4 Ocak 2013 Cuma

ŞİRİN MACARONLAR

2013'ün bu ilk günlerinde  yeni yıl mesajıyla beraber bir de tarif vermeyi planlamıştım. Ancak evdeki hesap misali oldu ve bir arkadaşımın isteği ile torununa yapmış olduğum bu şirin hayvancık makaronlar önceliği kaptılar. Lütfen tarif bekleyen arkadaşlarım darılmasınlar ama en kısa zamanda yeni yıla tatlı bir başlangıç olsun diye bir tatlı tarifi paylaşacağım.
Sayfamı yakından takip edenler belki de sıkılmış olabilirler fakat son zamanlarda bizim evde en sık yapılan şeyler bu makaronlar.  
 Söz konusu çocuk doğum günü olunca farklı neler olabilir diye düşündüğümde, boya içermeyen, tamamen doğal malzemelerle yaptığım makaronları çocuklar rahatça tüketebilsinler diye granül kahve, sade ve çikolatalılardan bir aranjman hazırladım. Hayvan modellerini  çalışırken üzerine şeker hamurundan yapmış olduğum ağız, göz ve kulaklar çıkarılınca anneler gönül rahatlığıyla çocuklarına yedirebilirler.

 Gıda boyası kullanmadan da neler yapabileceğim konusunda biraz kafa yorunca da ortaya bu ebruli desenli ve sade-çikolatalı malzemelerden de bunlar çıktı ortaya.
 Ara kremalarında ahududu, beyaz çikolatalı ganaj, bitter çikolatalı ganaj ve dulce de leche kullandım. Kahveli makaronlara dulce de leche çok yakıştı. Dulce de lechenin aşırı tatlılığı kahve aromasıyla dengelendi diyebilirim.
 2013 yılının herkese sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyor tüm dostalarımın, arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum. 
Bu aralar yoğunluğumdan dolayı siz blogcu arkadaşlarımı ziyaret edemiyorum. Beni anlayışla karşılayacağınızı düşünüp en kısa zamanda görüşme dileklerimle afiyet ve sağlıkla kalın.

14 yorum:

  1. Işılcığım seni takip ederken sıkılmak ne kelime !!!
    Bu harkulade bir aşama olmuş..
    ben daha daha da ilerletmenden yanayım..sana has ! sana özel kalmalı !

    hayranlıkla takipteyim..

    İYİ SENELER CANIM....
    SEVGİLER
    :))

    YanıtlaSil
  2. Işılcım, macarondan kim bıkar? Bayılıyorum sayfanızı izlemeye ve ürettiğiniz bir birinden sempatik ve muntazam şekilleri olan macaronlara...
    Devam ediniz, tabii ki çok merakla da diğer tarifleri bekliyorum.
    Mutlu yıllar, çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bu güzelliklere bakarken sıkılınır mııı?
    Sadece ben de yapmak istiyorummmm ve de yemek istiyorummmm denir:)
    Muhteşemler,ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle mutlu yıllar...

    Ayrıca alttaki mantarlı köftede de gözüm kaldı:)

    YanıtlaSil
  4. Harikalar, bıkmak mümkün değil ki macarondan. Çok sevimli görünüyorlar. Doğal malzemelerle yapılmış olması da çok daha güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok şekerler yaa.insan kıyıp yiyemez bunları.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ayyyy ben bunları ye rim, yeee riiimmmmmmmm. Ne şirin olmuşlar böyleee. Gözlerime inananmadım. Yaratıcılığın aşmıi hali..... Tütüüüüüütüüüü!!!!!! Allah nazarlardan saklasınnn

    YanıtlaSil
  7. Siz aşmışsınız artık makaron olayını. Ben normal şekilde bile yapmayı beceremiyorum, siz neler neler yapıyorsunuz. Hayranlıkla takibinizdeyim. Ellerinize sağlık..

    (pişirme konusunda püf noktanız var mı? sakıncası yoksa. benimkiler fırında sönüyor şekil almıyor)

    YanıtlaSil
  8. Öğrencilerimden bloğuna bakanlar var. Kötü örnek oluyorsun. :) "Hocaaam ne zaman makaron getiriyorsunuz?" diye sorup duruyorlar. Ders işleyemez hale gelirsem seni çağırırım ona göre ;)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili arkadaşlarım,

    Güzel sözleriniz, övgüleriniz ve destekleyici yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

    Ben de sizleri tanıdığım, sizler gibi dostalrım olduğu için çok mutluyum.

    Hepinize sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hülya hanım,

    Ben 170 derecede alt üst konumunda pişiriyorum.
    Haliyle bir miktar çökme oluyor. Benimkiler de fırında pişme esnasında çok daha kabarık oluyor ama fırından çıkınca o kabarıklık aynen kalmıyor. Bu çok anormal bir durum değil. Tabi ne kadar indiğine bağlı.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Işı^'cığım makaronları görünce gözlerime inanamadım.çok başarılı bir çalışma olmuş seni tebrik ediyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım ben bunlara Işıl Ablacığım ya. Aşmışsın resmen. Çok güzeller çok

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,ellerinize sağlık macaronlar muhteşem..Gözlerimi alamadım.Bende sizden ders almak isterim.Benimkiler bu kadar güzel olmuyor.Keyifli bloğunuzu takibe aldım,banada beklerim.www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe