, Aykan Canbaz ve Nazlı Sönmez' e çok teşekkür ederim.



Ayrıca eğitimin gerçekleşmesinde bize mutfağını ve Cafesini açan  Speed Cafe'nin işletmecisi Metin Öztürk Bey'e ve bize fırını kullanmamız konusunda yardımcı olan  kafenin pasta ve tatlı bölüm sorumlusu Seymen Usta'ya, Ümit Usta'ya da çok teşekkür ederim.



 Sayfamı takip eden Ankara'da oturan  blogcu arkadaşlarımla tanışmak da çok hoş bir sürpriz oldu benim için. Makaronlarımızın kurumasını beklerken  bir yandan dinlenirken bir yandan da koyulaşan sohbetlerimizle birbirimizi tanıma fırsatı yakaladık. İyi ki gelmişsiniz sevgili arkadaşlarım. Sizleri tanıdığım için çok mutlu oldum.
Bir sonraki iletimde Ankaradaki diğer eğitimlerle karşınızda olana kadar  sevgiyle kalın.

5 yorum:

  1. Işıl ablacım yine harikalar yaratmışsınız..Ne kadar şanslı ögrenciler:))İnşallah en kısa zamanda Adanadada yaparız bü güzel etkinligi..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ah ışıl'cığım nasıl atlamışım senin Ankaraya gelişini.Şimdi okudumda perişan oldum.Hemde bilkentte benim yanımdaymıssın haberim olmamış..
    çok üzüldüm..sağlık olsun.Çok yogun olmamdan ötürü seni iyi takip edememeişim demekki...sevgiler sana ankaradan..

    YanıtlaSil
  3. Büyüksün Üstadım...

    YanıtlaSil
  4. Işılcım, harikasın.
    Yorucu ama bir o kadar keyifli zaman olmuş:))
    Devamını gönülden dilerim, çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Işolcım tebrik ederim. Ankaralı genç arkadaşlar ne kadar şanslılar üstattan öğrendiler macaronu, çok sevgiler, iyi seneler

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe