3 Şubat 2008 Pazar

SALATA VE MEZE ÇEŞİTLERİ

Geçtiğimiz hafta okulların tatili nedeniyle Ankara'dan gelen kuzenim ve kızı, yine ekim ayında evlenen İzmir'de oturan diğer kuzenimin kızı ve eşi bizleri ziyarete geldiler. Bu nedenle bloğumla çok fazla ilgilenme şansım olamadı.

Misafirlerimizin hepsiyle biraraya geldiğimiz cuma akşamı benim hazırladığım yemeklerle, hoş sohbet güzel bir akşam yemeği yedik. Her ikisi de turizmci olan yeni evlilerimiz başka bir iş kolunda da faaliyet göstermek istediklerinden (İstanbul'daki davet organizasyon fuarını gezmek) hem ziyaret hem de ticaret amacıyla da gelmiş olsalar bizleri çok mutlu ettiler. Sağolsunlar.

Yukarıdaki resim sıcak yemekler henüz masaya konmadan önce çekilmişti. Trafiğe takılıp da geç gelenler çok acıktıkları ve hemen servise geçildiğinden ben de bu arada ana yemeklerin resimlerini çekmeyi unutmuşum. Bu nedenle o akşamdan elimde sadece salata ve mezelerin resimleriyle bir de o gün yaptığım ama hem yemek hem de pastayı aynı güne sıkıştırdığımdan ve telaştan dış kaplamasında fazla özenemediğim bir pastanın resmi var. Hoş pasta resimleri fotoğraf makinesinin de azizliğine uğradı. Oğlum tatile giderken evimizin kamerasını da götürünce acemisi olduğum başka bir makineyle çektiğim kötü fotoğraflar da iyice canımı sıktı. Ama yapacak başka bir şey yoktu.
Tek tek de fotoğraflarını çektiğim salatalar aslında herkesin bildiği şeyler. Ben sadece bloğumda bulunsun ve sunum şekilleri görülsün diyerek yer vermek istedim.Farklı olarak, patates salatasının üzerinde iki kaşık yağda sotelenmiş üç adet pırasanın beyaz kısımları yer alıyor. Aslında pırasalar bu salatanın içinde yer alıyorlardı. Ancak ben bu kez önce sotelediğin pırasaları dikdörtgen bir kek kalıbının içine bastırdım sonra da üzerine içine 2 kaşık mayonez ilave ettiğim ezme patates salatasını yerleştirerek şekil almasını sağladım.
Enginarların üzerindeki yeşiller ise yazın derin dondurucuya koyduğum taze baklaların soğanla birlikte pişirilip püre yapılmasından ibaret. Yine derin dondurucudan çıkarttığım börülcelerden yaptığım salata ve haşlanmış brokoli-karnabahar salatası hem sağlık hem de lezzet olarak çok sevdiğimiz çeşitlerdir.
Resimleri pek görünmeyen deniz börülcesi salatası ve zeytinyağlı pırasayı da yazınca herhalde anlamışsınızdır artık nasıl beslendiğimi ve beslediğimi. Evde bu durumdan çok memnun olmayanlar olsa da (bütün sebzeleri yaparak oğlumun yokluğunu fırsat bilmişim gibi bir halim var) ara sıra onlar için yaptığım pasta ve keklerle mutlu oluyorlar.

Tadı ve sunumu çok beğenilen pastanın en iyi bulduğum bir resmini koyarak bunun tarifini başka bir güne ertelemek istiyorum.

Herkese sağlık ve mutluluk dolu bir hafta dileklerimle...

Afiyet olsun.


19 yorum:

  1. Canim,
    blog mansetten dogru geliyorum ve bu güzel salatalara ve en son pastaya bayildim, ellerine saglik diyorum, hersey harika olmus.

    Bana da beklerim!

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. canım yaa neler yapmışsın sen böyle.hepsi birbirinden enfess görünüyor ve hepsi birbirinden havalı...
    ellerine saglık canım
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  3. h sofraya bak neler yokki elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  4. Işılcım, neler yapmışsın öyle..Amaaaann bide ana yemekler vardı değilmi..Aaaa ben bukadar şeyi yapsam, gece elimi kolumu koyacak yer bulamam valla :(((
    Patetes salatasının süslerine ekstradan bayıldığımı söylemeliyim canımcım bu arada :)
    Ellerine kollarına sağlık :)
    Kocaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
  5. Börülce salatasından istiyorummm.Buzlukta vardı yarın bende yapacağım ellerine sağlık.Hele o sıkım şekillerine bayıldım.Sebzeleri meyveleri baştan yaratmışsın hayatım.

    YanıtlaSil
  6. ofofof neler neler yapmışsın ellerine sağlık ışıl bayıldıjm ben bunlara hazır olunca ne güzel yenilir bu mezeler ah ah hazırlamsı birz zaman alır ama yerken mımmmm sevgilerimle bay

    YanıtlaSil
  7. Işıl'cığım,
    Bu ne muhteşem bir masa böyle:)) Bir de bunlar salatalar diyorsun, ana yemeklerkaç çeşitti soramıyorum bile:))

    Ellerine sağlık canım,

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Isil Hanim
    ellerinise saglik sofranis muhtesem görünüyor. Hepsi birbirinden güzel duruyorlar.

    Sevgilerimle Emine

    YanıtlaSil
  9. Kevser'ciğim,

    Ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.
    Pastanın dış tasarımı bana ait ama herşey bir güne sığdırmaya çalışınca pek hayal ettiğim gibi olmadı. İnşallah bir gün buna benzerini yine yaparım ve tarifini de anlatırım.

    Görüşmek üzere,

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Ezgi'ciğim,
    Çok teşekkür ederim canım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  11. Melek, Sağol, çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. Feyza'cığım,

    Sağol canım. Beğenmene sevindim. Ana yemekler çok fazla değildi. Bu aralar sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyoruz artan kilolarımız yüzünden.O nedenle salatalara ve z.yaglılara ağırlık verdim.

    Görüşmek üzere der sevgilerimi gönderirim.

    YanıtlaSil
  13. Melek'ciğim,

    Çoğunu dondurucudan çıkarttığım için çok fazla ayıklama derdi olmadığından zor olmadı. Asıl zorluk mevsiminde bunları dondurucuya koyacak hale getirmekte.Halen daha dolabımda börülcelerden var gel birlikte yiyelim canım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. Didem'ciğim,

    Çok teşekkür ederim canım, sağol.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Emineciğim,

    Senin de bloğun hayırlı olsun.
    Beğenmene sevindim.

    Çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. ellerinize saglık..hersey okadar güzel olmuski...harikasınız...blogunuzda bir gezinti yaptım özellikle düğün pastasına bayıldım...sizi lezzet ortaklarımın arasına eklemek isterim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. ay hepsi super ya masallah size masallahhhhhhhhhhhhhhhh

    YanıtlaSil
  18. Hersey harika, ellerine saglik.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Hepsi cok istah acici ve sahane görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe