12 Şubat 2008 Salı

BLOGCULAR BULUŞMASI VE TEŞEKKÜR


Sihirli Kepçe'nin sahibi sevgili Feyza'cığımın daveti üzerine gerçekleşen cumartesi günkü buluşmamız çok güzel ve anlamlıydı. Birkaç yıl önce olsa sanal arkadaşlıkların böylesine birbirlerine yakın olabileceğine, acı tatlı birçok şeyin paylaşılabileceğine inanmak benim için çok zordu. Sanki sanal alemde tanışmamışız da yıllardır birbirini tanıyan arkadaşlar gibiydik. "Arkadaşlar gibiydik" diyorum, çünkü; neşeleri, esprileri ve kahkahalarıyla ben de kendimi onların yaşlarında hissediverdim. Çok sevdim onları. Gelemeyen arkadaşlar görsünler diye poz poz fotoğraflar çekildi, yenildi, içildi, sohbet edildi. Tabii ki konumuz yine yemek içmek ağırlıklıydı.

Gönül isterdi ki, bu güzel günde diğer blogcu arkadaşlar da yanımızda olsun. Ümit ederim bundan sonraki toplantıya daha çok blogcu arkadaşımız katılır da onlarla da tanışma şansını yakalarız. Gelen arkadaşlarım Feyza, Nilay, Gönül, Ferah, Hande ve Didem'e bu güzel gün için çok teşekkür ederim.

O günle ilgili fotoğraf yayınlamıyorum. Tatil dolayısıyla Fransa'ya giden oğlum kamerayı da yanında götürdüğü için resim çekemedim. (Bu konuda katılan arkadaşların bloğunu ziyaret etmenizi öneririm) Ancak ben de bu gönderiye oğlumun Paris'te çektiği bir kaç kare ve gelirken aldıklarının fotoğrafları eşlik etsin diye düşündüm.
Kerem'ciğimi iki hafta boyunca Paris'te oturan arkadaşlarımız Pembe ve İsmet Bey ile oğulları Şahin ve Serkan evlerinde misafir ettiler.(Hani şu Türk Bayraklı pastayı yapıp resimlerini bana gönderen Serkan; 17 yaşında) Sabahları Pembe Teyzesinin hazırladığı anlata anlata bitiremediği o enfes kahvaltıdan sonra derse, oradan da Paris'in görmediği müze ve sanatsal her bir köşesini gezen oğlum ilk kez tek başına yaptığı bu seyahatten çok memnun olarak döndü.

Sevgili Pembe'ciğimin oğlumu evinde ağırladığı yetmiyormuş gibi Kerem'e sipariş ettiğim çikolata, krem fresh, yoğunlaştırılmış konsantre süt gibi Türkiye'de bulunmayan malzemeleri alıp göndererek beni çok mahcup etti.

Pembe'ciğim, Kerem'e gösterdiğin yakınlık ve misafirperverlik; Serkan'cığım senin de kardeşliğin için çok teşekkür ederim. Yazın geldiğinizde bizler de sizleri ağırlamaktan çok mutlu oluruz.

Sevgili oğlum gelirken annesi bir de başka bir ülkede hatta menşeinde yapılan makaronlardan da yesin diye dünyaca çok meşhur olan bir mağazadan alıp getirdiği kutu ile beni ve evdekileri çok mutlu etti. Makaronların olduğu kutu valizinde biraz ezildiğinden makaronlarda ufak tefek kırılmalar olsa da tatları çok çok güzeldi. Vişneli, frambuazlı, böğürtlenli, karamelli, çikolatalı... Hepsinden birer ikişer almış ki tadlarına bakıp evde de yapabileyim diye. Hepsini severek bir çırpıda yedik. En çok beğendiklerimiz ise karamelli ve böğürtlenli olanlardı.
Yerken de Bizim Pastane sahibi sevgili Zinnur'cuğumun kulaklarını çınlattık. Yanlış hatırlamıyorsam Zinnur bir gönderisinde farklı makaronlar yapmak istediğini yazmıştı. O makaronları heyecanla beklediğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Tabii ben de bu arada Zinnur'dan aldığım ilhamla ve temel tarifinden yola çıkarak yeni denemeler yaptığımda bunları sizlerle paylaşacağım.

Bu arada unutmadan şunu da söylemek istiyorum. Toplantıya katılan arkadaşlarım benden makaron ustası diye söz etmişler. Bu sözlere başta makaron olmak üzere yaptığı ve sunduğu çok emek ve sabır isteyen sofistike ve enfes pastalarıyla 3 yıldır bu camiada olan zevkli arkadaşım Zinnur'un layık olduğunu düşünüyorum.

Ama yine de arkadaşlarımın benden bu şekilde bahsetmeleri ruhuma iyi geldi.

32 yorum:

  1. Canım Işıl'ım öncelikle gözün aydın yakışıklı oğluşun sağsalim geldiği için :)) Üstelik neler neler getirmiş anneciğine :))
    Ohhh bizim yerimizede yemişsinizdir inşallah...Valla etek fırfır hepiciği süper bir görüntü..Ahdettik inşallah benim gelinciğimle yapıcaz makaron, sonra senden not istiycez :))) Bakalım eli sıkı bir öğretmenmisin :)))
    Işılcım benim, seni tanıdığım için gerçekten çok ama çok mutluyum...Işıl ışıl gülüşünle ve hoş sohbetinle iyiki o masada vardın..Sık sık tekrar ederiz inşallah bu buluşmalara..Seni ve pırıl pırıl yetiştirdiğin (maşallah diyem hemen) iki kuzunu öpüyorum, eniştemede hürmetler..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Isil'cigim, ne guzel etmis de toplanmissiniz! Dilerim ki, ilerde daha da buyuk organizasyonlarla, yine bir araya gelmesi mumkun olur blogcu arkadaslarin.

    Bu arada benimle ilgili olarak yazdigin nazik sozler icin cok tesekkur ederim. Gerci son yap(ama)digim makaronlari gorsen, bana ustalik filan yakistirmazdin. Yasadigim makaron facialarindan sonra, her turlu ustalik iddiasindan feragat etmis bulunuyorum. Bu arada sana makaron ustasi diyen arkadaslarimiza da yuzde yuz hak veriyorum. Gercekten bu konuda aramizda en tecrubeli sen oldun sanirim.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. sevgili ışıl ablacım ne güzel oğluna kavuşmuşsun gözünaydın.
    macaronlar harika görünüyor canım çekti bende ilk fırsatta denemek istiyorum.size afiyetolsun.tekrar görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. Işıl Ablacım,
    Olsun sen yine de bizim makaron kraliçemizsin :)Bir çırpıda nasıl da güzel püf noktalarını sıraladın..Tabiki Zinnur'u da unutmamak gerek, onunkiler bir harika zaten ...
    Biz de o kadar memnun oldukki seninle tanıştığımıza..Ne kadar tatlı,hoş sohbet ismin gibi Işıl ışılsın..Oğluşuna da kavuştuğuna çok memnun oldum..Bu arada ben sana buluşma resimlerinden göndermiştim email adresine ama gözden kaçırdın herhalde...
    Öpüyorum kucak dolusu sımsıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Işılcığım öncelikle gözün aydın diyorum. Bu güzel görüntüleri (tabi özellikle makaron) paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Umarım bir gün gidemeyenler de oralara gidebilir ve olayı yernde inceleme fırsatı yakalayabilirler. :))
    Sevgiler kocaman,

    YanıtlaSil
  6. Işıl'cığımmm,
    Gözün aydın, oğulcuğuna kavuşmuşsun:)) Ne kadar da güzel hediyelerle gelmiş:)
    Canım, seni tanıdığım için gerçekten çok mutlu oldum, umarım dostluğumuz daim olur.....
    Kocaman öpücükler,
    Sevgilerrrr.....

    YanıtlaSil
  7. Makaron kraliçemmmm,
    Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Işıl ne kadar zarifsin, ben de o toplantıda olup seni ve diğer arkadaşları tanımayı çok isterdim
    Uzaklardan gelen cicilerini güle güle kullan :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Işıl'cığım,
    Buluşmanıza ben de çok sevindim. Pek iyi ettiniz, daha nice buluşma gerçekleşsin, hatta bir gün ben de katılayım aranıza. Bu makaronlarla benim de bir anım var, bir arkadaşım sipariş etmişti, ona getireceğim. Gittim o meşhur yere (bilmem seninkiler de aynı yerden mi) ama önceki gün yediğim bir şey dokunmuş olmalı, nasıl midem bulanıyor. Sırada bekliyorum ama feci haldeyim. Neredeyse vazgeçiyordum ama dayandım, getirdim makaronlarını. Sonraki 5 gün hasta yattım (eve dönünce yani). Üzerinden 15 yıl geçti, unutmam o halimi.

    YanıtlaSil
  10. ay siz harikasiniz ya kavusmalar bulusmalar yeni tadlar shbetler hayran kaldim accikta kiskandim :)

    YanıtlaSil
  11. slm ışıl ablacım
    tarhanalı ıspanak çok güzel oluyor.tarhanasız hiç yapmayız biz.ekşimside olmuyor az koyuyoruz çünki.tavsiye ederim.sevgililer günün kutluolsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Işılcım,
    Sevgililer günün kutlu olsun..Kocaman öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar iyi olmusta arkadaslarla bulusmussunuz,diger arkadaslarimin sitelerinde bulusmanizi keyifle okudum.Oglun da Benim de gidip gördügüm ve cok begendigim sehir olan Paristen harika seyler getirmis,afiyetler olsun.Sevgililer günün kutlu olsun canim.

    YanıtlaSil
  14. Işıl Hanım ne kadar gıpta ettiğimi anlatamam. Orada olsaydım kesin gelirdim ama belki yaza kısmet olur ne dersiniz? Sayfanıza girmeyeli çok uzun olmuş itiraf edeyim; o kadar güzel şeyler yapmışsınız ve yazmışsınız ki tek tek okumadan edemedim. Badem ezmesinde kaldı aklım bir de daha önce hiç öyle bir karnıbahar da görmemiştim bugün ne çok şey gördüm okudum sizden. Ben de düzenimi ancak oturttuğumdan affedin, daha sık görüşmek dileğiyle. Sevgiler, Esra

    YanıtlaSil
  15. Ne mutlu ki böyle bir imkan bulup tanışabildiniz. Vallahi sizleri kıskandım.Keşke bende orada olabilseydim diye. İnşallah birgün bende katılabilirim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Feyza'cığım,
    Teşekkür ederim canım. Bütün ayrılıklar böyle gezmek için, kısa süreli olsun.
    Bu makaronlar benim imalatım geğil yalnız, aman yanlış anlama olmasın. Böyle makaronlar yapabilsem kendimi çok mutlu hissedeceğim. İnşallah bir gün bu pürüzsüzlükte olanları da yapabilirim.
    Makaronlarınızı bloğunuzda sergileyeceğiniz günleri heyecanla bekliyoruz canım.
    Çok mutlu oldum bende sizleri tanıdığıma neşeli arkadaşlarım.

    Benden de sizlere sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. Zinnur'cuğum,
    İnşallah bu yaza çok büyük bir organizasyon yaparız da yurt dışında, İstanbul dışında oturan arkadaşlarımızla da tanışırız.
    Seni ve diğer arkadaşları tanımaktan çok mutlu olurum.

    Her zamanki inceliğin ve iltifatların için teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. Hande'ciğim,

    Sağol canım. Makaronlar biraz nazlı kurabiyeler ancak yapımı bana çok eğlenceli gelmeye de başladı. Her seferinde adrenalinim yükseliyor. Hah! bu oldu, bu olmadı diye bir hayli heyecan çekiyorum. Ama ne gam! Çünkü istenilen başarı görüntü olarak sağlanamasa bile tadları yine enfes. O nedenle denemeni tavsiye ederim.

    Görüşmek üzere,
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  19. Nilay'cığım,

    Zinnur'dan sonra Burçin'in yaptığı makaronların yanında benimkiler hiç kalır. Sezar'ın hakkı Sezar'a!
    Ama yine de çok teşekkür ederim canım.

    Oğlumla ilgili dileklerin için de teşekkür ederim. Arada bir böyle ayrılıklar güzel oluyor, özleşiyoruz, sorumluluklarını daha iyi öğreniyorlar, kendi başlarına yetebilmenin tadına varıyorlar.Onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah sizin evlatlarınız da büyüdüklerinde
    sizlere bu duyguları yaşatırlar.
    Ben de iyi ki gelmişim o toplantıya da sizin gibi güzel, neşeli, şen arkadaşlarım olmuş diyorum.
    Evet! resimler gözümden kaçmış, bu nedenle kusuruma bakma olur mu?

    Bende seni çok öpüyorum güzel kardeşim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  20. Burçin'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım.
    Senin de dediğin gibi, inşallah herkes birgün oralara gidip, inceleme fırsatını yakalar.
    Ben de sizler gibi bildiğim ve gördüğüm güzel şeyleri paylaşmaktan büyük zevk alıyorum.Bu tür paylaşımların güzel dostluklara dönüşmesi için aracı olması da ayrıca mutluluk veriyor.

    Benden de sana kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Didem'ciğim,

    Sağol güzel, zevkli, zarif arkadaşım.Ben de seni tanıdığım için çok mutlu oldum.
    Sağlığına dikkat et olur mu?

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  22. Burcu'cuğum,

    İnşallah yaza çok kocaman bir parti tertipleriz de görüşüp tanışırız. Ben de çok istiyorum seninle tanışmayı canım.
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  23. Tijen'ciğim,

    Ama senin gibi duayenlerimiz, gurmelerimiz olmayınca hep bir yanımız eksik kalıyor. İnşallah yaza herkesin tatile İstanbul'a geldiği bir dönemde büyük bir toplantı tertipleriz.Kimbilir nasıl güzel olur değil mi?

    Bu makaronları oğlum Fransa'dan getirmişti ve tatları çok güzeldi.
    Tahmin edebiliyorum aldığın yeri, onlarınkileri ben de hiç beğenmemiştim. Sende böyle kötü bir anı bırakmalarına üzüldüm.
    Görüştüğümüzde yapar getiririm bir de onların tadına bakarsın, belki fikrin değişir.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  24. Nihan'cığım,

    Kıskanma canım. İnşallah yaza sen geldiğinde de toplanırız.

    Çok öpüyorum seni

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Hande'ciğim,

    Senin de sevgililer günün kutlu olsun canım.

    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  26. Hande'ciğim,

    Senin de sevgililer günün kutlu olsun canım.

    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  27. Nilay'cığım,

    Canım senin de sevgililer günün kutlu olsun.Eşinle birlikte nice mutlu seneler dilerim.

    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  28. Feyza'cığım,

    Güzel, tatlı görümce. Senin de sevgililer günün kutlu olsun canım.

    Çok öpüyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  29. Senem'ciğim,

    Çok güzel ve eğlenceli bir gündü gerçekten de. Nilay'ın ve Feyza'nın olduğu her yerde bol kahkaha var.
    İnşallah bir dahaki toplantıya katılım daha çok olur.
    Senin de sevgililer günün kutlu olsun canım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  30. Esra'cığım,

    İnşallah yaza geldiğinde görüşürüz canım.

    Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.Affetmek ne demek, biz seni hep takdir ediyoruz.
    Yeni bir ülke, farklı insanlar, en önemlisi de sana bunları unutturacak alet edavat yok. Ve sen bunlara rağmen çok güzel şeyler yapıyorsun.Tebrik ediyorum ve malzemelerine bir an evvel kavuşmanı diliyorum.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  31. Makaron kraliçesi gözün aydın:)

    YanıtlaSil
  32. Işıl hanımcığım son günlerin yoğunluğundan blogları gezmey fırsat bulamadım kusura bakma, ziyaretim gecikti. Öncelikle gözün aydın diyorum oğlun için. Ne kadar da güzel şeyler getirmiş. makaronların rengi çok hoşuma gitti. Benim de hayalimde hep renkli renkli makaronlar yapmak var ama hala elim gitmiyor nedense :).
    Ben de seninle tanıştığıma memnun oldum. Böylesine tatlı bir bayanla tanışmak çok güzeldi. En yakın zamanda tekrar görüşmek üzere. Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe