27 Ocak 2008 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ (COCO) KEK


Bloğumu takip eden arkadaşlarım benim hindistan cevizini çok sevdiğimi anlamışlardır diye düşünüyorum. Daha önce yaptığım coco'lar, benim uydurmam olan hindistan cevizli makaronlar ve şimdi de ilk kez 2 yıl önce PORTAKAL AĞACI Hatice'nin; onun da TARİF DEFTERİ FORUM'dan aldığı YEŞİL KİVİ Seçil'in tarifi olan; o günden beri çok sık yaptığım hindistan cevizli kek. Keklerin yapımı kurabiyelere göre her zaman hem daha kolay, hem daha kısa sürede yapılabildiği, hem de daha az yağ kullanılabildiği için hep favorilerimden olmuşlardır.

Çok yoğun hindistan cevizi kokusu ve yumuşacık dokusuyla yiyen herkesin beğenisini kazanan bu keki sizlerle paylaşmaya (her ne kadar malzemeleri ve yapımı ezberimde olsa da akrabalarımdan gelen istek üzerine), bloğuma koymaya karar verdim. Umarım sizler de beğenirsiniz. Sevgili Hatice'ye de beni bu güzel kek ile tanıştırdığı için çok teşekkür ederim.

Unutmadan şunu da söylemek istiyorum. Pastaları kekleri yaparken genellikle meyvelerin, kuruyemişlerin doğal tatlarının, aromalarının yeterli olacağını düşünüyorum. Ancak, bu keke ekstra olarak ilave ettiğim hindistan cevizi şurubu kekin aromasının daha yoğun olmasına sebep oluyor.

Malzemeler:
1) 4 yumurta (sarılarıyla akları ayrılacak.)
2) 150 gr. oda sıcaklığında margarin (ben tereyağı kullanıyorum.)
3) 1. 5 su bardağı şeker
4) 1. 5 su bardağı süt
5) 2 su bardağı hindistan cevizi
6) 3 su bardağı un
7) 1 çay kaşığı tuz
8) 1 paket kabartma tozu
9) 1 paket vanilya
10) 2 çorba kaşığı hindistan cevizi şurubu (benim ilavem)
Yapılışı
Öncelikle mikserin uçları temizken çırpma kabına yumurta aklarını kırıp tuzu ekleyerek kar haline gelene dek çırpın. Sonra hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çok karıştırmadan, köpüklerini indirmeden bu işlemi yapmanız gerekir.
Bu karışım bir kenarda beklerken başka bir kaba margarinle şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Sonra teker teker yumurta sarılarını ekleyin. İyice karışınca sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
İlk hazırladığınız karışımı ikincisine iki aşamada ilave edip katlama tekniğiyle karıştırın. Hamurun köpüklerinin inmemesi gerekiyor. Aksi halde kekiniz güzel olmaz. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 170- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

22 yorum:

  1. hindistan cevizli tatlara bayılırım.kek ye beni dior:((çok canım istedi napım:((
    enfes olmuş.
    elerine saglık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. http://hunerlieller.net28 Ocak 2008 09:29

    selam..kek gerçekten çok güzel görünüyor..bir dilim alabilirmiyim..eline saglık...kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık kek çok güzel olmuş. ama bir bilgiyi düzeltmek isterim zira kek tarifi bana ait, . tarif defteri forumda (okyanus-deniz rumuzuyla)ve ayrıca kendi sayfamda tarifi yazdım. küçük bir düzeltme olarak eklerseniz sevinirim. amaç sadece emeğe saygı, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. hindistancevizli tarifleri ben de çok severim, kek de nefis görünüyor, ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Işılcım kek nefis görünüyor hindistan cevizi kokusu burnuma geldi birden ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Hindistan cevizli tatları ve kekleri bende çok severim Işıl'cığım..))Senin kekde öyle nefis görnüyorki,imrenmemek elde değil canım..Ellerine sağlık..
    Alt kattaki sigara börekleri ise halen çok nefisler biliyor musun?

    Güzel bir hafta diliyorum canım..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. oh oh ellerine sağlık.Görüntü enfes.Hindistan cevizi şurubunu nerden alabilirim?

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  9. Ezgi'ciğim,

    Bu kek hindistan cevizi sevenleri çok mutlu ediyor. Pişerken evin içine dolan h. cevizi kokusu bile yapmak için yeterli diye düşünüyorum.
    Senin de beğenmen beni mutlu etti.Teşekkür edrim güzel sözlerin için.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Hülya'cığım,

    Tabi ki alabilirsin. Buyur, al.
    Afiyet olsun.

    Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  11. Seçil'ciğim,

    Öncelikle senden çok özür dilerim.
    Tarifi yazarken de belirttiğim gibi bu keki o kadar çok seviyoruz ve o kadar sık yapıyorum ki artık ezbere biliyorum malzemeleri ve nasıl yapıldığını.Ancak ilk kez Portakal Ağacı Haticenin bloğundan alıp yaptığımı hatırlıyordum. O nedenle kaynak olarak da Hatice'nin bloğunu göstermiştim. Ama senin uyarın üzerine geri dönüp baktığımda Haticenin de 'Tarif Defteri'nden aldığı yazısını görünce ben de bunu beirtmediğimden en az senin kadar üzüldüm. Hemen ek bilgi olarak değil de yazının içine ilave ederek durumu düzelttiğimi düşünüyorum. Çok haklısın, bu da bundan sonra kaynaklarımı daha iyi araştırma konusunda bana bir uyarı olsun diye düşünüyorum. Yoksa aksini düşünmem sözkonusu bile değil.
    Emeğe saygısızlık etmeyi aklımın ucundan bile geçirmediğim gibi tariflerimi verirken daha titiz olmaya yönlendirdiğin için sana çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. Seçil'ciğim,

    İlk yazımda unutmuşum yazmayı. Çok teşekkür ederim bu enfes kekle bizleri buluşturduğun için. Umarım sen de bizim kadar sevip yapıyorsundur. Ellerine sağlık.

    Güzel günler diliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. Hatice,
    Çok teşekkür ederim. Ama asıl Seçil'e teşekkür etmemiz gerekir bu güzel kek ile bizi buluşturduğu için.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. Zerrin'ciğim,

    Gerçekten hele pişerken yaydığı koku müthiş. Denemeni öneririm.
    Güzel sözlerin için teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Gül'cüğüm,

    Seninle damak zevklerimizin çok uyuştuğunu düşünüyorum ben de.
    Hindistan cevizinin girdiği bütün yiyecekler benim en sevdiklerim oluyor hep. Bu kek de yoğun h. cevizi içerdiği için sanırım çok güzel oluyor.
    Senin gibi bir ustanın beğenmesi de beni çok mutlu etti.

    Ben de sana güzel bir hafta diliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. Ayşe'ciğim,
    Teşekkür ederim.
    Keki denediğinde düşüncelerini bana yazarsan sevinirim.

    H. cevizi şurubunu yeni almadım. Çok önceden sanırım Tansaş'tan almıştım. Halen vardır diye düşünüyorum.
    Keke bu şuruptan koyduğumda kokusu çok daha müthiş oluyor.

    Şimdiden kolay gelsin diyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  17. Melek'ciğim,

    Çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Isil hanim
    Ellerinise saglik kekinis enfes görünüyor.
    Birgün de ben beklerim sizi http://www.defne-yapragi.blogspot.com/


    Sevgilerimle
    Emine

    YanıtlaSil
  19. Işılcım, dediğin gibi bende kurabiyeden çok kek yapmayı daha çok seviyorum..Hemencecik yapıveriyor insan...
    Canımcım, bu keki pişirirken mutfağın kimbilir nasıl güzel kokmuştur değil mi??Ellerine sağlık..
    Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Herhalde muhteşem olmalı Işıl'cığım. Ben de hindistan cevizini çok severim . Belki bu keke bir de hindistan cevizi sütü konulabilir???

    YanıtlaSil
  21. Ellerine saglik, harika gorunuyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. merhaba,tarifinizi denedim az önce şimdi fırına koydum ama bir hata yaparak,yumurta aklarını bir güzel kabartmışken,mikseri yüksek hızda çalıştırıp h. cevizini ekledikten sonra söndürdüm.ama yinede fırına koydum,pişmesi için inşallah güzel olur..tşk
    gülşah şahin

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe