25 Kasım 2007 Pazar

SÜRPRİZ DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ VE PASTASI



Birtanem, canım kızımın doğum günüydü bugün. Yıllar nasıl da su gibi akıp gitmişti, sanki daha dün gibiydi onu ilk kucağıma aldığım, kokladığım gün. O şimdi kocaman, sevgi dolu yürekli, saf, masum bir genç kız olarak dün olduğu gibi bugün de yaşam kaynağım olmaya devam ediyor. Güzel kızım, senin ve kardeşinin varlığıyla çok mutlu olduk, anne baba olmanın ne demek olduğunu anladık.

Sizleri öpüp, koklarken, sizlerle konuşurken o sohbetlere doyamayan, duygularını kağıda dökmekteki yeteneksizliğinin sözcüklerin yetersiz geldiğine inanan anneniz olarak yaşamı dolu dolu, bütün renkleri ve güzellikleriyle yaşayabilmeniz, bol bol sevmeniz ve sevilmeniz dileklerimle...

Evet pasta değil ama kızımın arkadaşlarını ondan habersizce eve davet ederek ona doğum günü yapmam kızım için büyük sürpriz oldu. Kızım doğum gününün aile içinde küçük bir kutlama ile yapılacağını düşünüyor, pasta için de düşündüğüm süslemelere itiraz edip, anneciğim kendini yorma, nasıl olsa kimse gelmeyecek basit bir pasta ile yetinelim diyordu. Ancak ısrarlarıma daha fazla karşı koymayarak beni kendi halime bıraktı, sonunda nasıl istersen öyle yap dedi.

Bugün ona sürpriz yaparak doğumgününe gelen arkadaşlarıyla sarılıp kucaklaşmaları unutulacak cinsten değildi. Kızım çok şaşırdı ve onları görünce çok mutlu oldu. Onu bu mutlu gününde yalnız bırakmayan arkadaşlarına ben de çok teşekkür ederim.

Gelelim pastaya; Bizim evde en çok çikolatalı pastalar sevildiği için içini çikolatalı, fındık krokanlı ve vişneli olarak hazırlayıp üzerini de şeker hamuru ile kaplayıp Acemi Şef'in bir pastasından ilham aldığım çiçek buketi ile süsledim.

Ayrıca bu pastayı Kaynana Çatlatan tarifler adı altındaki etkinliği de düşünerek hazırladım. Yiyen misafirlerimiz beğendiklerini söylediler. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Pastanın yapılışı

MALZEMELER

1) 4 adet 23cm çapında çikolatalı pandispanya katı
2) 500 gr.bitter kuvertür çikolata
3) 500 gr. krema
4) 1 paket creme ole
5) 2 su bardağı süt
6) 2 su bardağı fındık krokan
7) 1 su bardağı vişne
8) 750 gr kadar şeker hamuru

Daha önce hazırlayıp pişirdiğim pandispanya katlarını badem aroması da kattığım vişne suyu ile hafif ıslatarak işe başladım. 500 gr kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp içine küçük parçalara böldüğüm çikolataları atıp karıştırarak erimelerini sağladım. Bu kremayı biraz soğuttuktan sonra ilk katın üzerine bir kısmını yaydım ve üzerine fındık krokanın yarısını serpiştirdim. İkinci pandispanyayı üzerine koyup bunun da üzerine 2 su bardağı süt ile hazırladiğim creme oleyi yayıp üzerine suları süzülmüş vişne tanelerini yerleştirip üçüncü katı koydum. Bu kata da çikolatalı ganaj sürüp kalan fındık krokanları yaydım ve en son dördüncü katı da koyduktan sonra pastanın her tarafını ince bir tabaka halinde ganajla kapladım. Şeker hamuru ile kaplarken pastanın iyice soğumuş olması gerektiği için bu işlemleri bir gün önceden hazırladım. Ertesi gün yani bugün de şeker hamuru ile kaplayıp süslemelerimi yerleştirdim. Süleme kısmını Acemi Şef sevgili Esra'dan aldığım ilhamla yaptığımı söylemiştim Esra bloğunda görüntülü olarak çok güzel olarak anlattığı için onun bloğunu ziyaret etmenizi öneririm.

Pastanın süslemesi dışında yine Esra'nın yaptığı kirpi kurabiyeler de doğum günümüzü süsledi.
Şekilleri Esra'nınkiler kadar başarılı olmasa da bizler çok sevdik bu kurabiyeleri. Bu güzel kirpicikleri bizlerle tanıştırdığın için sana da çok teşekkür ederim sevgili Esra.
Doğum günümüzde yapılan mercimek köftesi, zeytinyağlı lahana ve yaprak sarma için de canım anneciğime teşekkür ederim.

20 yorum:

  1. Pasta çok şık ellerinize sağlık.

    Kızınıza sizlerle birlikte uzun sahlıklı huzurlu ömürler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Işıl Ablacığım elinize sağlık. Kızınıza sağlıklı, uzuuuunn, mutluuuu ve başarılı yeni yaşlar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Lütfen Esra için Kevgir’de yer almak istiyorsanız alttaki yazıyı okuyun ve tercihinizi yorumla belirtmek için Selen‘i ziyaret edin. Teşekkürler.

    Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.

    Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.


    Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.

    Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.

    Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.


    ÇORBALAR
    1) Yayla çorbası


    ANA YEMEKLER
    1) Kuzu tandır
    2) Kuzu haşlama
    3) Hamburger
    4) Biber dolması
    5) Kabak dolması
    6) Lahana Sarması
    7) Yoğurtlu Köfte
    8) Hasanpaşa köftesi
    9) Fırında karışık kızartma
    10) Paşa kebabı
    11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
    12) Yufkada tavuk
    13) Patatesli tavuk
    14) Mantarlı tavuk
    15) Kıymalı patlıcan
    16) İçli köfte
    17) Karnıyarık
    18) Tavuk köfte ve patates püresi
    19) Köfte çeliği
    20) Köfte kebabı
    21) Poşette köfte
    22) Et sote
    23) Shoarma
    24) Rulo köfte
    25) Poşette tavuk
    26) Kıymalı patlıcan
    27) Tavuk pane
    28) Patlıcan Kebabı

    SALATALAR
    1) Basit kumpir

    MAKARNALAR
    1) Tavuklu makarna
    2) Köfte ve makarna
    3) Kıymalı makarna

    PİLAVLAR
    1) Bulgur pilavı ve cacık
    2) Tavuklu erişte pilavı
    3) Bulgur pilavı
    4) Tavuklu pilav

    BÖREKLER
    1) Kıymalı patatesli börek
    2) Kol böreği
    3) Peynirli kızartma börek
    4) Etli börek
    5) Köfteli börek
    6) Rulo börek
    7) Bohça böreği
    8) Sultan kebabı (böreği)
    9) Tandır böreği (gözleme)
    10) Rulo patatesli börek

    EKMEKLER
    1) Brioche (Fransız ekmeği)


    HAMUR İŞLERİ
    1) Peynirli pamuk poğaça
    2) Trabzon kıymalısı
    3) Şekerpare
    4) Hazır yufkadan baklava
    5) Minik pizza
    6) Minik kıymalı pide
    7) Et burger
    8) Açma
    9) Krep parizyen
    10) Pizza
    11) Zeytinli Rulo
    12) Patates mücver
    13) Mayalı poğaça
    14) Haşhaşlı çörek

    KEK VE MUFFINLER
    1) Cevizli ve üzümlü kek
    2) Browni muffin
    3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
    4) Peynirli ve Zeytinli muffin
    5) Muzlu muffin
    6) Çikolatalı ve kremalı muffin
    7) Browni
    8) Kekstra
    9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
    10) Sucuklu muffin
    11) Reçelli kek
    12) Zeytinli muffin
    13) Cheesecake, prens ve prenses
    14) Krem karamelli kek
    15) Muçari
    16) Kuru meyveli muffin
    17) Çikolatalı muffin
    18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
    19) Kayısılı kek
    20) Kremole tart
    21) Kirazlı muffin
    22) Çilekli kek

    KURABİYELER
    1) Fındıklı kurabiye
    2) Elmalı tart
    3) Fındık ezmeli kurabiye
    4) Fındıklı tartoletler
    5) Marmelatlı kurabiye


    PASTALAR
    1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
    2) Elmalı pasta
    3) Çikolata Muslu tart
    4) Çikolatalı pasta
    5) Cheesecake
    6) Şeker hamurlu pasta
    7) Çikolatalı parfe
    8) Yaş pasta
    9) Basit elmalı pasta
    10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
    11) Kremalı ıslak kek

    YanıtlaSil
  4. Isil'cigim, Hersey cok guzel, masa, pasta. Ellerine sgalik, kiziniz da nice uzun saglikli yillar diliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Işıl merhaba,
    Seçimlerin alınmış malesef. İstersen listeyi bekleyip tekrar seçebilirsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Işıl, kızının yeni yaşı kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu, başarılı nice doğum günleri kutlayın inşallah.

    Sevgiyle,
    Nane Limon

    YanıtlaSil
  7. Isılcım,
    ne mutlu ki böyle güzel bir ailen var :) Hep birlikte saglıklı,mutlu, huzurlu nice yıllar diliyorum.
    Bu arada ayva tatlısını yaptım. Hayatımda yediğim en güzel ayva tatlısıydı. Esim de ben de bayıldık...Bloguma da fotografını koydum. Ama tarif için sana yönlendirdim...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sofra ve pasta enfes görünüyor..Ellerine sağlık Işılcım..Yeni yaşın kutlu , mutlu ve süprizlerle dolu olsun Duygucum..Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Kizina saglikli zun ömürler dilerim nice mutlu yilara.pastasi harika olmus eline saglik,masadaki hersey birbirinden nefis olmus.

    YanıtlaSil
  10. Neslihan'cığım, pastalarda senin kadar başarılı olamasam da beğenmene sevindim.
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Aysel'ciğim,
    Çok teşekkür ederim, sağol güzel kardeşim.

    Aybike'ciğim,
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Ben de herkese evlatlarıyla birlikte sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum.
    Benden de sevgiler canım,


    Selen'ciğim,
    Bugün bloğuna girip baktığımda Esracığın bütün tariflerinin alınmış olduğunu gördüm. Sağlık olsun, bende onun bir tarifini yapıp bloğumda yayınlamayı düşünüyorum. Çabalarınız ve emekleriniz için sağolun.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  11. Nice mutlu yıllar diliyorum. Hep böyle güzel sofralarda neşe ile kutlanması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  12. Münevver'ciğim,
    Sağol, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Şu son yaşanan olaylar bizlere bir kez daha gösterdi ki herşey sağlıkla oluyor.
    Ben de sana oğulcuklarınla beraber sağlıklı, mutlu, uzun ömürler dilerim.
    Sevgilerimle,

    Beyza'cığım,
    Yorumunu okuyunca hemen seni ziyarete geldim. Çok güzel olmuş ayva tatlın.Beğenmenize çok sevindim canım. Fırına sürmekle de çok iyi yapmışsın. Ara sıra ben de son aşamasında fırına koyuyorum ancak sürekli kontrol etmek gerekiyor, yoksa köpükler taşıp fırının içini mahvediyor.
    Senin de ellerine sağlık, afiyet olsun. Kızımın doğum günü dileklerin için de çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. Burçinim,
    Sağol canım, sen gel sana da böyle pastalar (yok yok salatalar) yapayım.Kilolar yüzünden evde pasta yapmaya bir süre ara verme kararı aldık. İster o arada gel, istersen tekrar pasta yapmaya başladığım zaman.
    O güzel, içten dileklerin için Duygu'da çok teşekkür ediyor.
    Ben de sana Ardişko ile uzun, sağlıklı, mutlu yıllar dilerim canım.
    Seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Bahar,
    Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, sağol
    Pastayı beğenmene çok memnun oldum
    Sevgilerimle,

    Burçin'ciğim,
    Sağol canım, evet herkes için çok güzel bir dilekte bulunmuşsun.Kızım çok mutluydu o gün. Sürpriz olması onun heyecanını daha çok artırmıştı.
    Bende herkesin sadece doğum günlerinde değil herzaman mutlu, sağlıklı ömürler sürmesini dilerim.
    Çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Kızınızın doğum günü kutlu olsun. Sofrada pastada enfes görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. masa çok güzel hazırlanmış tabi pastada Allah hayırlı uzun ömürler versin sevdiklerinizle beraber

    YanıtlaSil
  17. slm
    pasta çok güzel olmuş.hem göze hem mideye hitap ediyor.elinize sağlık.
    kızınızında doğumgününü kutlarım.
    birlikte nice yıllara inşallah

    YanıtlaSil
  18. Pasta mükemmel.Elinize sağlık.Hayırlı uzun ömür diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Kızınıza mutlu nice yıllar diliyorum, pastası da çok şık ve kibar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Işıl Hanım güzel sözlerinizden dolayı ne kadar mahcup olduğumu anlatamam. Beğenip de yapmaya değer bulmanız benim için çok gurur verici. Sağolun...

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe